5. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2.Yazılı Soruları Ve Cevapları 2018-2019

5. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2.Yazılı Soruları Ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Temel Dinî Bilgiler DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:………………….. No:……..

1) İnsanı diğer varlıklardan ayıran en önemli özelliği hangisidir?
A) Konuşması
B) Görmesi
C) Akıl sahibi olması
D) Canlı olması

Cevap: C

 

2) İnsanı diğer varlıklardan ayıran en önemli özellikler hangi seçenekte verilmiştir?
a) Topraktan yaratılmış olması,
b) Akıl, irade, vicdan ve düşünme yeteneğinin olması,
c) Güçlü yaratılmış olması,
d) Yeryüzündeki ekin, meyve, sebze ve hayvanlardan yararlanabilmesi

Cevap: B

 

3) Allah’a ve peygamberimize olan sevgimizi nasıl gösteririz,açıklayarak yazınız.

Cevap:

 

4) Aşağıdakilerden hangisi Allah’ın Subutisıfatlarından değildir?
A) Hayat
B) Kıdem
C) Kelam
D) Semi

Cevap:

 

5) Abdurrahim Kelime-i Şehadet’in anlamını söylerken hangisini söylerse hata yapmış olur?
a) Allah’ın var olduğu
b) Hz. Muhammed’in Allah’ın elçisi olduğu
c) Allah’tan başka ilah olmadığı
d) Hz. Muhammed’in Mekke de doğduğu

Cevap: D

 

6) Aşağıda dört büyük kitap ve indirilen peygamberyazılmıştır. Eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A.Kur’an-ı Kerim – Hz.Muhammed (ASM)
B.İncil – Hz.İsa (AS)
C.Tevrat – Hz.Musa (AS)
D.Zebur – Hz.İbrahim (AS)

Cevap: D

 

7) Allah’ın emrettiği belli kuralları olan hareketleri ve buyrukları yapmaya ne denir? 
A) Sabır
B) Ahlak
C) İbadet
D) İnanç

Cevap: C

 

8) Aşağıdakilerden hangisi yaratılıştaki uyum ve güzellikle ilgili değildir?
A)Çeşit çeşit, renk renk bitkiler olması
B)Dünya, Güneş ve Ayın belli yörüngeleri olması
C)İnsanların yaratılmış doğal dengeyi bozmaları
D)Gökleri direk olmadan yaratması ve insanı sarsmasın diye dağları koyması.

Cevap: C

 

9) Aşağıdakilerden hangisi İslam dinindeki temel ibadetlerden biri değildir? 
A) Namaz
B) Kurban
C) Zekât
D) Hac

Cevap: B

 

10) Aşağıdakilerden hangisi namazın hazırlık şartlarından (dışındaki farzlarından) değildir?
A) Tekbir almak
B) Kıbleye yönelmek
C) Örtünmesi gereken yerleri örtmek
D) Kılınacak namazın vakti girmiş olmak

Cevap: A

 

11) Kelime-i Şehadet’te Hz. Muhammed (sav)’in öncelikle hangi niteliğinden bahsedilmiştir?
a) Kulluğundan
b) Güvenilirliğinden
c) Doğru sözlü olması
d) Yüce ahlakından.

Cevap: A

 

12) Aşağıdakilerden hangisi namazın içindeki şartlardandır? 
A) Abdest
B) Kıble
C) Kıraat
D) Vakit

Cevap: D

 

13) Aşağıdaki cümlelerden doğru olanlara ( D) , yanlış olanlara ( Y ) yazınız.
( ) Kelime-i şehadet , kişinin Müslüman olduğunu gösteren bir ifadedir.
( ) İslam dini , dünyaya değil ahirete önem vermeyi emreder.
( ) Zati sıfatlar sadece Allah’a ait olan sıfatlardır.
( ) Kudret ,Allah’ın görmesi demektir.
( ) Allah’a iman onun var olduğuna bir olduğuna iman etmektir.

Cevap:

 

14) Namazların son oturuşunda sırası ile hangi dualar okunur? 
A) Sübhaneke, Salli, Barik, Ettehiyatü
B) Sübhaneke, Ettehiyyatü, Salli, Barik
C) Ettehiyyatü, Rabbena, Salli, Barik
D) Ettehiyyatü, Salli, Barik, Rabbena

Cevap: D

 

15) “Eşhedü…………ilâhe illallah ve eşhedü………… MuhammedenAbduhu ve Resûluh”

Yukarıda boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
A) enne- ilahe
B) illallah- enla
C) enla- ilahe
D) enla- enne

Cevap: C

 

16) Aşağıdakilerden hangisi Allah’ın (C.C.) zâti sıfatlarından biri değildir?
A)Vücud
B)Kıdem
C)İrade
D) Vahdaniyet

Cevap: A

 

17) Sizi bir tek candan yaratan, ondan da, yanında huzur bulsun diye eşini yaratan odur..
Ayetinden aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz.

a) Allah insanları tek bir candan yaratmıştır
b) İnsanlar yalnız değil, eşleriyle huzur bulur.
c) Şeytan Hz. Adem’e secde etmemiştir.
d) Bütün insanlar insan olmaları itibariyle kardeştirler

Cevap: C

 

18) İslam dininden olanlara ne denir?
A) Münafık
B) Müslüman
C) Müşrik
D) Kafir

Cevap: B

 

19) “Hangi namazı mutlaka cemaat ile kılmalıyız?
Öğretmenin sorusuna hangi öğrenci doğru cevap vermiştir?

a)Esma Rüman:Bayram namazları
b)Hacer:Günlük namazlar
c)Rana:Teravih namazı
d)Emine:Vitr namazı

Cevap: A

 

20) I. Namazda eğilme şartıdır
II. Subhane rabbiye-l azim okunur
Yukarıda namazın hangi şartından bahsedilmektedir?

a) Kıyam
b) Kıraat
c) Rüku
d) Kaide-i Ahire

Cevap: C

Temel Dinî Bilgiler Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/Yeni-Microsoft-Office-Word-Belgesi-13.docx” download=”all” viewer=”google” text=”5. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2.Yazılı Soruları Ve Cevapları 2018-2019 Şimdi İndir”]

 

 

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.