5 .sınıf Temel Dini Bilgiler 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018 2019

2018 2019 5 .sınıf Temel Dini Bilgiler 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları

5 sınıf Temel Dini Bilgiler 2 dönem 2 yazılı soruları,  5. sınıf Temel Dini Bilgiler 2 dönem 2 yazılı soruları,  5. sınıf Temel Dini Bilgiler 2.dönem 2 yazılı testi çöz

1) 1. Allah bizi uyarmak için elçiler gönderdi.
2. Elçiler Allah’ın cc emirlerini bildirir.
3. Peygamberler Allah’tan mesaj alır.
4. Peygamberler Allah’tan gelen mesajı hissederek öğrenirler.

Yukarıda peygamberlere iman ile ilgili bilgiler var. Hangisi yanlıştır?
a.1
b. 2
c.3
d.4

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

2) Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
a)Münker-Nekir: Yazıcı melekler
b)Azrail:Can almakla görevli melek
c)Malik:Cehennemdeki meleklerin başı
d)İsrafil:Sura üflemekle görevli olan melek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

3) Aşağıdakilerden hangisi subuti sıfatlardan birisi değildir?
a.ahiret
b. hayat
c. semi
d. basar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

4) Zekatla ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Zekat malın üstünden bir yıl geçince verilir.
B) Fakirler de vermek zorundadır.
C) Yüzde iki buçuk oranında verilir.
D) Kölelere zekat verilir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

5) Melis TDB dersinde sözlü sınavı olmaktadır. Öğretmeni: “……………….dinin gerekli gördüğü, aklın güzel bulduğu söz ve davranışlar olan, insanı iyiliğe yönelten, uyulması gereken görgü kuralları ve izlenmesi gerek esaslardır.” diye bir kavram sorar. Melis hangi cevabı verirse doğru olur?
a) Kader
b) Edep
c) Mucize
d) Tebliğ

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

6) “Kim zerre kadar iyilik yapmışsa karşılığını görür. Kim de zerre kadar kötülük yapmışsa o da karşılığını görür?” (Zilzâl suresi, 7-8. ayetler.)
Bu sureden hareketle iyi bir insan olmanın önemini anlatınız?

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

7) Kendilerine suhuf gönderilen peygamberleri ve sayfa sayılarını yazınız.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

8) Aşağıdaki suhuf peygamber eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
a. idris:30
b. Adem:80
c.ibrahim:10
d. Şit:50

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

9) Miraç Nur, yaz tatilinde mahalle camilerindeki Kur’an Kursu’na gitmiştir. Peygamberlere iman konusunda yeni bilgiler edinmiştir. Kardeşi Nisa Nur’a konuyu anlatırken yanlış bir bilgi vermiştir. Sizce hangi bilgiyi yanlış aktarmıştır.
A) Çalışarak peygamber olunabilir.
B) Allah’ın emir ve yasaklarını bildirirler.
C) Hepsi aynı inanç esaslarını anlatır.
D) Allah görevlendirmiş ve göndermiştir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

10) Dünyada yaptığımız işlerin yazıldığına inanmamız bizi davranışlarımızda dikkatli olmaya yöneltir.Bu ifade aşağıdaki inanç esaslarından hangisi ile ilgilidir?
a)Meleklere iman
b)Kitaplara iman
c)Peygamberlere iman
d)Ahirete iman

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

11) I- Yeme içme gibi insanlarda olan özellikleri yoktur.
II- Nurdan yaratılmışlardır.
III- Gözle görülmezler.

Yukarıdaki özellikleri verilen varlık aşağıdakilerden hangisidir?
a) Melekler
b) İnsanlar
c) Şeytan
d) Bitkiler

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

12) Hz. Muhammed kulların kıyamette hesap verecekleri ilk ibadetin namaz olduğunu ifade etmiştir. Bu namazın hangi yönüne dikkat çekmiştir?
a) Çocukların namaz kılmayı öğrenmeleri gerektiğine
b) Namazın önemli bir ibadet olduğuna
c) Namazın vaktinde kılınması gerektiğine
d) Niyet etmeden namaz kılınamayacağına

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

13) Kul kıyamet günü ilk olarak hangi amelden hesaba çekilir?
A. oruç
b. Hac
c. namaz
d. para

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

14) Piknik alanında hangi davranışı yaparlarsa doğru yapmış olurlar?
A) Bağıra bağıra oynamak
B) Etrafa çöp atmak
C) Çevredeki insanları dikkatle seyretmek
D) Ayrılırken yerlerini temizleyip çöp kutusuna atmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

15) Dünyada yaptığımız işlerin yazıldığına inanmamız bizi davranışlarımızda dikkatli olmaya yöneltir.

Bu ifade aşağıdaki inanç esaslarından hangisi ile ilgilidir?
a) Meleklere iman
b) Peygamberlere iman
c) İlahi kitaplara iman
d) Kadere iman

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

16) Namazın dışındaki şartlar nelerdir? 
Hadesten tahâret
……………………………………………
……………………………………………
……………………………………………
……………………………………………
……………………………………………

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

17) Lailahe illallah muhammedün resullullah. Zikrine ne denir?
a) namaz
b) kelimeişahadet
c) kelimeitevhit
d) salavat

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

18) Aşağıdakilerden hangisi külli iradeye örnektir?
a)Namaz kılmamız
b)Dersimize çalışmamız
c) Türk olmamız
d)Doğruyu söylememiz

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

19) öğrencileri Edep-Haya konusunu öğrenmişlerdir. Aşağıdakilerden hangi davranışı yaparlarsa konuyu anlamamış ve özümsememişlerdir?
A) Büyüklere araçlarda/toplantılarda yer vermeleri
B) Yerlere tükürmeleri
C) Küçükleri korumaları
D) Kızdıklarında bile, Subhanallah demeleri

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

20) Nursena peygamberlerin insan olduğunun farkındadır. Ancak bazı özel sıfatlarının olduğunu düşünmektedir. Aşağıdakilerden hangisinin peygamber sıfatı olduğunu söylerse yanlış düşünmüş olur?
A) Evlenmezler
B) Güvenilir insanlardır.
C) Akıllı ve zekidirler.
D) Allah’tan aldıklarını insanlara iletirler.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

Bu yazılı kağıdı 5.sınıf Temel Dini Bilgiler yazılı soruları ana kategorisinin 5 sınıf Temel Dini Bilgiler  2 dönem 2 yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 5.sınıf Temel Dini Bilgiler 2.dönem 2.yazılı soruları kategorimize bakabilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantıdan 5.sınıf Temel Dini Bilgiler  2.dönem 2.yazılı sorularını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/5_sinif-Temel-Dinî-Bilgiler2_donem-2.sinav_-1.docx” download=”all” viewer=”google”]
BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 + = 12

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.