4 Sınıf Türkçe 2 Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları İndir 2018-2019

Türkçe Dersi 4.Sınıf 2.Dönem 2.Yazılı Soruları Çöz 2018-2019

4 sınıf türkçe 2 dönem 2 yazılı soruları indir, 2018 2019 türkçe 4.sınıf 2.dönem 2.yazılı soruları, türkçe 4 sınıf 2 dönem 2 yazılı soruları

 

……… OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF TÜRKÇE DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:

NO:

1) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde beğenme duygusu vardır?
A) Sporcu dediğin güçlü,kuvvetli olur
B) Baklava dediğin böyle mi olur?
C) İşte,çalışma dediğin böyle olur!
D) Elma dediğin tatlı ve sulu ol”ur.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

2) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde olay henüz gerçekleşmemiştir?
A.) Ayşe, ödevlerini dün yapmış.
B.) Bilgi yarışması yarın yapılacak.
C.) Babam salonda gazete okuyor.
D.) Ağaçların dallarını budadık.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

3) silgi” kelimesine adın hal eklerini getiriniz. 
1.-i hali :……………………………
2.-e hali :……………………………
3.-de hali :……………………………
4. -den hali :……………………………

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

 

4) Aşağıdaki tümcelerin hangisinde boş bırakılan yere “ancak” sözcüğü getirilemez? 
A) Ali çok yaramaz ……….. oldukça zekidir.
B) Her şeye ……….. bizimle gelmek istedi.
C) Sizinle ……….. bir şartla anlaşabilirim.
D) Gerçeği anladı ……….. iş işten geçmişti.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

5) Bahçedeki kırmızı gülleri görünce yüzü güldü.” cümlesinde altı çizili sözcükler hangisine örnektir? 
A) Eşanlam
B) Sesteş ( eşsesli)
C) Karşıt anlamlı
D) Mecaz anlamlı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

6) Aşağıdaki sözcüklerden hangisine kelimenin anlamını değiştiren birden fazla ek vardır?
A) Keskinlik
B) Oyuncu
C) Simitin
D)Tarladalar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıdaki kelimelerden hangisi yapım eki almıştır?
A. Çan
B. Çanta
C. Çantacı
D. Balık

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

8) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eylem devam etmektedir?
A) Dışarıda lapa lapa kar yağıyor.
B) Bu akşam pasta yiyeceğiz.
C) Fırından üç ekmek aldım.
D) Yarın teyzemler gelecek.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

9) Aşağıdaki tümcelerin hangisinde betimleyici öge kullanılmıştır?
A. Bu nasıl bir duygu bilir misiniz?
B. Ağacı görünce ürperdim, heyecanlandım.
C. Kocaman dallarını uzatmış, pembe çiçekler açmıştı.
D. Anadolu’ya Türkler gelip yerleşmişlerdi.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

10) Aşağıdaki cümlelerin hangisi nesnel anlamlıdır?
A.) Ispanak yemeğini çok severim.
B.) Sınıfımızda on iki kız öğrenci var.
C.) En güzel pastaları annem yapar.
D.) Bence mavi gömlek sana çok yakışmış.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

11) Aşağıdaki kelimelerden hangisinin eş seslisi yoktur?
A. Saz
C. Yaz
B. Kaz
D. Bal

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

12) Cümlelerin eksik kısımlarını uygun şekilde tamamlayınız. (için – gibi – ile – veya)
Pazardan elma ……………..….. portakal alacağım.
Anıtkabiri görmek ……….…….. Ankara’ya gittim.
Sınavdan doksan ……..…… doksan beş almalıyım.
Keçi …………….….. inatçı değilim.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

 

13) Aşağıdaki sözcüklerden hangisi sözlükte en sonda yer alır?
A)Aza
B)Azalmak
C)Azman
D)Azık

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

14) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hayal ürünü olan bir durum vardır?
A.) Çocukcağız korkudan tir tir titredi.
B.) Bayrağımız her zaman dalgalanacak.
C.) Minik köpek sahibinin kulağına bir şeyler fısıldadı.
D.) Gökyüzünde pamuk gibi bulutlar vardı.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

15) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “uyarı” anlamı vardır?
A.) Odunları sobaya atınca, içerisi ısındı.
B.) Saat beşten beri durakta bekliyoruz.
C.) Telefonu mümkün olduğunca az kullanıyorum.
D.) Sakın o kelimeyi bir daha kullanma!

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

16) Aşağıdaki kelimelerin hangisi yapım eki almamıştır?
A) Gözlükçü
B) Yolcu
C) Okulda
D) Evli

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

17) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde olay daha gerçekleşmemiştir?
A. Babamla kitap okuyoruz.
B. Türkçe sınavı yarın olacak.
C. Arkadaşım yere düştü.
D. Saat sekizde okula gelirim.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

18) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ismin yerini tutan bir sözcük vardır?
A) Gözlerindeki o heyecandan çok etkilendim.
B)Televizyondaki bu film çok etkileyici.
C)Şu evi geçince sağda küçük dükkanı görebilirsiniz.
D)Bu da mı gelecekti başımıza?

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

19) I. okula —–► “-e ” durum eki
II. kitabı —–► “-i “durum eki
III. dolapta —–► “-e ” durum eki
IV. sokaktan —–►” -den ” durum eki

Yukarıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır? 
A. I
B. II
C. III
D. IV

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

20) “vurmak” sözcüğü hangi seçenekte “çarpmak” anlamında kullanılmıştır? 
A) Doktor hastaya iğne vurdu.
B) Savaşta sivil halkı vurdular.
C) Büyük ikramiye bize vurdu.
D) Kardeşim başını masaya vurdu.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]
Türkçe Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

Bu yazılı kağıdı 4.sınıf türkçe yazılı soruları içerisinde 4 sınıf türkçe 2 dönem 2 yazılı soruları kategorisine eklenmiştir. Buna benzer dosyalar için 4 sınıf 2 dönem 2 yazılı soruları kategorimize bakabilirsiniz.

 

Aşağıdaki bağlantıdan 4 sınıf 2 dönem 2 yazılı soruları kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/4_sinif-Türkçe2_donem-2.sinav_-2.docx” download=”all” viewer=”google”]
BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

− 2 = 1

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.