4 Sınıf Türkçe 2 Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

Türkçe 4.Sınıf 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

4 sınıf türkçe 2 dönem 2 yazılı soruları ve cevapları indir, türkçe 4.sınıf 2 dönem 2.yazılı soruları, 2018 2019 türkçe 4.sınıf 2 dönem 2.yazılı soruları ve cevapları

 

…. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF TÜRKÇE DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:

NO:

Aşağıdaki 4 sınıf türkçe 2 dönem 2 yazılı Test Sorularını Cevaplayınız.

1) Aşağıdaki atasözlerinin hangisinde karşıt (zıt) anlamlı sözcükler bir arada kullanılmamıştır 
A. Tok, açın halinden anlamaz.
B. Su büyüğün, sus küçüğün.
C. Damlaya damlaya göl olur.
D. İyi dost, kötü günde belli olur.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

2) Aşağıdaki deyimlerden hangisi “çok korkmak” anlamındadır? 
A) Havalara uçmak
B) Eli ayağına dolaşmak
C) Yüreği ağzına gelmek
D) Küplere binmek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

3) “Kenan ( ) ın kınasına Yusuf ( ) Miraç ( ) Ömer ve Çağrı gitti ( )” cümlesinde ( ) yerine hangi noktalama işaretleri gelmelidir? 
A. (!) (?) (,) (.)
B. (:) (,) (,) (.)
C. (‘) (,) (,) (.)
D. (,) (,) (?) (!)

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

4) Aşağıdaki cümlelerde geçen sıfatları (önad) bularak altını çiziniz. 
1. Aldığın yeni tişörtü kardeşime verdim.
2. Ormanda bulunan yıkık evi göremedim.
3. Dedem kardeşime “kömür gözlü” diyor.
4. Bazı öğrenciler ödevini yapmamış.
5. İnatçı keçi sonunda ortaya çıktı.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”altını çiziniz” ][/bg_collapse]

 

5) Cümleleri uygun zamirlerle tamamlayınız.
(kendim – sen – kimse – öteki) 
Bu kitap benim, …………..…….. senin.
Bu soruları …………………… çözememiş.
Bu problemi ben …………….……….. çözdüm.
Bütün bu olaylara ……………..……. sebep oldun.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

6) Aslanın biri uyuyormuş. Bir fare gelip vücudunun üzerinde dolaşmaya başlamış. Aslan uyanmış, çok kızmış, fareyi yakalamış. Yiyecekmiş. Ama fare başlamış yalvarmaya:
– Bırak beni. Gün olur, benim de sana bir iyiliğim dokunur, demiş.
Aslan gülmüş bu söze. Gene de bırakmış fareyi.
Aradan zaman geçmiş. Bir gün aslan, avcıların kurduğu tuzağa düşmüş. Gelmişler, onu bir ağaca sımsıkı bağlamışlar.
Fare, aslanın inlemelerini duymuş, koşarak gelmiş. İpleri kemirip aslanı kurtarmış. Bunun üzerine de:
– Vaktiyle sen bana gülmüştün. Benden bir yarar beklemiyordun. Ama gördün ya, fareler de iyilikbilir. 
Onların da başkalarına bir yardımı dokunabilir, demiş. 
1- Aslan, fareye niçin kızmış?

2- Fare, aslana nasıl yardım etmiş?

3- Aslan, fareyi yakalayınca, fare ne söylemiş?

4- Metne uygun bir başlık yazınız.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “karşılaştırma” anlamı vardır? 
A) En büyük ilimiz Konya’dır.
B) Antalya, yurdumuzun en sıcak ilidir.
C) Kars, Erzurum’dan daha doğudadır.
D) En kalabalık şehrimiz İstanbul’dur.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap c” ][/bg_collapse]

 

8) Oh be! Yüzümüzün akı ile çıktık şu işin içinden.
Bu cümlede deyimin cümleye kattığı anlam aşağıdakilerden hangisidir? 
A.) Yüzüne yumurta akı bulaşmak.
B.) Bir işi eksiksiz ve başarılı olarak yapıp bitirmek.
C.) Heyecandan yüzü bembeyaz kesilmek.
D.) Haklı da olsa karşısındakini kıracak bir davranışta bulunmaktan çekinmek.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

9) Aşağıdaki cümlelerden hangisinde soru anlamı yoktur?
A.) Karşıdaki ev kimindir
B.) Müzik dinleyerek ders çalışılır mı
C.) Konuyu sizinle mi görüşelim
D.) Sıcaklar bastırdı mı denize gideriz

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

10) Feda olsun sana canım,
Uğrunda dökülsün kanım,
Cennet gibi güzel vatanım,
Sana bin canla kurbanım.
Bu dörtlüğün konusu aşağıdakilerden hangisidir? 
A.) Vatan sevgisi
B.) Bayrak sevgisi
C.) Doğa sevgisi
D.) Anne sevgisi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

11) Hangi cümlede TÜREMİŞ kelime vardır? 
A. Atakan’ın gözleri ağrıyormuş.
B. Furkan güzelce masal okuyor.
C. Utku kalemliğinde kalem çıkarıyor.
D. İbrahim ayakkabılarını yine yırttı.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

12) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde genel ve özel durumları bildiren bir ifade yoktur? 
A) Sık sık kardeşinden bahsediyor?
B) Ayakkabımın bağı çözüldü.
C) Genellikle bahçede oyun oynuyoruz.
D) Türkçe sorularının birkaçını bilemedim

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

13) “ Gerçek dost insanın zor zamanında yardımına koşmaya hazırdır.” anlamına gelen atasözü 
aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Dost başa düşman ayağa bakar
B) Dost kötü günde belli olur
C) Dost acı söyler
D) Kusursuz dost arayan, dostsuz kalır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

14) “Ali yerdeki kitapları güzelce temizledi. Onları rafa dizdi.” İkinci cümledeki “onları” sözcüğü aşağıdakilerden hangisinin yerine kullanılmıştır? 
A) Yerdeki
B) Kitapları
C) Güzelce
D) Ali

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

15) Kara kelimesi hangi cümlede farklı anlamda kullanılmıştır? 
A. Kaptan bağırdı: “Kara göründü.”diye
B. Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili bir kara parçasıdır.
C. Beyaz elbisesi kara ayakkabısı vardı.
D. Denizden karaya çıkınca çocuklar gibi sevindi.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

16) Bursa denilince aklımıza onlarca şey gelir ama ilk akla gelenler arasında Uludağ , kestane şekeri ve iskender kebabını sayabiliriz. Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olan Bursa, Türk ve Osmanlı tarihinde büyük bir öneme sahiptir.
Bursa, 6 Nisan 1326 tarihinde Orhan Gazi tarafından fethedilmiş ve Osmanlı topraklarına katılmıştır. Bir dönem başkentlik de yapmış olan şehir adeta tarih kokmaktadır. Özellikle İstanbul’dan sonra en çok tarihi eser bulunan şehir Bursa’dır. Osmanlı’nın en önemli padişahlarından Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin türbesi de yine bu şehirdedir.
Bursa, Türkiye’nin en önemli sanayi ve tekstil şehirlerinden biridir. Bu nedenle binlerce insana iş imkanı sunmaktadır. Ayrıca Türkiye’nin en önemli kayak merkezi de yine Bursa’da yer alan Uludağ’da bulunmaktadır. Bu açıdan şehir, genellikle kış turizmi açısından önemli bir tatil merkezidir. 
1. Bursa denilince ilk akla gelenler nelerdir?

2.Bursa ne zaman ve kim tarafından fethedilmiştir ?

3.Hangi padişahların türbesi Bursa’da bulunmaktadır?

4.Bursa’nın binlerce insana iş imkanı sunmasının nedeni nedir?

5.Bursa’da bulunan, Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri hangisidir?

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

 

17) 1-Trene doğru hızla koşmaya başladı. 
2- Bagajdan bavulunu aldı.
3- Taksiden aceleyle indi. 
4- Koşarken bavulu açılıp eşyaları dağıldı. 
Yukarıda bulunan 4 cümle ile bir paragraf oluşturmak istenirse doğru sıralama nasıl olmalıdır? 
A) 4-2-3-1
B) 3-2-1-4
C) 3-1-2-4
D) 1-4-3-2

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

18) “Kardeşimin “yaş” gününde bol bol yaş pasta yedik.” cümlesinde altı çizili kelimelere ne ad verilir? 
A) Eş sesli
B) Mecaz anlamlı
C) Eş anlamlı
D) Karşıt anlamlı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

19) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “de,-da”nın yazımı doğrudur? 
A)Arka sayfa da konuyla ilgili bir soru var.
B)Babamın ayakkabısınıda boyadım.
C)Okul da iki ders Türkçe işledik
D) Sen de bizimle oynayabilirsin.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

20) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde öznel bir yargı vardır? 
A) Ankara,ülkemizin başkentidir.
B)En büyük gölümüz Van Gölü’dür.
C)İstanbul en güzel kentimizdir.
D)Antalya,güney illerimizden biridir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]
Türkçe Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

 

Bu yazılı kağıdı 4.sınıf türkçe yazılı soruları içerisinde 4 sınıf türkçe 2 dönem 2 yazılı soruları kategorisine eklenmiştir. Buna benzer dosyalar için 4 sınıf 2 dönem 2 yazılı soruları kategorimize bakabilirsiniz.

 

Aşağıdaki bağlantıdan 4 sınıf 2 dönem 2 yazılı soruları kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/4_sinif-Türkçe2_donem-2.sinav_.docx” download=”all” viewer=”google”]
BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

− 1 = 4

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.