5. sınıf Bilişim Teknolojisi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018

2018 5. sınıf Bilişim Teknolojisi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları

5 sınıf  Bilişim Teknolojisi 2 dönem 2 yazılı soruları,  5. sınıf   Bilişim Teknolojisi 2 dönem 2 yazılı soruları,  5. sınıf  Bilişim Teknolojisi 2.dönem 2 yazılı testi çöz

1) Aşağıdakilerden hangisi ücretsiz yazılımdır ?
a) Shareware
b) Freeware
c)Tryware
d) Postcardware

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

2) İnternet ortamında bilgisayarlar arasında dosya aktarımı yapmak için geliştirilen internet protokolü ve bu işlemi yapan programlara ne isim verilir ?
a) IP
b) FTP
c) Arama motoru
d) Browser

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

3) Aşağıdakilerden hangisi İnternete bağlanmak için gerekli donanımlardan değildir? 
A) Kablo
B) Modem
C) Ethernet Kartı
D) Yazıcı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

4) Excel çalışma kitabını kaydetmek için hangi kısayol kullanılır ?
A- Ctrl + S
B- Ctrl + K
C- Ctrl + O
D- Ctrl + P

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

5) İlk bilgisayarla ilgili verilen sorulardan hangisi yanlıştır?(
A) Amerika’da icat edilmiştir.
B) Hesaplama yapmak için kullanılıyordu.
C) A4 kağıdı büyüklüğündeydi.
D) Çalıştırıldığında bütün kasabanın elektriği gidiyordu.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

6) Word programında hazırlanan dosyaya ne isim verilir?
a) Sunu
b) Belge
c) Resim
d) Mp3

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

7) Programlama dilinde yazılan programı makine diline çeviren programa ne isim verilir ?
a) Programlama dili
b) İşletim sistemi
c) Floppy disk
d) Compiler ( derleyici )

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

8) “İki ya da daha fazla bilgisayarın birbirine bağlanmasıyla oluşan yapıya ……………….… denir.” Boş bırakılan yere aşağıdaki kavramlardan hangisi gelmelidir?
A)İnternet
B)Bilgisayar Ağı
C)Yerel Alan Ağı
D)Metropol Alan Ağı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

9) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarda programlama dili değildir ? 
a) Basic
b) İnternet
c) Cobol
d) Fortran

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

10) Bir e-posta servisine kaydolurken bizden bir kullanıcı adı belirtmemiz istenir.” Aşağıdakilerden hangisi kullanıcı adı belirlerken dikkat etmemiz geren noktalar arasında yer almaz?
A) Boşluk kullanılmamalı
B) Çok uzun ya da karmaşık olmamalı
C) İçerisinde Türkçe karakterler olmalı
D) İstediğimiz kullanıcı adı önceden alınmışsa kullanıcı adımızın sonuna rakam vs. ekleyebiliriz.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

11) “Bilgisayar, çevre birimleri, pos makinesi, cep telefonu gibi her türlü teknolojinin kullanılması ile işlenen suçlardır.” Tanımı verilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?
A)Telif Hakkı
B)Hırsızlık Suçu
C)Bilişim Suçu
D)Dolandırıcılık Suçu

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

12) Word Programını hangi firma yapmıştır?
A) Microsoft
B) Google
C) Firefox
D) Linux

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

13) Bir arama ifadesini özetleyen, olmazsa olmaz önemli kelimelere ne ad verilir?
A) Kilit Kelime
B) Anahtar Kelime
C) Yıldızlı Kelime
D) Favori Kelime

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

14) Sosyal medya (Facebook, Twitter gibi) kullanırken dikkat etmemiz gereken kurallar ile ilgili hangisi yanlıştır?
A)Ev, okul ve iş adresimizi paylaşmamalıyız.
B) Tahmin edilmesi zor şifreler oluşturmalıyız.
C)Paylaştıklarımızı istemediğimiz kişilere kapatmalıyız.
D)Tanımadığımız kişilerin arkadaşlık tekliflerini kabul etmeliyiz, profilimizi herkese açmalıyız.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

15) Aşağıdakilerden hangisi internet ortamında dosya indirmek anlamına gelir ?
a) Upload
b) Download
c) Browser
d) Keyboard

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

16) Tüm çalışma kitabını seçmek için hangi klavye kısayolu kullanılır ?
A- Ctrl + K
B- Ctrl + S
C- Ctrl + P
D- Ctrl + A

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

17) Bir byte kaç bit’tir ?
a) 1
b) 2
c) 8
c) 16

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

18) Aşağıda Bilişim Teknolojileri sınıfındaki kurallarımızla ilgili doğru olanlara “D” yanlış olanlara “Y” yazınız. 
-Bilgisayarlarımızı ıslak mendil ile silmeliyiz (….)
-Bilgisayarlarımızı hemen açabiliriz (….)
-İçeri girerken bizden önce ders işleyen arkadaşlarımızın çıkmasını beklemeliyiz (….)
-Sınıfta bisküvi yiyebilir su içebiliriz (….)
-Sakıncalı sitelere girmekten kaçınmalıyız (….)

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

19) Berna doğum günü için davetiye hazırlamak istemektedir. Aşağıdakilerden hangisi Berna’nın seçeceği en uygun programdır?
A) Excel
B) Word
C) Paint
D) Publisher

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevapD” ][/bg_collapse]

 

20) Çalışma kitaplarınızı baskı önizleme görünümünde görmek için hangi menü kullanılır?
A- Dosya-Yazdır
B- Dosya- Seçenekler
C- Dosya-Baskı önizleme
D- Dosya- Çıkış

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

Bu yazılı kağıdı 5.sınıf  Bilişim Teknolojisi yazılı soruları ana kategorisinin 5 sınıf  Bilişim Teknolojisi  2 dönem 2 yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 5.sınıf  Bilişim Teknolojisi 2.dönem 2.yazılı soruları kategorimize bakabilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantıdan 5.sınıf  Bilişim Teknolojisi  2.dönem 2.yazılı sorularını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/5_sinif-Bilişim-Teknolojileri-ve-Yazılım2_donem-2.sinav_-3.docx” download=”all” viewer=”google”]
BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 + 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.