6 Sınıf Bilim Uygulamaları 2 Dönem 2 Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

Bilim Uygulamaları 6 sınıf 2 dönem 2 yazılı soruları 2019

6.sınıf bilim uygulamaları 2 dönem 2 yazılı soruları, bilim uygulamaları 6 sınıf 2 dönem 2 yazılı testi çöz

……… OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF BİLİM UYGULAMALARI DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:

NO:

1) Ay’ın tam dolgun ve parlak olarak dünyadan görüldüğü evre aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hilal
B) Yeni ay
C) Dolunay
D) Şişkin ay

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

2) Özellikle kış aylarında ülkemizde görülen soba zehirlenmesine neden olan zehirli gaz hangisidir?
A) Azot gazı
B) Karbonmonoksit
C) Karbondioksit
D) Kükürt

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

3) Ay’ın kendi ekseni etrafındaki bir tam dönüşü kaç gün sürer?
A) 29
B) 29.5
C) 30
D) 30.5

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

4) Elektrik devrelerinde enerji kaynağı ile ampul arasında aşağıdakilerden hangisi taşıyıcı olarak konulursa ampul ışık verir?
A) Tahta parçası
B) İp
C) Tel
D) Plastik ip

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

5)
I. Gündüzleri güneşin aynı büyüklükte gözükmesi
II. Uçağın yerden küçük gözükmesi.
III. Yaklaşan bir geminin ilk önce dumanı daha sonra bacasının ve sonunda da gövdesinin gözükmesi.
Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri dünyanın yuvarlak olduğunu gösterir?

A) I ve II
B) II ve III
C) I ve III
D) Yalnız III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

6) Aşağıdakilerden hangisinde Ay, Dünya ve Güneş’in büyüklüğü doğru olarak sıralanmıştır?
A) Dünya > Güneş > Ay
B) Güneş > Ay > Dünya
C) Ay > Güneş > Dünya
D) Güneş > Dünya > Ay

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

7) Dünya’yı oluşturan katmanlar arasında yer kabuğu olarak bilinen katmanın diğer ismi hangisidir?
A) Atmosfer
B) Litosfer
C) Hidrosfer
D) Pirosfer

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

8) Dünya’nın katmanlarından olan ve diğer ismi ile Hidrosfer olan katman hangisidir?
A) Gaz katmanı
B) Su katmanı
C) Magma katmanı
D) Çekirdek katmanı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

9) Aşağıda verilen maddelerden hangisi iletken değildir?
A) Alüminyum
B) Demir
C) Cam
D) Gümüş

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

10)
I. Isı dalga şeklinde yayılır.
II. Demir iyi bir ısı iletkenidir.
III. Boşlukta ısı yayılmaz.
Isı ile ilgili yukarıda verilenlerden hangisi doğrudur?

A) I ve II
B) II ve III
C) I ve III
D) I, II ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

11) Aşağıdaki maddelerin hangisinde ses diğerlerine göre daha hızlı yayılır?
A) İçme suyu
B) Deniz suyu
C) Hava
D) Demir çubuk

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

12) Aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?
A) Ay güneşten aldığı ışığı yansıtır.
B) Ay bir yıl boyunca 12 kez dünyanın etrafında dolaşır.
C) Havanın bulutlu olduğu günlerde ayın evrelerini göremeyiz.
D) Ay’ın kendi ekseni etrafında dönüşü sekiz evreye ayrılır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

13) Aşağıda verilenlerden hangisi Ay’ın evrelerinden biri değildir?
A) Yeni ay
B) Hilal
C) Eski ay
D) Şişkin ay

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

14) Elektrik akımının geçişine karşı maddenin koyduğu zorluğa ………….. denir.
Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

A) Direnç
B) Basınç
C) Akım
D) Voltaj

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

15)
I. Yumurtlayarak çoğalırlar.
II. Anne yavrusuna belirli bir süre bakar.
III. Anne yavrusunu süt ile besler.
Memeli hayvanları için yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğru değildir?

A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I, II ve III
D) I ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

Bilim Uygulamaları Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim
Bu yazılı kağıdı 6.sınıf bilim uygulamaları yazılı soruları ana kategorisinin 6 sınıf bilim uygulamaları 2.dönem 2.yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 6 sınıf bilim uygulamaları 2 dönem 2 yazılı soruları kategorimize bakabilirsiniz.
Aşağıdaki bağlantıdan 6.sınıf bilim uygulamaları 2.dönem 2.yazılı sorularını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/6_sinif-Bilim-Uygulamaları2_donem-2.sinav_-1.docx” download=”all” viewer=”google”]
BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.