5.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

5.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:

No:

 

1) Namaz,Oruç ve Zekat ibadetlerini açıklayınız?

Cevap:

 

2) Zengin Müslümanların sahip oldukları mal ve ya paranın kırkta birini fakirlere vermek suretiyle yaptıkları ibadet aşağıdakilerden hangisidir?
A) Namaz
B) Oruç
C) Zekat
D) Hac

Cevap: C

 

3) Günlük konuşmalarda kullanılan beş dua ifadesini yazınız.


Cevap:

 

4) Cami ve mescitlerde kıbleyi gösteren ve imamın cemaate namaz kıldırırken durduğu yere ne ad verilir?
A) Minber
B) Minare
C) Mihrap
D) Kürsü

Cevap: A

 

5) Kur’an’da Bakara suresi 186. ayette şöyle denilmektedir:“Kullarım beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki) gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edenin duasına cevap veririm. O hâlde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler.” Aşağıdaki bilgilerden hangisi ayette dile getirilmemiştir?
A) Doğru yolu Allah’ın davetine uymakla bulabiliriz.
B) Allah, her duayı duyar ve değerlendirir.
C) Allah, aracıya gerek duymayacak şekilde insanlara yakındır.
D) Camide dua etmek daha sevaptır

Cevap: D

 

6) Salih amel, insanın kendisine ve çevresine faydalı olmak amacıyla yaptığı bütün iyi, güzel iş ve davranışlara denir.
Aşağıdaki öğrencilerden hangisinin davranışı “Salih amel” kapsamına girmez?

A) Bahar : Hayvanları ve doğayı korumak.
B) Hakan:Yoksullara ve kimsesizlere yardım etmek.
C) Samet : Arkadaşlarıyla alay edip dalga geçmek.
D) Meral : Bir yaşlıyı karşıdan karşıya geçirmek.

Cevap: C

 

7) I-Kur’an-ı okuyup anlamalı, emir ve yasaklarına uymalıyız.
II- Kuranı Kerim okunurken saygı içinde dinlemeliyiz.
III-Kuran’ı öğrenmeli ve başkalarına öğretmeliyiz.
IV-Kur’an-ı ölüye okuyup onlara öğüt vermeliyiz Yukarıdakilerden hangisi Kuran’ı Kerim hakkıda söylenez

A) I
B) II
C) III
D) IV

Cevap: D

 

8) İnsanı diğer varlıklardan ayıran en önemli özelliği aşağıdakilerden hangisidir?
A) Aklını kullanabilmesi
B) Beslenebilmesi
C) Canlı olması
D) Üreyebilmesi

Cevap: A

 

9) Aşağıdakilerden hangisi Rabbena duasında vurgulanan konulardan biri değildir?
A) Hem dünya hem de ahiret için iyilik ver.
B) Cehennem azabından koru
C) Allah, doğurmamış ve doğmamıştır.
D) Hesabın görüleceği gün tüm müminleri bağışla

Cevap: D

 

10) Cuma ve bayram günleri imamın üzerine çıkarak konuşma yaptığı merdivenli yüksek yere ne ad verilir?
A) Minber
B) Minare
C) Mihrap
D) Kürsü

Cevap: A

 

11) Aşağıdakilerden hangisi duaların kabulünü etkileyen sebeplerden biri değildir?
A) Yapabileceklerini yapıp sonrası için dua etmek
B) Olabildiği kadar yüksek sesle dua etmek
C) Kabul olunacağı inancı ile dua etmek
D) Helal ve güzel işler için dua etmek

Cevap: B

 

12) Camide namaz kıldırmakla görevli kişiye ne ad verilir?
A) İmam
B) Müezzin
C) Müftü
D) Vaiz

Cevap: B

 

13) Ali: Allah’a yalvarma,yakarma,ondan maddi ve manevi bir şeyler isteme biçimidir.
Ali’nin tanımını yaptığı biçim aşağıdakilerden hangisidir?

a-) Namaz kılmak
b-)İbadet etmek
c-)Dua etmek
d-) Zekat

Cevap: C

 

14) Kâbe ve çevresini ziyaret ederek yapılan ibadete ne denir?
A) Namaz
B) Oruç
C) Zekat
D) Hac

Cevap: C

 

15) Cuma ve bayram günleri imamın üzerinde hutbe okuduğu resimde görülen cami bölümüne ne ad verilir?
A) Mihrap
B) Minare
C) Minber
D) Kürsü

Cevap: C

 

16) Aşağıdakilerden hangisi İhlas Suresi’nin anlamında yer almaz?
A) De ki: Allah birdir.
B) Allah doğmamış ve doğurmamıştır.
C) Hiçbir şey Allah’a denk ve benzer değildir.
D) Âlemlerin Rabbi, Allah’tır.

Cevap: D

 

17) Bazı Müslümanların yerine getirmesi ile diğerlerinden sorumluluğun kalktığı ibadetlere farz-ı kifaye adı verilir.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi “farz-ı kifaye”ye örnek verilebilir?

A) Cenaze namazı kılmak
B) Beş vakit namaz kılmak
C) Zekât vermek
D) Oruç tutmak

Cevap: A

 

18) Rabbena Atina Ve Rabbenağfirli dualarını anlamıyla beraber yazınız

Cevap:

 

19) Aşağıdakilerden hangisi dürüst bir insanın yapması gereken davranışlardan biri değildir ? 
A) Herkes için iyilik düşünür.
B) Özü farklı sözü farklı olur.
C) Yalan söylemez.
D) Verdiği sözü yerine getirir.

Cevap: B

 

20) Müslümanlar niçin ibadet ederler?
A.) Allah rızası için
B.) Para kazanmak için
C.) Vakit geçirmek için
D.) İnsanların beğenmesi için

Cevap: A

 

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/5.-sınıf-din-kültürü-1.dönem-2.-yazılı-soruları-2018-2019-3.docx” download=”all” viewer=”google” text=”5.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019 Şimdi İndir”]

 

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.