6.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

6.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:………………….. No:……..

1) Müslümanların kıblesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Mescidi Aksa
B) Mescidi Nebevi
C) Mescidi Kuba
D) Kâbe

Cevap: D

 

2) Bayram Namazı kılmanın hükmü hangi seçenekte doğru verilmiştir?
A- Farz
B- Vacip
C- Sünnet
D- Mendup

Cevap: B

 

3) Aşağıdakilerden hangisi bayram namazı için doğru değildir
A-Cemaatle kılınır,kazası yoktur.
B-Bayram günleri kılınır
C-Rükusuz,secdesiz bir namazdır
D-Hutbe okunur

Cevap: C

 

4) Namazın farzlarıyla ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A- Namazın toplam 12 farzı vardır.
B- Namazın dışındaki farzlar 7 tanedir.
C- Şartlarından biri eksik olduğunda namazın tekrarlanması gerekir.
D- Kılınış şartları için halk dilinde’ Namazın içindeki farzlar’ ifadesi kullanılır.

Cevap: A

 

5) Aşağıdakilerden hangisi Cuma namazının özelliklerinden değildir?
A) Hutbe okunur
B) Cemaatle kılınması zorunludur.
C) Cuma günü Öğle namazı vaktinde kılınır
D) Rüku ve Secde yapmadan ayakta kılınır.

Cevap: D

 

6) 1. Tevrat – Hz. İsa
2. Kur’an-ı Kerim – Hz. Muhammed
3. Zebur – Hz. Davut
4. İncil – Hz. Musa
Kitap verilen peygamberler ve kitapları eşleştirmelerinden hangileri doğrudur?

A) 1 ve 2.
B) 1 ve 4.
C) 2 ve 3.
D) 3 ve 4.

Cevap: C

 

7) Teravih namazıyla ilgili verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
A- Teravih namazı sadece ramazan ayında kılınan vacip bir namazdır.
B- Cemaatle kılındığı gibi tek başına da kılınabilir.
C- Yirmi rekatli bir namazdır.
D- Yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınır.

Cevap: B

 

8) Kıldığımız namazın geçerli olması için namazın tüm şartlarına uymamız gerekir. Bunun dışında namaz kılarken Allah’ın huzurunda olduğumuz bilinciyle derin bir saygı (huşu) içinde olmalıyız. Mümkün olduğunca kendimizi namaza vermeli, başka şeyleri düşünmemeye çalışmalıyız. Bu durum, namazın bize mutluluk vermesi ve bizi Allah’a yakınlaştırması için çok önemlidir.
Bu paragraftan aşağıdaki sonuçlardan hangisi çıkarılamaz?

A) Namaz, kurallarına uyularak kılınmalıdır.
B) Namazın farzlarından birini terk etmek namazı geçersiz kılar.
C) Namaz kılan Rabbi ile iletişim halinde olduğunu bilmelidir.
D) Namaz duadan ibaret olup hareketlerin bir önemi yoktur.

Cevap: D

 

9) Aşağıdaki durumlardan hangisi abdesti bozmaz?
A) Uyumak
B) Bayılmak
C) Terlemek
D) Yellenmek

Cevap: C

 

10) Aşağıdakilerden hangisi toplu olarak (cemaatle) kılınmak zorunda olan namazlardan biri değildir ?
a) Tesbih Namazı
b) Cuma Namazı
c) Cenaze namazı
d) Bayram namazı

Cevap: A

 

11) İslam dini kolaylık dinidir. Yolculuğa çıkan kimseler için getirilen kolaylıklardan biri hangisidir?
A) Abdest almazlar
B) Kıbleye yönelerek kılarlar
C) Yolculuktan dönünce kılarlar
D) Dört rekâtlı farz namazları iki rekât kılarlar.

 

Cevap: C

 

12) Su bulunmadığı zaman toprakla alınan abdeste ne denir.
A- Teyemmüm
B- Namaz abdesti
C- Gusül abdesti
D- Hepsi

Cevap: A

 

13) Namazın her rekâtında okuduğumuz sure aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sübhaneke
B) Fatiha
C) Fil Suresi
D) Zammı sure

Cevap: B

 

14) “Namazı günün belirli zamanlarında kıldığımız için günümüzü programlamamızda bize yardımcı olur.”
Verilen cümlede namazın bize kazandırdığı hangi davranışa değinilmiştir?

A) Duygu dünyamızı zenginleştirir.
B) Zamanımızı iyi kullanmayı öğretir.
C) Davranışlarımızda bilinçli olmamızı sağlar.
D) Bizleri temizliğe alıştırır.

Cevap: B

 

15) Akşam namazından önce kılınan namazın adı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Sabah
B)Yatsı
C)Öğle
D)İkindi

Cevap: D

 

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/6.-sınıf-din-kültürü-1.dönem-2.-yazılı-soruları-2018-2019-1.docx” download=”all” viewer=”google” text=”6.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019 Şimdi İndir”]

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Güvenlik − 1 = 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.