Açık Uçlu 7. Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 9. Sınıf Fizik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 11. Sınıf Matematik 1. Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 8. Sınıf Kuranı Kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 10. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 10. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 9. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 2023-2024 5. Sınıf Sosyal Bilgiler 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 9. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 2023-2024 5. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu (Açık Uçlu) 10. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 2023-2024 5. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 10 Kasım Anma Günü Anma Konuşma Metni Açık Uçlu 7. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 1. Sınav Soruları Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 8. Sınıf Fen Bilimleri Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 7. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 2023-2024 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) Açık Uçlu 6. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 10. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 2023-2024 5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 5. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024

5.Sınıf Fen Bilgisi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

5.sınıf fen bilgisi 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları, fen bilgisi 5 sınıf 2 dönem 1 yazılı soruları, fen bilgisi testi çöz

…… OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:

NO:

1) Aşağıda verilenlerden hangisi hem ses hem de ışık için doğrudur?
A) Doğrusal olarak yayılır.
B) Boşlukta yayılabilir.
C) Bir enerji çeşitidir.
D) Dalgalar halinde yayılır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

2)
* Buzlu cam
* Kitap
* Sis
* Hava
Yukarıda verilenlerden kaç tanesi yarı saydam maddedir?

A) 4
B) 3
C) 2
D) 1

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

3) Aşağıdakilerden hangisinde zararlı mikroskobik canlıların görevi yoktur?
A) Hastalıkların yayılmasında.
B) Yoğurdun mayalanmasında
C) Yiyeceklerin çürümesinde
D) Ekmeğin küflenmesinde

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

4) Hangi mevsimde gölge boyumuz diğerlerine göre daha uzundur?
A) Yaz
B) Kış
C) İlkbahar
D) Sonbahar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

5)
I. Papatya
II. Çalı
III. Karayosunu
Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri çiçeksiz bitkilere örnek olarak gösterilebilir?

A) Yalnız I
B) Yalnız III
C) II ve III
D) I, II ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

6)
I. Dalgalar halinde yayılır.
II. Katı maddelerde yayılabilir.
III. Boşlukta yayılabilir.
Yukarıda verilenlerden hangileri ses için doğrudur?

A) I ve II
B) I, II ve III
C) II ve III
D) Yalnız III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıdaki durumlardan hangisinde çevreden ısı alınır?
A) Odunun yanması
B) Suyun donması
C) Kömürün alevlenmesi.
D) Kağıdın tutuşturulması.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

8) Işık için aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
A) Etrafta yayılması için maddesel ortama ihtiyacı vardır.
B) Doğrusal yayılır.
C) Boşlukta yayılabilir.
D) Katı maddelerde yayılamaz.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

9) Aşağıdaki canlılardan hangisi kendi besinlerini kendileri üretebilir?
A) Aslanlar
B) İnsanlar
C) Ağaçlar
D) Balıklar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

10) Sıcaklıkları farklı iki madde etkileşime sokulduğu zaman hangisi olur?
A) Maddeler arasında ısı alış verişi olarak ısı dengelenir.
B) Isısı fazla olan madde daha fazla ısı alır.
C) Isısı az olan madde daha fazla ısı verir.
D) Bir değişiklik olmaz.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

11)
* Bitkinin toprakta sabitlenmesini sağlar.
* Toprağın derinliklerindeki suyu almasını sağlar.
Yukarıda verilenler bitkinin hangi organının görevidir?

A) Gövde
B) Dal
C) Çiçek
D) Kök

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

12) Bir cisim sabit iken ışık kaynağı cisme yaklaştırıldığında hangisi olur?
A) Cimsin gölgesi kısalır.
B) Cismin gölgesi uzanır.
C) Cismin gölgesi kaybolur.
D) Bir değişiklik olmaz.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

13) Vücut ısımızı ölçmek için kullanılan araç hangisidir?
A) Kronometre
B) Steteskop
C) Mikroskop
D) Termometre

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

14) Bitkiler ……….. ve …………. olmak üzere iki gruba ayrılır.
Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

A) çiçekli ve dalsız
B) üretebilen ve üretemeyen
C) çiçekli ve çiçeksiz
D) çiçeksiz ve heteretrof

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

15) Ahmet bağırdığında sesi aşağıdaki ortamlardan hangisinde duyulmaz?
A) Sınıfta
B) Kırda
C) Uzayda
D) Suda

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]
Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim
[su_note note_color=”#287dce” text_color=”#f1eeee”]Aşağıdaki bağlantıdan yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.[/su_note]
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

− 2 = 1

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.