6. Sınıf Bilim Uygulamaları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

6. Sınıf Bilim Uygulamaları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Bilim Uygulamaları DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:

No:

1) Tanecikler arasındaki boşluk maddenin hallerinden hangisinde daha çoktur?
A) Katı
B) Gaz
C) Sıvı
D) Yapışkan

Cevap: B

 

2) Maddelerin şeklini, hızını veya ivmesini değiştiren etkiye ne denir?
A) Tepki
B) Kuvvet
C) İtme
D) Dinomometre

Cevap: B

 

3) Bir yerimiz yaralandığı zaman o bölgeden kan aktığını görürüz. Ancak bir süre sonra Kanın katılaşarak-pıhtılaşarak kanamanın durduğunu da görürüz. Kanımızın pıhtılaşarak kanamasını engelleyen aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kılcal damarlar
B) Alyuvarlar
C) Kan pulcukları
D) Akyuvarlar

Cevap: C

 

4) Fiziksel değişimle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Maddenin fiziksel görünümünde değişiklik olur
B) Maddenin kimliği değişir
C) Maddenin kimyasal yapısı değişmez
D) Kağıtın yırtılması örnektir.

Cevap: B

 

5) Hangisi kimyasal değişme örneğidir?
A) Suyun kaynaması
B) Buharlaşma
C) Kömürün yanması
D) Suyun donması

Cevap: C

 

6) Şehirler arası otobüsler ortalama 1 saatte 90 kilometre yol almaktadır.
Buna göre bu otobüslerin hızı birim olarak aşağıdakilerden hangisi alınması daha uygun olur?

A) m/s
B) km/s
C) cm/s
D) cm/d

Cevap: B

 

7) Vücudumuzda milyonlarca hücre bulunmaktadır.
Buna göre hücrenin tanımını aşağıdaki boşluğa yapınız.

……………………………………………………………………….
……………………………………………………………………….
……………………………………………………………………….

Cevap:

 

8) Vücuda pompalanan kanın tekrar sülkülasyonu sağlaması için kalbe taşınır.
Yukarıda verilen görevi hangisi yapmaktadır?

A) Kılcal damarlar
B) Atardamar
C) Kan pulcukları
D) Toplar Damar

Cevap: D

 

9) Kimyasal değişme ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Maddede fiziksel değişim olur
B) Maddede kimyasal değişme olur
C) Madde kimliği değişmez
D) Kibritin yanması örnektir

Cevap: C

 

10) Madde değişim hallerinden fiziksel değişim örneklerinden hangisi yanlış verilmiştir?
A) Odunun kılması
B) Oyuncağın parçalanması
C) Kağıdın yanması
D) Aynanın kırılması

Cevap: C

 

11) Aşağıda fiziksel ve kimyasal değişme eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
A) Suyun buharlaşması — Fiziksel
B) Suyun donması — Kimyasal
C) Odunun yanması — Kimyasal
D) Buzun parçalanması — Fiziksel

Cevap: B

 

12) Maddenin hallerinden olan katı hali ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Tanecikler arası mesafe kısadır
B) Şıkıştırılamazlar
C) Tanecikler arası titreşim yaparlar
D) Akışkandırlar

Cevap: D

 

13) Vücudumuzdaki kan akışı kalpten vücuda ve vücuttan kalbe doğru ilerlemektedir. Hangisi kanı kalpten vücuda taşır?
A) Kılcal damarlar
B) Atardamar
C) Kan pulcukları
D) Akyuvarlar

Cevap: B

 

14) Kalp tarafından pompalanan kan vücudumuza dağılmaktadır. Bu kan …………………. damarları sayesin de hücrelere aktarılır.
Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

A) Kılcal damarlar
B) Atardamar
C) Kan pulcukları
D) Akyuvarlar

Cevap: A

 

15) Ali manavdan aldığı domatesleri eve getirdikten sonra, domatesleri hemen tüketmemiş ve dolaba da koymamıştır. Bir süre sonra baktığında ise domatesler çürümüş olduğunu görüp çöpe atmıştır.
Buna göre domateslerde yaşanan değişim aşağıdakilerden hangisidir?

A) Kimyasal değişim
B) Fiziksel değişim
C) Potansiyel değişim
D) Kinetiksel değişim

Cevap: A

 

 

Bilim Uygulamaları Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/bilim-uygulamaları.docx” download=”all” viewer=”google” text=”6. Sınıf Bilim Uygulamaları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019 Şimdi İndir”]

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.