2023-2024 6. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 6. Sınıf Çevre Eğitimi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 (Açık Uçlu) 9. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 2023-2024 6.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 11. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) Açık Uçlu 5. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 9. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 2023-2024 7. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 7. Sınıf Çevre Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 2023-2024 7. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf Çevre Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 9. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 5.Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 6. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 6. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 Açık Uçlu 8. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 9. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 6. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu 5.Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Görgü Kuralları 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 12. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 8. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023

6. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

6. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:

No:

1) 8 Bit kaç Byte eder?
a) 1 Byte
b) 2 Byte
c) 3 Byte
d) 4 Byte

Cevap: A

 

2) 5 Terabyte kaç Gigabyte eder?
a) 1024 GB
b) 5120 GB
c) 3096 GB
d) 4000 GB

Cevap: B

 

3) Aşağıdakilerden hangisi uygulama yazılımlarına örnek programdır?
a) Windows 8.1
b) Google Chrome
c) Pardus
d) Mac OS

Cevap: B

 

4) Ali bir alışveriş mağazasından bir anti virüs programı satın alıp, bilgisayarına kurmuş ve kullanmaktadır.
Buna göre Ali’nin anti virüs programı kullanım haklarına göre nasıl bir yazılımdır? 

a)Lisanslı yazılım
b) Ücretsiz yazılım
c)Demo Yazılım
d) Paylaşılan yazılım.

Cevap: A

 

5) Aşağıdakilerden hangisi bilişim teknolojilerinin kötü niyetli kullanımına örnek gösterilemez?
a) Doğru olmayan bilgiyi internette yayma
b) İnsanların özel hayatına girerek gizlice onları dinleme veya görüntüleme
c) İnsanların faydasına sunulan bilgileri saklama
d) Forum sitelerinde bilgilerimizi paylaşma

Cevap: D

 

6) Bilgisayarda yazdığımız yazıyı büyük harflerle yazmak istersek hangi tuşa basmalıyız?
A) CapsLock
B) Ctrl
C) Home
D) Insert

Cevap: A

 

7) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayara bilgi girişi sağlayan giriş birimlerinden biri değildir?
A)Sabit Disk
B)Fare
C)Tarayıcı
D)Klavye

Cevap: A

 

8) Aşağıda dosya uzantısı ve dosya türü eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
a).mp3 Müzik
b).doc Word Belgesi
c).apk Windows Uyg.
d).pdf Kitap

Cevap: C

 

9) Merve iki sayfalık Word belgesinde “Bilişim Suçları” kavramını bulabilmek için hangi kısayol tuşlarını kullanmalıdır?
a)Ctrl + F
b)Ctrl + X
c)Ctrl + B
d)Ctrl + Z

Cevap: A

 

10) Ekran türleriyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a) CRT ekranlar tüplüdür ve ağırdır.
b) LCD ekranlar daha incedir.
c) LCD ekranlar daha çok elektrik tüketir.
d) Ekran çözünürlüğü ne kadar yüksek olursa o kadar gerçekçi ve kaliteli görüntü elde ederiz.

Cevap: C

 

11) Aşağıdakilerden hangisi bir kelime işlemci programıdır? 
a) Excel
b) Word
c) Power point
d) İnternet Explorer

Cevap: B

 

12) Kelimeleri daha kolay ve kusursuz hizalamak için hangi tuşu kullanırız?
A) Boşluk Bırakma
B) Tab
C) Enter
D) Ctrl

Cevap: B

 

13) Bilgisayar ile iletişim kurmamızı sağlayan genellikle üzerinde 101-102 adet tuş bulunan cihazdır. Tuş dizilimine göre” Q” ve “F” olmak üzere ikiye ayrılır. “F” türünde olanı Türkçe dilinin yazım kolaylığına göre düzenlenmiştir.
Yukarıda hangi donanım biriminde bahsedilmektedir?

A)Klavye
B)Fare
C)Yazıcı
D)Projeksiyon Cihazı

Cevap: A

 

14) Türkiyede Tübitak tarafından geliştirilen işletim sistemi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Pardus
b) Windows
c) MacOs
d) Linux

Cevap: A

 

15) Türkiye’de kullanılan Devlet site adreslerinde aşağıdaki uzantı ve kısaltmalardan hangileri bulunur?
a)”net” , “tr”
b)”gov” , “tr”
c)”mil” , “tr”
d)”com” , “tr”

Cevap: B

 

 

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

İNDİR
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

− 3 = 3

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.