2023-2024 7. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 6.Sınıf Temel Dini Bilgiler 1.Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu Açık Uçlu 6. Sınıf Ahlak ve Yurttaşlık Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 8. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 8. Sınıf Din Kültürü Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 6. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 9. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 12. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 9. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 7. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 5. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 2023-2024 6. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 8. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 10. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 6. Sınıf Hukuk ve Adalet 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 12. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 5.Sınıf Matematik 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu 10. Sınıf Kimya Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 6. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 9. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 2023-2024 12. Sınıf Matematik 1. Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu

4.Sınıf Trafik Güvenliği 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları İndir 2019

4.Sınıf Trafik Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

4.sınıf trafik güvenliği 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları, trafik 4.sınıf 2.dönem 1.yazılı soruları indir, 4 sınıf trafik dersi testi

……. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF TRAFİK GÜVENLİĞİ DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:

NO:

 

1) I. Kaza riski yüksektir
II. Ülkemizdeki en yaygın ulaşımdır

Yukarıdaki ipuçları hangi ulaşım türüyle ilgilidir? 
A )Kara yolu
B )Hava yolu
C )Demir yolu
D )Deniz yolu

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

2) Aşağıdaki sözcüklerden uygun olanı cümlelerdeki nokta ile belirtilen yerlere yazınız.

Açık – Kara yolu – Banket – Hava Yolu – Feribot – düzenleme – Emniyet Kemeri – Çocuk parkları

1- Trafik işaret levhalarından daire şeklinde olanlar, trafiği ………………………………. görevi yapan levhalardır.
2- Yaya kaldırımı olmayan yollarda yayalar için ayrılmış yolun kenarındaki toprak veya çakıl bölüme ………..…..……denir.
3- Kazalardan yaralanma riskini azaltmak için …………………………………………..takarız.
4- ………………………………….. , güvenli oyun alanlarındandır.
5- Geceleri,sürücülerin yayaları daha rahat görebilmesi için ……………………… renk kıyafetler giyilmelidir.
6- ……………………………. deniz yolu taşıtıdır.
7- En yaygın ulaşım türü ………………………….. , en hızlı ulaşım türü ise …………………………………… dur.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap Yükleniyor..” ][/bg_collapse]

 

3) Güvenli geçiş yerleri nerelerdir? 4 tanesini yazınız.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

4) Bisiklet kullanırken nasıl davranmalıyız? 
A ) Önümüzde giden araçlara asılmalıyız.
B ) Direksiyona torba, file asarak yük taşımalıyız.
C ) Ellerimizi ayaklarımızı bırakarak bisiklet sürmemeliyiz.
D ) Direksiyonu tek elle kullanmalıyız.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap c” ][/bg_collapse]

 

5) Yaya kaldırımı olmayan yollarda nereden yürünmelidir?

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap yükleniyor” ][/bg_collapse]

 

6) Aşağıda taşıtlardan inme ve binme ile ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Sıra ile binilmelidir
B) Daha taşıt durmadan inilmelidir
C) Başkaları itilmemelidir
D) Taşıt durunca inilmelidir

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

7) 2. Üçgen trafik levhaları hangi amaçlıdır?
A) Bilgilendirici
B) Uyarıcı
C) Yasaklayıcı
D) Serbest

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

8) Aşağıdakilerden hangisi güvenli oyun alanlarından birisi değildir?
A) Çocuk parkları
B) Okul bahçeleri
C) Kenarı çevrili arsalar
D) Sokaklar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

9) İnsan , hayvan ve araçların karayolu üzerindeki hal ve hareketlerine ne denir?
A) Karayolu
B) Ulaşım
C) Taşıt yolu
D) Trafik

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

10) Bisiklet kullanırken nasıl davranmalıyız ?
A ) Önümüzde giden araçlara asılmalıyız.
B ) Direksiyona torba, file asarak yük taşımalıyız.
C ) Ellerimizi ayaklarımızı bırakarak bisiklet sürmemeliyiz.
D ) Direksiyonu tek elle kullanmalıyız.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

11) Trafiği düzenleyen görevlilere ne denir? 
A) Trafik Polisi
B) Taşıt
C) Levha
D) Zabıta

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

12) Aşağıdakilerden hangisi toplu taşıma araçlarında yapılan yanlış bir davranıştır?
A) Yüksek sesle konuşmamak.
B) Yaşlı ve hamilelere yer vermek
C) Ön kapıdan binip, arka kapıdan inmek.
D) Ayaktayken bir yere tutunmadan seyahat etmek.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

13) Kaç çeşit trafik işret levhaları vardır?

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Tehlike uyarı, bilgilendirme ve yasaklama.” ][/bg_collapse]

14) Aşağıdakilerden hangisi hava yolu taşıtı değildir?
A) uçak
B) feribot
C) zeplin
D) balon

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

15) Aşağıdakilerden hangisi hava yolu taşıtıdır?
A) otomobil
B) feribot
C) denizaltı
D) balon

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

16) Kara yollarında trafik işaret levhalarının konulma amacı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Sürücülere yolun açık olduğunu bildirmek
B) Düzenli ve güvenli bir trafik ortamı oluşturmak
C) Sürücülerin daha hızlı gitmelerin sağlamak
D) Sürücülerin daha yavaş gitmelerini sağlamak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

17) Aşağıdaki ifadelerde boş bırakılan yerleri uygun kelimelerle tamamlayalım.
solundan
sağ
trafik polisi
banket
el feneri
bisiklet
güvenli
sola
yolcu
kask, dizlik,dirseklik

1. Yaya kaldırımı olmayan yerlerde taşıt yolunun …………………………….… yürümeliyiz.
2. Yaya kaldırımı olmayan yollarda yayalar için ayrılmış yolun kenarındaki toprak veya çakıl bölüme ………….. denir.
3. Otomobil, minibüs, otobüs gibi taşıtlar ……….. taşımak içindir.
4. Yaya geçidi , üst geçit , okul geçidi ……………… geçiş yerleridir.
5. …………….. kara yolu taşıtlarından birisidir.
6. Karşıdan karşıya geçerken ilk önce ………………. bakmalıyız.
7. ………………………… trafiği düzenlemekle görevli kişidir.
8. Taşıtlardan inerken ve binerken mutlaka aracın ………. tarafını kullanmalıyız.
9. Karanlıkta yürürken yanıma ………………….. alırsam güvenliğimi artırmış olurum.
10. Bisiklet, paten ve kaykay gibi araçları kullanırken; ………. , ………… , …………… takılmalıdır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

18) Araç içine binildiğinde ilk yapılması gereken davranış aşağıdakilerden hangisidir?
A) Çevredeki manzarayı izlemek
B) Emniyet kemeri takmak
C) Şoföre iyi yolculuklar dilemek
D) Camı açmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

19) Bisiklet, motosiklet ve kaykay gibi araçları kullanırken aşağıdakilerden hangisini kesinlikle takmalıyız?
A) Kulaklık
B) Kask
C) Gözlük
D) Şapka

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

20) Aşağıdakilerden hangisi gece yürüyüşlerinde fark edilebilmek için alınması gereken önlemlerden değildir? 
A) Çantaların üzerine yansıtıcı etiket yapıştırmak
B) El feneri taşımak
C) Yansıtıcı özelliği olan kıyafetler giymek
D) Kalın ve koyu renkli kıyafetler giymek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]
Trafik Güvenliği Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim
Aşağıdaki bağlantıdan 4.sınıf trafik dersi 2.dönem 1.yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

+ 15 = 17

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.