4.Sınıf Sosyal Bilgiler 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

Sosyal Bilgiler 4.Sınıf 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018 2019

4.sınıf sosyal bilgiler 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları, sosyal bilgiler 4.sınıf yazılı soruları 2.dönem 1.yazılı testi çöz

 

……. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:

NO:

 

1)
* Büyük şehir
* İl
* İlçe
* Köy
* Mezra
Yukarıdakilerden kaç tanesi belediye kuruluşudur?

A) 4
B) 3
C) 2
D) 1

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

2) Bir yılın tanımı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) Güneşin dünya etrafında tam bir tur dönmesi
B) Dünyanın ayın etrafında tam bir tur dönmesi
C) Dünyanın güneşin etrafında tam bir tur dönmesi
D) Güneşin ayın etrafında tam bir tur dönmesi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

3) Aşağıda verilenlerden hangisi isteklerimizden değildir?
A) Oyuncak
B) Cep telefonu
C) Su
D) Bisiklet

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

4) Sivil toplum örgütleri ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?
A) Maaşlı çalışanları vardır.
B) Çalışanları devlet tarafından atanır.
C) Gönüllülük esasına dayanır.
D) Temel amaç para kazanmaktır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

5) Kan bağışı yaptığımız kurum aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kızılay
B) Yeşilay
C) TEMA
D) AKUT

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

6) Her gün televizyonlarda gösterilen hava durumu tahminleri, ………………………. kurumunun gönderdiği bilgilerden oluşmaktadır.
Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

A) Meteoroloji
B) DSI
C) MEB
D) Emniyet kurumu

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

7) Öznur oturduğu mahallesini annesiyle gezerken mahallede bir çok dükkanın bulunduğunu görmüş, annesine neden bu kadar farlık dükkanın olduğunu sormuştur. Annesi de insanların ihtiyaçlarının tek başlarına gideremeyeceklerini bu yüzden bir arada herkesin bir iş yaparak ihtiyaçlarını giderebileceklerini söylemiştir.
Buna göre insanlar ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) İnsanlar yalnız yaşayabilirler.
B) İnsanları yalnız yaşayamazlar
C) İnsanların teknolojiyi geliştirmeleri gerekmektedir.
D) İnsanlar birlikte olmalı ve iş paylaşımı yapmalıdır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

8)
* İslami takvimdir.
* Osmanlı devletinde kullanılmıştır.
* Günümüzde kullanmamaktayız.
Yukarıda verilen takvim hangisidir?

A) Miladi takvim
B) Hicri takvim
C) 12 hayvan takvimi
D) Mısır takvimi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

9)
* Ormanların tahribini önlemek.
* Türkiye’nin çöl olmasını önlemek
* Yeni ağaç ekilmesini sağlamak
Yukarıda verilenler hangi kurumun görevleri arasındadır?

A) Kızılay
B) Tema
C) Akut
D) Yeşilay

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

10) Merkezi seçimler, her …………………. yılda bir yapılıp, seçimde insanlar milletvekillerini ve meclis üyelerini seçerler.
Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

A) 1
B) 2
C) 4
D) 5

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

11) Aşağıdaki verilen elektronik cihazlardan hangisini evlerde kullanamayız?
A) Televizyon
B) Röntgen cihazı
C) Bulaşık makinası
D) Fön makinesi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

12) Belirli bir amacı gerçekleştirmek doğrultusunda insanların bir araya gelerek oluşturdukları topluluğa ……………. denir.
Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

A) Takım
B) Kurum
C) Grup
D) Kuruluş

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

13) Aşağıdaki kurumlardan hangisinin çalışanları gönüllü insanlardan oluşmaktadır?
A) Okullar
B) Belediyeler
C) Dernekler
D) Bankalar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

14)
I. Aralarında yardımlaşma vardır.
II. Çalışkanlardır.
III. Saygılıdırlar.
Türk toplumu ile ilgili yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

A) Yalnız I
B) I ve II
C) II ve III
D) I, II ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

15) Sel, deprem, çığ gibi durumlarda öncelik olarak insanları kurtarmak için kurulmuş olan kurumun adı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Akut
B) Kızılay
C) Yeşilay
D) İtfaiye

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

 

Sosyal Bilgiler Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul EtMetni Oku