4.Sınıf Trafik 2.Dönem 1.Yazılı Soruları Testi Çöz 2018 2019

Trafik 4 Sınıf 2 Dönem 1 Yazılı Testi Çöz 2019

4.sınıf trafik güvenliği 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları, trafik 4.sınıf 2.dönem 1.yazılı soruları indir, 4 sınıf trafik dersi testi

…….. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF TRAFİK GÜVENLİĞİ DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:

NO:

1) Aşağıdakilerden hangisi en ekonomik toplu taşıma aracıdır?
A)Uçak
B) Feribot
C) Tren
D) Otobüs

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

2) Aşağıdakilerden hangisi taşıtlara binişlerde ve taşıtlardan inişlerde dikkat edilmesi gereken kurallardan değildir?
A) Taşıtların kaldırım tarafındaki kapısından inmek.
B) Taşıtların yol tarafındaki kapısından inmek.
C) Taşıt tam durduğunda inmek.
D) Toplu taşıma araçlarına sıra ile binmek.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

3) Aşağıdakilerden hangisinin taşıt içinde yapılması sakıncalı değildir? 
A) Taşıt camından elimizi çıkarmak
B) Şoförle konuşmak
C) Ayakta yolculuk yaparken sıkıca tutunmak
D) Taşıt içinde dolaşmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

4) Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) Önce sağa, sonra sola bakıp karşıya geçmeliyiz.
B) Sağımıza, solumuza bakmadan karşıya geçmeliyiz.
C) Önce sola, sonra sağa, bir daha sola bakıp karşıya geçmeliyiz.
D) Yolun ortasına gelip karşıya geçmeliyiz.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

5) Aşağıdaki yerlerden hangisinde oyun oynamak tehlikeli olabilir? (5p)
A) Trafiğe açık alanlarda
B) Parklarda
C) oyun yeri
D) Bahçede

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

6) Şekli daire biçiminde olan trafik levhaları ne ifade eder?
A) Bilgi veren
B) Kısıtlama (yasaklama)
C) Uyaran
D) Hiçbir anlamı yoktur

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıdakilerden hangisi taşıtlardan inerken uyulması gereken kurallardan biridir?
A) Taşıtın sol kapısından inilmelidir.
B) Taşıttan inerken çok acele edilmelidir.
C) Taşıtın tam durması beklenmemelidir.
D) Taşıtın sağ kapısından inilmelidir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

8) Karşıdan karşıya geçerken aşağıdakilerden hangisi uyulması gereken kurallardan biri değildir? 
a) Üst geçit ya da alt geçiti kullanmak.
b) En kısa yol neresi ise o yolu kullanmak.
c) Önce sola, sonra sağa tekrar sola bakarak karşıya geçmek.
d) Yaya geçidini kullanmak.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

9) Aşağıdakilerden hangisi bir trafik kazası nedeni olabilir?
A) Uykusuz araç kullanmak.
B) Yeşil ışıkta geçmek.
C) Kırmızı ışıkta durmak.
D) Trafik kurallarına uygun hızda gitmek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

10) Taşıtlara biniş ve inişlerde dikkat edilmesi gereken kurallardan hangisi yanlıştır?
A) Taşıtların sağ kapısından inmek
B) Taşıtların sol kapısından inmek
C) Taşıt tam durduğunda inmek
D) Toplu taşıma araçlarına sıra ile binmek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

11) Aşağıdakilerden hangisi güvenli oyun alanlarından birisi değildir?
A) Çocuk parkları
B) Okul bahçeleri
C) Sokaklar
D) Etrafı çevrili arsalar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

12) Yolculuk sırasında uyulması gereken kurallardan 4 tanesini yazınız.


[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

13) Aşağıdakilerden hangisi emniyet kemeri kullanma nedenlerinden değildir?
A) Aracın içinden fırlamayı önlemek
B) Kaza anında diğer yolculara zarar vermemek
C) Keyifli bir yolculuk geçirmek
D) Ani frenlerde alabileceği darbeleri önlemek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

14) Taşıt durmadan inmek ……………………. neden olur.” İfadesinde boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
A) Kazalara
B) Zamandan tasarruf etmemize
C) Daha hızlı hareket etmemize
D) Varacağımız yere erken varmamıza

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

15) Kara yollarında trafik işaret levhalarının konulma amacı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sürücülere yolun açık olduğunu bildirmek
B) Düzenli ve güvenli bir trafik ortamı oluşturmak
C) Sürücülerin daha hızlı gitmelerin sağlamak
D) Sürücülerin daha yavaş gitmelerini sağlamak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

16) Aşağıdakilerden hangisi, yolculuklarda emniyet kemeri takmanın yararını belirtmektedir?
A) Yolculuğun rahat geçmesini sağlar.
B) İnsanları aşırı sıcak ve soğuktan korur.
C) Araç içindeki kişilerin bir yere çarpmalarını önler.
D) Yolcuların araç içinde hareket etmelerini sağlar.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

17) Yaya kaldırımın bulunmadığı yollarda yürümemiz gerekirse nereden yürümeliyiz ?
A) Gidiş yönümüze göre sol taraftan
B) Gidiş yönümüze göre sağ taraftan
C) Taşıt trafiğinin az olduğu taraftan
D) Taşıt trafiğinin yoğun olduğu taraftan

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

18) Yaya kaldırımının bulunmadığı yollarda yürümek zorunda kalındığında yolun hangi tarafından gidilmelidir?
A) Kendi gidiş yönümüze göre sol taraftan
B) Kendi gidiş yönümüze göre sağ taraftan
C) Taşıt trafiğinin az olduğu taraftan
D) İstenilen taraftan

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

19) Aşağıdakilerden hangisinde emniyet kemeri ile ilgili bilgiler doğru verilmiştir?
A) Emniyet kemerini sadece ön koltukta şoförün yanında oturanlar takmalıdır.
B) Sadece şoförler emniyet kemeri takmalıdır.
C) Öğrenci servisinde emniyet kemeri takılmasa da olur.
D) Özel taşıtta olan şoför ve yolcular mutlaka emniyet kemeri takmak zorundadır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

20) ‘’ Taşıt durmadan inmek ……………….…… neden olur .’’ boşluğa hangisinin gelmelidir?
A) Kazalara
B) Hızlı hareket etmemize
C) Zamandan tasarrufa
D) Varacağımız yere erken varmamıza

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]
Trafik Güvenliği Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim
Aşağıdaki bağlantıdan 4.sınıf trafik dersi 2.dönem 1.yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/03/4_sinif-Trafik-Güvenliği2_donem-1.sinav_-2.docx” download=”all” viewer=”google” text=”4.sınıf trafik dersi 2.dönem 1.yazılı kağıdı Şimdi İndir”]
BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.