Açık Uçlu 5. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 6. Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 6. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 5. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 9. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 11. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) Açık Uçlu 7. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 11. Sınıf Biyoloji Dersi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 8. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 9. Sınıf Coğrafya Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 8. Sınıf Din Kültürü Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Açık Uçlu Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 10. Sınıf Fizik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 Açık Uçlu 8.Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı 2023-2024 8. Sınıf Kuranı Kerim Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Ahlak ve Yurttaşlık Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 9. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 Açık Uçlu 8. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 1. Sınav Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 9. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 12. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 10. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 5. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları

5. Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018

5. Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Fen Bilimleri DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI


Ad-Soyad:

No:

 

1) Aşağıdaki bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?
I. Kaygan yüzeylerde sürtünme gerçekleşmez
II. Sürtünme kuvveti cismin hareketini etkiler
III. Sürtünme kuvveti yüzeyin pürüzlülük durumuna bağlıdır

A)Yalnız II
B) II ve III
C) I ve III
D) I, II ve III

Cevap: B

 

2) Aşağıdaki olayların hangisinde madde ısı alır?
A)Donma
B) Erime
C) Yoğuşma
D)Kırağılaşma

Cevap: B

 

3) Aşağıdakilerden hangisi diş sağlığımızı olumsuz etkiler? 
A) Bol miktarda süt ve peynir yemek
B) Bol miktarda şekerli yiyecekler tüketmek
C)  Her yemekten sonra dişleri fırçalamak
D)  Düzenli diş doktoruna git

Cevap: B

 

4) Sigaranın içinde bulunan ve bağımlılığa neden olan madde aşağıdakilerden hangisidir?
A)Karbon monoksit
B)nikotin
C)Katran
D)Benzen

Cevap: B

 

5) Suyun ısı alarak sıvı halden gaz haline geçmesi olayına ne ad verilir? (
A) Buharlaşma
B) Erime
C) Donma
D)Süblimleşme

Cevap: A

 

6) Aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Kaynama noktası, saf maddelerin ayırt edici özelliklerindendir.
B) Saf sıvıların kaynama süresince sıcaklıkları değişmez.
C) Kaynama belli bir sıcaklıkta gerçekleşir.
D) Bir sıvının buharlaşması için kaynaması gerekir.

Cevap: B

 

7) Aşağıdakilerden hangisi sağlıklı yaşam için yapılması gerekenlerden değildir?
A) Sigaradan uzak durmak
B) Alkolden uzak durmak
C) Dengeli beslenmek
D) Sadece sebze ve meyve tüketmek

Cevap: D

 

8) Aşağıdakilerden hangisi maddeler için ayırt edici bir özellik değildir?
A) Erime noktası
B) Donma noktası
C) Kaynama noktası
D) Kütle

Cevap: D

 

9) Ali hasta olunca hastaneye gitmiştir. Doktor “boşaltım sistemi ile ilgili şikayetlerinin geçmesi için; “Bol miktarda su içmelisin Tuvalete gitmeden önce ve çıktıktan sonra mutlaka ellerini yıkamalısın.” demiştir.
Buna göre, Ali’nin hastalığı aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) Bademcik iltihabı
B) Besin alerjisi
C) Soğuk Algınlığı
D) İdrar yolları iltihabı

Cevap: D

 

10) Öğretmen Fen ve Teknoloji dersinde öğrencilerden sağlığa zararlı maddelerle ilgili bir afiş hazırlayıp altına da bununla ilgili bir slogan yazmalarını istemiştir.
Buna göre; afişin altına aşağıdakilerden hangisinin yazılması daha uygun olur?

A) Sigara trafik kazalarına sebep olur.
B)Sigara sıkıntıları yok eder.
C) Sigara tüketen kendini tüketir.
D) Sigara ormanları yok eder.

Cevap: C

 

11) Vücudumuz için gerekli enerjinin kaynağı nedir?
A) Güneş
B) Yakacaklar
C) Besinler
D) Su

Cevap: C

 

12) Aşağıdakilerden hangisi köpek dişlerinin özelliklerinden değildir?
A) Yiyecekleri parçalamaya yarar.
B) İkisi alt, ikisi de üst çenededir.
C) Besinleri ezmemizi ve öğütmemizi sağlar.
D) Sivri uçludurlar.

Cevap: C

 

13) “Birbiri ile temas halindeki iki yüzeyin teması sonucu ……………………… kuvveti ortaya çıkar”
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki sözcüklerden hangisi gelmelidir?

A)Su
B)Hava
C)Sürtünme
D) Yüzey

Cevap: C

 

14) Aşağıdaki olaylardan hangisinin gerçekleşmesi için maddenin ısı vermesi gerekir?
A) Süblimleşme
B) Kaynama
C) Donma
D) Erime

Cevap: C

 

15) I-Kışın kar lastiği takmak.
II-Kapı menteşelerini yağlamak.
III-Masanın altına tekerlek takmak.
Verilenlerden hangisi ya da hangileri sürtünmeyi azaltmak için yapılmıştır?

A) Yalnız I
B) II ve III
C) I ve III
D) I, II ve III

Cevap: B

 

16) . I. Islak çamaşırların kuruması
II. Göllerin buz tutması
III. Çikolata parçasının erimesi
IV. Banyo aynasının buğulanması

Yukardaki olaylardan hangileri gerçekleşirken etrafa ısı verir?
A) I ve II
B) II ve IV
C) I ve III
D) I ve IV

Cevap: B

 

17) Aşağıdakilerden hangisi sürtünme kuvvetinin hayatımızdaki olumsuz etkilerindendir?
A) Yolda yürümek
B) Yağmur damlalarının yere yavaş düşmesi
C) Deftere yazı yazmak
D) Araba lastiklerinin zaman içinde aşınması

Cevap: D

 

18) Aşağıda verilen besin maddesi ve içeriği eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
A) Fındık-yağ
B) Portakal-karbonhidrat
C) Ekmek-karbonhidrat
D) Et-protein

Cevap: B

 

 

Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

İNDİR
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

+ 72 = 73

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.