5. sınıf Bilim Uygulamaları Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

Bilim Uygulamaları Dersi 5. sınıf  2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

5 sınıf  Bilim Uygulamaları Dersi 2 dönem 2 yazılı soruları,  5. sınıf  Bilim Uygulamaları Dersi 2 dönem 2 yazılı soruları,  5. sınıf  Bilim Uygulamaları Dersi 2.dönem 2 yazılı testi çöz

 

1) Aşağıda verilen canlılardan hangisi omurgasız hayvan kategorisindedir?
A) Deniz yıldızı
B) Deniz atı
C) Balık
D) Kartal

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

2) Aşağıda verilen canlılardan hangisi üreme biçimi olarak diğerlerinden farklıdır?
A) Balık
B) Yarasa
C) Yunus
D) Koyun

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

3) Toprak yapısını korumak ve toprak kirliliğini önlemek için aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Ağaçlandırma çalışmalarının artırılması.
B) Ağaç kesimlerinin teşvik edilmesi.
C) Ormanlık arazilerin artırılması.
D) Ormanları koruma ile ilgili insanların bilinçlendirilmesi.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

4)
I. Yavrularını sütle beslerler.
II. Anne yavrularının belirli bir süre boyunca bakımını yapar.
III. Vücutlarında kıllar bulunur.
Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri memeli hayvanlar için doğrudur?

A) I ve II
B) II ve III
C) I ve III
D) I, II ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

5) Doğadaki canlıların üreme biçimiyle bağlantılı olarak canlıların yavruları ile ilgilenmeleri de farklılık göstermektedir.
Buna göre aşağıda verilen canlılardan hangisi yavru bakımı yapmamaktadır?

A) Köpek
B) Kedi
C) İnsan
D) Kurbağa

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

6) Hava kirliliğini önlemek için alınabilecek önlemler arasında aşağıda verilenlerden hangisi yoktur?
A) Fabrika bacalarının filitrelenmesi
B) Araba egzozlarına filtre takılması
C) Ormanlık alanların artırılması.
D) Fosil yakıtlarının kullanımın artması.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

7) Günümüzde petrol, doğal gaz şeklinde ortaya çıkan ve milyonlarca yıl önceden gelen kalıntılara ne isim verilir?
A) Kalıntı
B) Maden
C) Fosil
D) Kayaç

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

8) Basit bir elektrik devresi hazırlayan Eren anahtarı kapattığında ampulün yanmadığını görmüştür.
Buna göre bu elektrik devresinin çalışmamasının sebebi hangisi olamaz?

A) Enerji kaynağı olan pil bitmiş olabilir.
B) Ampul arızalı olabilir.
C) Devre kabloları kısa olmuş olabilir.
D) Devre anahtarı kapalı olabilir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

9) Basit elektrik devresinde hangi durumda ampulün parlaklığı artar?
A) Ampus sayısı artırılırsa
B) Pil sayısı azaltılırsa.
C) Ampul sayısı azaltılırsa.
D) Anahtar sayısı artırılırsa

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

10) Hangi ortamda ses daha hızlı yayılır?
A) Denizde
B) Balonun içinde
C) Havada
D) Demir üzerinde

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

11) Mikroskobik canlılar için aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?
A) İnsan gözüyle görülemeyecek kadar küçüktürler.
B) Mikroskopla görülebilirler.
C) Tüm mikroskobik canlılar insan vücuduna zarar vermektedir.
D) Farklı ortamlarda farklı türleri yaşayabilmektedir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

12) Seslerle ilgili deney yapan Murat sesin hangi ortamlarda yayılıp hangi ortamlarda yayılmadığını incelemek istemektedir.
Buna göre Murat sesin hangi ortamda yayılmadığını gözlemlemiştir?

A) Katı
B) Sıvı
C) Gaz
D) Boşluk

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

13) Aşağıda verilenlerden hangisi çiçeksiz bitkilere örnek gösterilebilir?
A) Kara yosunu
B) Kavak ağacı
C) Papatya
D) Lale

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

14) Yoğurt yapımını sağlayan canlı aşağıda verilenlerden hangisidir?
A) Bitkiler
B) Mikroskobik canlılar
C) Mantarlar
D) Deniz canlıları

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

15) Bitkiler için aşağıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğru değildir?
A) Çiçekli ve çiçeksiz olmak üzere sınıflandırılmışlardır.
B) Üretici canlılar arasındadır.
C) Fotosentez yapabilirler.
D) Eşeyli üreme yapabilirler.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

Bu yazılı kağıdı 5.sınıf  Bilim Uygulamaları Dersi yazılı soruları ana kategorisinin 5 sınıf  Bilim Uygulamaları Dersi  2 dönem 2 yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 5.sınıf  Bilim Uygulamaları Dersi 2.dönem 2.yazılı soruları kategorimize bakabilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantıdan 5.sınıf  Bilim Uygulamaları Dersi  2.dönem 2.yazılı sorularını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/5_sinif-Bilim-Uygulamaları2_donem-2.sinav_.docx” download=”all” viewer=”google”]

 

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

15 + = 21

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.