2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 5. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf İngilizce 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 11. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) Açık Uçlu 8. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 9. Sınıf Kuranı Kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 5.Sınıf Bilişim Teknolojileri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 7. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 8. Sınıf İnkılap Tarihi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 9. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 6. Sınıf Afet Bilinci 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 6.Sınıf Matematik 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 8. Sınıf Çevre Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Afet Bilinci 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 6. Sınıf Bilişim Teknolohileri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 12. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5.Sınıf Türkçe 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 9. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 10. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 5.Sınıf İngilizce 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf Türkçe Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 7. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 7. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 2023-2024 5. Sınıf Türkçe 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 8. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024

5.Sınıf Sosyal Bilgiler 2 Dönem 1 Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

2018-2019 Sosyal Bilgiler 2.Dönem 5.Sınıf 1.Yazılı Soruları ve Cevapları

5.sınıf sosyal bilgiler 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları, sosyal bilgiler 5 sınıf 2 dönem 1 yazılı soruları, sosyal bilgiler testi çöz

 

…….. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:

NO:

1)
* Kaymakam
* Vali
* Milletvekili
* Cumhurbaşkanı
* Muhtar
Yukarıda verilenlerden kaç tanesi seçimle gelir?

A) 5
B) 4
C) 3
D) 2

[bg_collapse view=”button-blue” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

2) Aşağıda verilenlerden hangisi güçler ayrılığı ilkesine göre ayrılmış yetkilerden biri değildir?
A) Ordu
B) Yasama
C) Yürütme
D) Yargı

[bg_collapse view=”button-blue” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

3) Aşağıdakilerden hangisi adalet bakanlığının görevi arasında değildir?
A) Ülkenin iç ve dış gelirini belirlemek.
B) Mahkemelerin düzenini kontrol etmek
C) Hakim, savcı atamasının yapılmasını sağlamak
D) Bakanlığa eleman teminini yapmak

[bg_collapse view=”button-blue” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

4) Güçler ayrılığı ilkesine göre yargı erki için aşağıdaki kurumlardan hangisi örnek gösterilemez?
A) Danıştay mahkemesi
B) TBMM
C) Anayasa mahkemesi
D) Bağımsız mahkemeler

[bg_collapse view=”button-blue” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

5) Aşağıda verilenlerden hangisi toplum hayatını düzenleyen yazısız kurallardan değildir?
A) Gelenek
B) Yasa
C) Görenek
D) Ahlaki kurallar

[bg_collapse view=”button-blue” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

6) Aşağıda verilenlerden hangisi toplum hayatını düzenleyen yazılı kurallardan değildir?
A) Kanun
B) Yönetmelik
C) Gelenek
D) Yasa

[bg_collapse view=”button-blue” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

7) İllerin başında bulunup, o ilin yöneticiliğini yapan kişi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Vali
B) Kaymakam
C) Milletvekili
D) Bakan

[bg_collapse view=”button-blue” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

8) Türkiye’nin en fazla ormanlık alanına sahip Karadeniz bölgesinde aşağıdaki faaliyetlerden hangisi diğerlerine göre daha fazla getiri sağlar? 
A) Oramncılık
B) Un mamülleri
C) Hayvancılık
D) Seramik

[bg_collapse view=”button-blue” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

9) Aşağıda verilenlerden hangisi yasama erkinin görevidir?
A) Suçluların yargılamak.
B) Çıkarılan yasayı uygulamaya koymak.
C) Yeni bir yasa çıkarmak.
D) Milletvekillerini seçmek

[bg_collapse view=”button-blue” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

10) Aşağıdakilerden hangisi halk tarafından seçimle işbaşına getirilmemiştir? 
A) Muhtar
B) Milletvekili
C) Vali
D) Cumhurbaşkanı

[bg_collapse view=”button-blue” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

11) Ülkenin turistik yerlerini reklam aracılığıyla insanlara tanıtarak, iç ve dış turizm canlandırmak ve turistik yerlerin bakımını üstlenmek hangi bakanlığın görevidir?
A) İçişleri bakanlığı
B) Dış işleri bakanlığı
C) Kültür bakanlığı
D) Milli Eğitim Bakanlığı

[bg_collapse view=”button-blue” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

12) Aşağıdakilerden hangisi büyüyünce bilim insanı olmak isteyen Burcu’nun özelliklerinden biri olamaz?
A) Her şeye meraklı olması.
B) Başladığı çalışmayı kararlı bir şekilde devam ettirmesi.
C) İşlerini planlı olarak yapması.
D) Hipotezlere karşı taraflı davranması.

[bg_collapse view=”button-blue” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

13) Aşağıda verilenlerden hangisi demokrasi tanımı içerisinde değerlendirilmez?
A) Herkes eşittir.
B) İnsanların ifade özgürlüğü vardır.
C) Yasa karşısında herkes eşittir.
D) Her insan sınırsız özgürlüğe sahiptir.

Cevap: D

 

14) Türkiye’nin eğitim ve öğretim işlerinin düzenlendiği ve planlandığı bakanlık aşağıdakilerden hangisidir?
A) İçişleri bakanlığı
B) Dış işleri bakanlığı
C) Kültür bakanlığı
D) Milli Eğitim Bakanlığı

[bg_collapse view=”button-blue” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

15) İç Anadolu bölgesi bozkır iklimine sahip olduğu için daha çok arpa, buğday gibi tahıllar yetiştirilmektedir.
Buna göre aşağıdaki kuruluşlardan hangisi İç Anadolu bölgesinde ekonomik olarak daha fazla getirisi olur?

A) Balıkçılık
B) Un ve makarna mamülleri
C) Et ve süt ürünleri
D) Turunçgil üretimi

[bg_collapse view=”button-blue” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]
Sosyal Bilgiler Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim
[su_note note_color=”#287dce” text_color=”#f1eeee”]Aşağıdaki bağlantıdan yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.[/su_note]
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + 2 =

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.