5 .sınıf Sosyal Bilgiler 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018 2019

 2018 2019 5 .sınıf Sosyal Bilgiler 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları

 5 sınıf Sosyal Bilgiler 2 dönem 2 yazılı soruları,  5. sınıf  Sosyal Bilgiler 2 dönem 2 yazılı soruları,  5. sınıf Sosyal Bilgiler 2.dönem 2 yazılı testi çöz

 

1) Aşağıda verilen buluşlar ve kişi eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
A. Pil  Volta
B. Kuduz aşısı  Edison
C. Telefon  Graham Bell
D. Radyo  Marconi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

2) I. Oyun oynamak
II. Sırasını temiz tutmak
III. Odasının düzenini sağlamak
Yukarıda verilenlerden hangileri bir öğrencinin okuldaki sorumlulukları arasında öncelikle yer alır?

A. II ve III
B. Yalnız I
C. Yalnız II
D. I ve II

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

3) I.Dayanışma
II. Gönüllülük
III. Yardımlaşma
IV. Çıkar sağlama
Yukarıdakilerden hangileri Sivil Toplum kuruluşlarının temellerindendir?

A) I ve II
B) II ve III
C)I,II, ve III
D)I,II,III ve IV

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

4) Aşağıdakilerden hangisi Medeni Kanun’un getirdiği yeniliklerden biri değildir?
A) Resmi nikah usulü getirildi.
B) Mirasta kadın-erkek eşitliği getirildi.
C) Saltanat kaldırıldı.
D) Aile hayatı yeniden düzenlendi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

5) Aşağıdaki ürünlerden hangisini Almanya’ya ihraç edilmemektedir?
A. porselen
B. halı
C. demir çelik
D. gıda ürünleri

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

6) Toplum düzenini sağlamak amacıyla oluşturulan yasaları kim yapar?
A)TBMM
B)Başbakanlık
C)Cumhurbaşkanı
D)Bakanlıklar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıdakilerden hangisi ülkemizin dış ülkelere sattığı ürünlerden biri değildir 
A) Turunçgiller
B) Tekstil Ürünleri
C) Kuru Üzüm
D) Petrol

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

8) I. Ülkenin kalkınmasını sağlamak
II. Türkiye’yi çağdaş ülkeler konumuna yükseltmek
III. Türkiye’nin modernleşmesini sağlamak
Hangileri Atatürk’ün bilim ve teknolojiye verdiği önemin nedenleri arasında gösterilebilir?

A) I ve II
B) I ve III
C) II ve III
D) I, II ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

9) Aşağıdakilerden hangisi eğitim ile ilgili bir kuruluş değildir?
A) Milli Eğitim Vakfı
B) Mesleki eğitim Vakfı
C) Türk Eğitim Derneği
D) Türk Kalp Vakfı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D ” ][/bg_collapse]

 

10) Aşağıdaki ülkelerinden hangisinden petrol ithal edilmemektedir?
A. İran
B. Irak
C. Libya
D. Mısır

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

11) Ülkemiz hangi kıtalarda bulunmaktadır?
A) Asya-Avrupa
B) Asya-Afrika
C) Avrupa-Afrika
D) Asya-Amerika

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

12) Aşağıdaki kurumlardan hangisinin idarecileri halk tarafından belirlenmez?
A) TBMM
B) Belediye
C) Muhtarlık
D) Mahkeme

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

13) Aşağıdakilerden hangisi ülkemizin doğal güzelliklerine örnek gösterilemez?
A. Peri Bacaları
B. Pamukkale travertenleri
C. Topkapı Sarayı
D. Van Gölü

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

14) Merkezi yönetimi temsil eden kişilerden hangisi seçimle göreve gelmez?
A)Meclis Başkanı
B)Milletvekili
C)Başbakan
D)Vali

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

15) TBMM’nin açılmasından sonraki ilk anayasamız hangisidir?
A. 1921 Anayasası
B. 1924 Anayasası
C. 1961 Anayasası
D. 1982 Anayasası

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

16) Serap, maddi imkansızlıklar yüzünden okulunu bırakmak zorunda kalmıştır.
Serap ile ilgilenecek sivil toplum kuruluşu aşağıdakilerden hangisidir?

A) Çevre Koruma Vakfı
B) TEMA
C) Doğal Hayatı Koruma Derneği
D) Eğitim Gönüllüleri Derneği

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

17) Aşağıdaki kurumlardan hangileri gıda maddesi satan yerleri denetleme yetkisine sahiptir?
A)Belediye-Kızılay
B) Tüketici Hakları Derneği-Bekçi
C) Tarım İl Müdürlüğü- Belediye
D) TEMA- Belediye

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

18) İstiklal Marşı ‘ mızın şairi aşağıdakilerden hangisidir? 
a) Mehmet Akif ERSOY
b) Necip Fazıl KISAKÜREK
c) Orhan Veli KANIK
d) Mustafa Kemal ATATÜRK

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

19) -Aşağıdaki cümlelerin doğru olanların önüne D, yanlış olanların önüne Y harfi koyunuz.
a. ( ) Devletin şeklini, devlet organlarının kuruluş ve işleyişini belirten temel yasaya Anayasa denir.
b. ( ) Anayasamızın ilk üç maddesi kesinlikle değiştirilemez ve değiştirilmesi dahi teklif edilemez
c. ( ) Yeni Türk Devleti’nin ilk Anayasası 20 Ocak 1921’de TBMM tarafından kabul edilmiştir.
d. ( ) Toplum düzenini sağlamak amacıyla TBMM tarafından belirlenen kurallara yasa denir.
e. ( ) Kaymakam İçişleri Bakanlığı tarafından atanır.
f. ( ) Vali İçişleri bakanı tarafından önerilir ve Başbakan tarafından atanır.
g. ( )Toplumda işbirliği, dayanışma ve yardımlaşma içinde bulunarak sorunların çözülmesine yardımcı olanlara etkin yurttaş denir
h. ( )Sivil toplum örgütlerine her yaş ve meslekten insan katılamaz, belli ölçütleri vardır.
i. ( )Barınma, beslenme, giyinme ,eğitim ,sağlık ,ulaşım gibi ücret karşılığı aldığımız mal ve hizmetler bozuk ya da eksik çıkarsa Tüketici Hakları Derneğine başvurmadan önce hemen Mahkemeye başvurmalıyız.
j. ( )Yazılı ve görsel kaynakların izinsiz çoğaltılmış nüshalarına halk arasında ‘’sahtekar’’denir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

20) Ülkemizde şu anda yürürlükte olan anayasa hangisidir?

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

Bu yazılı kağıdı 5.sınıf Sosyal Bilgiler yazılı soruları ana kategorisinin 5 sınıf Sosyal Bilgiler  2 dönem 2 yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 5.sınıf Sosyal Bilgiler 2.dönem 2.yazılı soruları kategorimize bakabilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantıdan 5.sınıf Sosyal Bilgiler  2.dönem 2.yazılı sorularını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/5_sinif-Sosyal-Bilgiler2_donem-2.sinav_-1.docx” download=”all” viewer=”google”]

 

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

36 + = 39

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.