4. Sınıf Trafik Güvenliği 1. Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

4. sınıf trafik güvenliği 1.dönem 2. yazılı soruları ve cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Trafik Güvenliği DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:………………….. No:……..

1) Aşağıdakilerden hangisi güvenli geçiş yerle-rinden biri değildir? 
A) Kavşaklar
B) Üst geçitler
C) Alt geçitler
D) Okul geçitleri

Cevap: A

 

2) Okul taşıtlarında emniyet kemeri takmak zorunlu değildir.
a) Doğru
b) Yanlış

Cevap: B

 

3) Aşağıdakilerden hangisi her hangi bir trafik kazasında başvurulacak telefon numaralarından birisi değildir?
A) 177
B) 156
C) 155
D) 112

Cevap: A

 

4) Kara yollarına trafik işaret ve cihazlarının konulma amacı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sürücülere yolun açık olduğunu bildirmek.
B) Düzenli ve güvenli bir trafik ortamı oluşturmak
C) Sürücülerin daha hızlı gitmelerini sağlamak.
D) Sürücülerin daha yavaş gitmelerini sağlamak

Cevap: B

 

5) “Bisiklet kullanırken kazalardan yararlanma riskini azaltmak için……………………..takarız.” Cümlesindeki boşluğu nasıl tamamlarız?
a) Maske
b) Kask
c) Kasket
d) Şapka

Cevap: B

 

6) 112 Acil Yardım Merkezi arandığında hengi bilgiler verilmelidir?

Cevap:

 

7) Taşıtlarda emniyet kemeri kullanmanın en önemli nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yolculuğun daha rahat geçmesini sağlar.
B) Yolculuk sırasındaki sarsıntıyı azaltmak.
C) Olası kazalarda can kaybını azaltmak
D) Dönüşlerde yere savrulmayı önlemek.

Cevap: C

 

8) Aşağıdakilerden hangisi güvenli geçiş yerlerindendir? 
A) alt geçit
B) üst geçit
C) trafik polisinin bulunduğu yer
D) hepsi

Cevap: D

 

9) Yayalara yanan kırmızı ışık ne anlama gelir?
A)Yayalar geçebilir.
B) Yayalar hazırlanır.
C) Yayalar bekler.
D) Yayalar hızlı geçer.

Cevap: C

 

10) Kara yollarında trafik işaret levhalarının konul-ma amacı aşağıdakilerden hangisi olamaz? 
A) Yaya ve sürücüleri bilgilendirmek
B) Düzenli ve güvenli bir trafik ortamı oluşturmak
C) Sürücülerin daha dikkatli olmalarını sağlamak
D) Sürücülerin uykularının gelmesini önlemek

Cevap: B

 

11) Karşıdan karşıya geçerken aşağıdakilerden hangisi uyulması gereken kurallardan biri değildir? 
A) En kısa yol nereyse oradan geçmek.
B) Yaya geçidi olan yollarda yaya geçidini kullanmak.
C) Üst geçit bulunan yollarda üst geçidi kullanmak.
D) Önce sola, sonra sağa tekrar sola bakarak karşıya geçmek.

Cevap: A

 

12) Karayolunda karşıdan karşıya geçişin güvenli olduğu yerleri yazın.

Cevap:

 

13) Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” işareti koyunuz.
1-(……) Okul servislerinde emniyet kemeri takmamıza gerek yoktur.
2- (……) Okula gidiş gelişlerde en güvenli yolları değil, en kısa yolu seçmeliyiz.
3- (……) Trafik kazalarının en önemli sebebi dikkatsizliktir.
4- (……) Bisiklet, kaykay ve paten kullanırken kask ve dizlik takmalıyız.
5- (……) Trafikte düzeni ve güvenliği sağlayan kişiye “trafik polisi” denir.
6- (……) Sürücü belgesi(ehliyet) olmadan da araç kullanabiliriz.
7- (……) Oyun oynamak için en iyi yerler rahatça koşup oynayabileceğimiz caddelerdir.
8- (……) Kırmızı ışık yandığında araçlar geçebilir.
9- (……) Yaya geçidi, ışıklı işaret cihazı, alt ve üst geçit güvenli geçiş

Cevap:

 

14) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanlara ( D ) yanlış olanlara ( Y) harflerini koyunuz. 
( ) Toplu taşıma araçlarının ön kapısından inmeliyiz.. ( ) Çevremizde gördüğümüz trafik işaret ve levhaları korumak sadece polislerin görevidir. . ( ) Geceleyin yolda yürürken, üzerinde yansıtıcı bulunan elbiseler giymeliyiz.. ( ) Emniyet kemerimizi ,trafik polisini görünce takmalıyız.

Cevap:

 

15) Bisiklet,motosiklet gibi araçları kullanırken aşağıdakilerden hangisini KESİNLİKLE takmalıyız?
A-ayakkabı
B-kask
C-şapka
D-gözlük

Cevap: B

 

16) Aşağıdaki sözcüklerden uygun olanı cümlelerdeki nokta ile belirtilen yerlere yazınız.
zarar – güvenli – hgb trafik – uyarıcı – yaya geçidi

1- Yaya geçidi, ışıklı işaret cihazı, alt ve üst geçit ……………………………………geçiş yerleridir.
2- Trafik işaret levhalarından üçgen olanlar ……………………………………..levhalardır
3- Yayaların karşıya güvenle geçmesi için ayrılmış beyaz çizgili alana …………………….denir
4- İnsan, hayvan ve,araçların kara yolu üzerindeki hal ve hareketlerine…………………… denir.
5- Trafik işaretlerine …………… verilmesi yaya güvenliğine ve ülke ekonomisine olumsuz etki yapar.

Cevap:

 

17) Karşıdan karşıya geçişte uyulması gereken komutlar hangi seçenekte doğru olarak veril-miştir? 
.A) Dinle ve Bak! Karar Ver ve Bekle Bekle! .
B) Dur Bak ve Dinle! Karar Ver ve Geç!
C) Dur! Bak!Dinle! Karar ver! Geç!
D) Dinle! Bak! Karar Ver ve Bekle!

Cevap: B

 

18) Aşağıdaki davranışlardan hangisinin taşıt içerisinde sergilemek yanlış olur? 
A) Camdan dışarı el-kol sarkıtmamak.
B) Şoförle konuşmamak.
C) Yüksek sesle konuşmamak.
D) Taşıtın içinde kabuklu yiyecek yemek.

Cevap: D

 

19) Aşağıdakilerden hangisi yanlış bir davranıştır? 
A) Kaldırımda yürüyen insanlara saygılı davranırım.
B) Karşıya geçmek istediğimde güvenli geçiş yerlerini kullanırım.
C) Kaldırımda yürüyen insanlara dikkat ederim.
D) Karşıya geçerken park etmiş arabaların arasından geçerim.

Cevap: D

 

20) Kaldırımı bulunmayan kara yollarında yürümek zorunda kalan yayalar, gidiş yönüne göre yolun sol tarafını kullanmalarının nedeni ne olabilir? 
A) Yolun sol tarafı daha geniş olacağı için.
B) Arkadan gelen araçlar ,yayaları daha iyi göreceği için.
C) Yayaların, karşıdan gelen araçları daha rahat görebilmesi için.
D) Trafik polisi tarafından ceza yazmaması için.

Cevap: C

 

 

Trafik Güvenliği Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/Yeni-Microsoft-Office-Word-Belgesi-6.docx” download=”all” viewer=”google” text=”4. Sınıf Trafik Güvenliği 1. Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018- 2019 Şimdi İndir”]

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.