4. Sınıf Trafik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

4. Sınıf Trafik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2018-2019

……. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Trafik Güvenliği DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI 


Ad-Soyad:

No:

1) Karşıdan karşıya geçerken aşağıdakilerden hangisi uyulması gereken kurallardan biri değildir? 
a) Üst geçit bulunan yollarda üst geçidi kullanmak.
b) Yaya geçidi olan yollarda yaya geçidini kullanmak.
c) En kısa yol nereyse oradan geçmek.
d) Önce sola, sonra sağa tekrar sola bakarak karşıya geçmek.

Cevap: C

 

2) Aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?
A) Duran araçların önünden ve arkasından geçebiliriz.
B) Bir yere ulaşmak için en kısa yolu tercih etmeliyiz.
C) Okul bahçeleri güvenli oyun alanlarındandır.
D) Araçlar kırmızı ışık yanınca hareket ederler.

Cevap: A

 

3) Karşıdan karşıya geçerken aşağıdakilerden hangisi uyulması gereken kurallardan biri değildir? 
A) En kısa yol nereyse oradan geçmek .
B) Yaya geçidi olan yollarda yaya geçidini kullanmak.
C) Üst geçit bulunan yollarda üst geçidi kullanmak.
D) Önce sola, sonra sağa tekrar sola bakarak karşıya geçmek.

Cevap: A

 

4) Trafik işaret levhalarından;

I. Yuvarlak şeillerde olanlar yasaklayıcı levhalardır.
II. Üçgen şeklinde olanlar uyarıcı levhalardır.
III. Kare-dikdörtgen şeklinde olanlar bilgilendirici levhalardır.
Yukarda verilen bilgilerden hangileri yanlıştır?

A) I ve III
B) I – II
C) Hepsi
D) Hiçbiri

Cevap: D

 

5) Bisiklet kullanırken aşağıdakilerden hangisini kullanmamız gerekli değildir?
A- dirseklik
B- kask
C- eldiven
D- dizlik

Cevap: C

 

6) Aşağıdakilerden hangisi, güvenli oyun yerlerinden biri değildir?
A) Evlerin bahçeleri
B) Yaya kaldırımları
C) Çocuk parkları
D) Temiz ve uygun arsalar

Cevap: B

 

7) Aşağıdaki trafikle ilgili terimlerin anlamlarını yazınız?
Sürücü:
Yolcu:
Yaya:
Cadde:
Sokak:
Yaya kaldırımı:

Cevap:

 

8) Yolculuk sırasında aşağıdaki davranışlardan hangisi doğrudur?
a) Araç içerisinde yüksek sesle konuşmak.
b) Aracın penceresinden sarkmak.
c) Aracı kullanan şoförle konuşmak.
d) Araç içerisinde emniyet kemerini takıp oturmak.

Cevap: D

 

9) 112 Acil Yardım Merkezi arandığında hengi bilgiler verilmelidir?

Cevap:

 

10) Yayaların yürümek için kullandığı alana ne denir?
A) Cadde
B) Sokak
C) Ana yol
D) Yaya kaldırımı

Cevap: D

 

11) Aşağıdakilerden hangisi, taşıt yolundan karşıya geçenlerin kazaya neden olabilecek davranışlarındandır?
A) Taşıt yolunun solunu ve sağını kontrol etmek
B) Yaya geçitlerinden geçmek
C) Karşıya, acele ederek ve koşarak geçmek
D) Trafik polisinin olduğu yerden geçmek

Cevap: C

 

12) Aşağıdaki bilgilerden doğru olanın yanına (D), yanlış olanın yanına (Y) yazınız
( ) Ulaşımda en güvenli ve en ekonomik yolculuk demir yollarında yapılır.
( ) Trafik kurallarına uymak herkesin görevidir.
( ) Bisiklet, kaykay ve paten kullanırken kask ve dizlik takmalıyız.
( ) Okul servislerinde emniyet kemeri takmamıza gerek yoktur.
( ) Cadde ve sokaklar güvenli oyun alanlarıdır.
( ) 10 yaşından küçük çocuklar aracın ön koltuğunda oturabilirler.
( ) Trafikte düzeni ve güvenliği sağlayan kişiye “trafik polisi” denir.

Cevap:

 

13) Okula giderken kullanabileceğimiz güvenli yollardan 4 tane yazınız.

Cevap:

 

14) Trafikte; kırmızı ışık , sarı ışık , yeşil ışık yanması araçlar için ne anlama geliyor? Kısaca yazınız.

Cevap:

 

15) Aşağıdakilerden hangisi trafiğin öğelerinden biri değildir?
A) okul
B) yayalar
C) trafik polisi
D) taşıtlar

Cevap: A

 

 

Trafik Güvenliği Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/01/4-sınıf-trafik-1.docx” download=”all” viewer=”google” text=”4. Sınıf Trafik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2018-2019 Şimdi İndir”]

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.