5.Sınıf Matematik 1.Dönem 2.Yazılı Soruları 2018-2019

5.Sınıf Matematik 1.Dönem 2.Yazılı Soruları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI


Ad-Soyad:

No:

 

1) Aşağıda verilen işlemlerin sonuçlarını bulunuz.
a) (12 x 3 ) + 17 =

b) 13 – ( 48 : 4 ) =

Cevap:

 

2) Aşağıdaki işlemleri kısa yoldan yapınız.
12 x 10 =
24 x 1000 =
49 x 100 =

Cevap:

 

3) Saat 18.25 da ders çalışmaya başlayan Yasin 2 saat 45 dakika sonra çalışmasını bitirmiştir. Buna göre Yasin ders çalışmayı saat kaçta bitirmiştir?
A) 20.00
B) 20.10
C) 21.00
D) 21.10

Cevap: D

 

4) 4000 m uzunluğundaki bir yola 50 m. aralıklarla aydınlatma amacıyla direkler dikiliyor. Bu yol boyunca dikilen direk sayısı kaç tanedir?
a)79
b)80
c)81
d)82

Cevap: B

 

5) 2) “Beş milyon elli bin beş yüz beş” olarak okunan sayı aşağıdakiler- den hangisidir?
A) 500 050 505
B) 50 050 050
C) 5 050 005
D) 5 050 505

Cevap: B

 

6) 2508 – 200 > ? ifadesinde soru işaretinin yerine yazılabilecek en büyük doğal sayı kaçtır?
A- 2300
B-2307
C- 2703
D-2500

Cevap: B

 

7) Okunuşu ‘yirmi altı milyon beş yüz altmış iki bin kırk beş’ olan sayı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 26 562 045
B) 2 562 045
C) 2 656 245
D) 20 656 245

Cevap: B

 

8) 1762 sayısının en yakın yüzlüğe yuvarlanmış hali aşağıdakilerden hangisidir?
A)1650
B) 1700
C) 1750
D)1800

Cevap: D

 

9) 

a) Uğur bir haftada toplam kaç sayfa kitap okumuştur?

b) Perşembe günü Çarşamba gününden kaç sayfa fazla okumuştur?

c) Hafta sonu toplam kaç sayfa okumuştur?

Cevap:

 

10) En büyük geniş açı ile bir dik açının ölçüleri farklı aşağıdakilerden hangisidir?
a)90
b) 89
c)88
d) 87

Cevap: B

 

11) Aşağıdaki açılardan hangisi bir dar açıdır?
a)72
b) 90
c) 100
d) 180

Cevap: A

 

12) Aşağıda saatlerden hangisinde akrep ile yelkovan arasındaki açı geniş açıdır?
a) 09.00
b) 14.00
c) 15.00
d) 16.00

Cevap: D

 

13) 15.05.2006 yılında doğan bir kişi 23.03.2013 tarihinde gün ay ve yıl olarak kaç yaşındadır?

Cevap:

 

14) 13:54 de başlayan bir film 15 dakika film arası verdikten sonra 16:08 de bitmiştir. Bu film ne kadar sürmüştür

Cevap:

 

15) 754 x 305 = yandaki çarpma işleminde çarpım kaçtır?
a)219 907
b)229 970
c)229 870
d)22 997

Cevap: C

 

16) Bir bölme işleminde bölen 90,  bölüm 24,  kalan 19 ise bölünen kaçtır?
A- 2160
B–1099
C–2179
D–879

Cevap: C

 

17) Aşağıda verilen işlemlerin sonuçlarını bulunuz.
32-5×6 =

(6×9)+(27:3) =

Cevap:

 

18) Bir kek saat 07.20’de ocağa konmuştur. Kekin pişmesi 45 dakika sürmektedir. Kek ocaktan dışarı saat kaçta çıkarılacaktır?


Cevap:

 

19) Saat 22.00’de uyumaya başlayan bir öğrenci sabah 07.00 da uyanıyor.Bu öğrenci kaç saat-dakika uyumuştur?


Cevap:

 

 

Matematik Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/5.-matematik-1.dönem2.docx” download=”all” viewer=”google” text=”5.Sınıf Matematik 1.Dönem 2.Yazılı Soruları 2018-2019 Şimdi İndir”]

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

− 3 = 1

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.