2023-2024 11. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 9. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 İlkokul Okul Zümre Başkanları Toplantı Tutanağı 2023-2024 6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 6. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 11. Sınıf Tarih Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 10. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) Açık Uçlu 8. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 7. Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları 2023-2024 6. Sınıf Türkçe (MEB Yayınları) Ülke Genelinde Yapılacak Ortak Sınav Konuları 26 Aralık 2023 7. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 10. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 6.Sınıf Matematik 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 8. Sınıf İnkılap Tarihi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 8. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 12. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 6. Sınıf Görgü Kuralları 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 8. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 9. Sınıf Sağlık Bilgisi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 9. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 10. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu

6. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

6. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:

No:

1) Kötücül yazılımlarla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A)Bu tür yazılımlara karşı önlem almaya gerek yoktur.
B)e-mail, flash bellek gibi araçlarla başka bilgisayarlara bulaşırlar.
C)Bulaştıkları bilgisayarın sistem dosyalarına zarar verebilirler.
D)Bazı türleri bilgisayar içinde kendi kopyalarını oluşturur.

Cevap: A

 

2) Aşağıdakilerden hangisi yerli işletim sistemidir?
a)Pardus
b)Linux
c)Windows
d)MacOS

Cevap: A

 

3) Aşağıdakilerden hangisi zararlı yazılımlardandır?
a) Windows 8
b) Office Word
c) İnternet Explorer
d)Trojan virüsü

Cevap: D

 

4) Asuman, Minecraft oyununu satın alarak tabletine yüklemiştir. Bu oyun kullanım haklarına göre hangi tür yazılıma girmektedir?

Cevap:

 

5) Bilgisayarın çalışmasını sağlayan yazılım olan işletim sistemi bilgisayar açıldığı zaman otomatik olarak aşağıdaki birimlerden hangisine yüklenir?
a) Fare
b) Klavye
c) Ses kartı
d) Ram (bellek)

Cevap: D

 

6) Sosyal paylaşım sitelerinde büyük harfle yazı yazarak paylaşımda bulunmak aşağıdakilerden hangisiyle nitelendirilebilir?
A)Hakaret
B)Internet etiğine aykırı davranış
C)Bilişim Suçu
D)Dikkat çekme isteği

Cevap: B

 

7) LAN(LocalArea Network) kısaltması aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?
A)Bilgisayar ait bir donanım
B)Bilişim suçlarını araştıran polis birimi
C)Küçük alanları kapsayan bilgisayar ağı
D)Bir işlerim Sistemi

Cevap: C

 

8) Bir CD nin boyutu ne kadardır?
a) 700 MB
b) 600 MB
c) 500 MB
d) 400 MB

Cevap: A

 

9) Mustafa: Dünyada ilk defa 1969 yılında ortaya çıkartılan ve ülkemizde ilk defa 1993 yılında kullanılan kavramdır.Mustafa’nın yukarıdaki cümlede söz ettiği kavram aşağıdakilerden hangisidir?
a) Ağ
b)Bilgisayar
c)ARPANET
d)İnternet

Cevap: D

 

10) Bilgisayara masum yöntemlerle bulaşarak başlarda aktif hale gelmeyen ve daha sonra bilgisayar korsanlarına sistemi açık hale getiren yazılımlara ne ad verilir?
A)Rootkit
B)Worm(Solucan)
C)Sahte antivirüs yazılımı
D)Trojan(Truva atı)

Cevap: D

 

11) İşbirlikli yazarlık nedir? Örnek vererek açıklayınız


Cevap:

 

12) Bilgisayar açıldığı andan itibaren çalışan programlara ait kayıtları tutan ve bilgisayar kapandığında içindeki tüm bilgiler silinen geçici kayıt birimi aşağıdakilerden hangisidir?
A)Sabit disk
B)RAM
C)Ana Kart
D)İşlemci

Cevap: A

 

13) Microsoft OfficePowerPoint Animasyon programında yeni bir tablo oluşturmak için hangi yol kullanılır?
A) Ekle – Tablo
B) Oluştur – Tablo
C) Tablo – Tablo Ekle
D) Tasarım – Özel Animasyon

Cevap: A

 

14) Hatice’in dedesi elinde eski fotoğraflarla gelir: “Kızım, benim gençlik yıllarımda çektirdiğim bazı fotoğraflarım var, bunları ilgisayara aktarabilir misin?”
Hatice:“Tabi Dedeciğim”
Acaba Hatice, dedesinin fotoğraflarını bilgisayara aktarmak için hangi donanım birimini kullanmıştır? 

a) Yazıcı
b)Tarayıcı
c) Ekran Kartı
d) Hoparlör

Cevap: B

 

15) “…………………………… : Devletin vatandaşlara karşı, vatandaşların devlete karşı olan görev ve hizmetlerinin karşılıklı olarak elektronik iletişim ve işlem ortamlarında kesintisiz ve güvenli olarak yürütülmesidir.”
Cümlesindeki boşluğa hangisi gelmelidir?

a) E-Ticaret
b) E-Devlet
c) E-Bankacılık
d) E-Posta

Cevap: B

 

 

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

İNDİR
BENZER YAZILAR

1 Response

  1. Lisa dedi ki:

    Hello. I tink very much. Thank you…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 + 1 =

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.