4.sınıf sosyal bilgiler 2 dönem 1 yazılı soruları ve cevapları 2019

2019 4.sınıf sosyal bilgiler 2 dönem 1 yazılı soruları ve cevapları

4.sınıf sosyal bilgiler 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları,sosyal bilgiler 4.sınıf yazılı soruları 2.dönem 1.yazılı testi çöz 

… OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:…..

NO:…

1) Sınıf arkadaşlarımızdan oluşacak bir folklor ekibi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sosyal örgüt
B) Grup
C) Resmî kurum
D) Sivil toplum kuruluşu

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

2) Aşağıdakilerden hangisi temel ihtiyaçlarımız arasında gösterilemez?
a) Barınma
b) Giyinme
c) Beslenme
d) Eğlenme

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

3) Bir üründe belirlenen süre içerisinde oluşabilecek arızaların üretici firma tarafından onarabileceğini gösteren belgeye ne ad verilir? 
A) Garanti belgesi
B) TSE damgası
C) Satış fişi
D) Kullanım kılavuzu

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

4) I. İnternet
II. Duman
III. Telefon
IV. Telgraf
İnsanların geçmişten günümüze haberleşmek için kullandığı araçların gelişim sırası hangi seçenekte doğru verilmiştir?

A) I – II – III – IV
B) II – IV – III – I
C) III – IV – II – I
D) II – III – I – IV

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

5) “Mustafa Kemal Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için bazı şehirlerde çalışmalar yapmış, toplantılara katılmıştır.” Aşağıdakilerden hangisi Mustafa Kemal’in çalışma yaptığı şehirlerden biri değildir?
A-Sivas
B-İzmir
C-Amasya
D-Erzurum

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

6) Aşağıdaki teknolojik ürün ve kullanım alanları ile eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A) Stetoskop – Sağlık
B) Tepegöz – Eğitim
C) Telefon – İletişim
D) Ultrason – Eğitim

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıdakilerden hangisi resmi kurumdur?
A) LÖSEV
B) TEMA
C) Kürşad Bey İlkokulu
D) Çevre Koruma Vakfı

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

8) Aşağıdakilerden hangisi kültürel değerlerimizden değildir?
a) Dil
b) Halk oyunlar
c) Nüfus cüzdanı
d) Türkülerimiz

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

9) Aşağıdakilerden hangisi ışık kirliliğinin sebep olduğu zararlardan biri değildir? 
A) Göçmen kuşlarının sıcak yerlere gidememesi B) Caretta carettaların denize ulaşamaması
C) Gökyüzünü gözlemlemenin zorlaşması
D) Karanlık ortamların aydınlatılması

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

10) Aşağıdaki cisimlerden hangisine uygu­lanan kuvvet kalıcı şekil değişikliğine neden olur?
A. cam bardağa çekiçle vurmak
B. yayı germek
C. süngeri sıkmak
D. balonu şişirmek

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

11) Aşağıdakilerden hangisi deprem öncesi yapılacak hazırlıklardan biri değildir?
A) Deprem çantası hazırlamak
B) Düşebilecek eşyaları duvara sabitlemek
C) İletişim araçlarını gereksiz yere kullanmamak D) Deprem planı yapmak

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

12) Aşağıdakilerden hangisi kültürümüzle ilgili bir unsur değildir?
A) Cirit
B) Kına gecesi
C) Güreş
D) Bale

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

13) I. Cumhuriyet’in ilanı
II. Çanakkale Savaşı
III. Mondros Ateşkes Antlaşması
IV. Sakarya Savaşı

Yukarıdaki olayların kronolojik sıralanması aşağıdaki şıkların hangisinde verilmiştir?
A) I-III-IV-II
B) IV-I-III-II
C) II-III-IV-I
D) III-II-I-IV

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

14) Atatürk ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A-Türk milletine önderlik etti
B- İyi bir komutan ve devlet adamıydı
C-Vatanını ve milletini çok severdi
D- Padişah olmak istedi

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

15) .Aşağıdakilerden hangisi günümüzde yaygın olarak kullanılan saatlerdendir? 
a) Su saati
b) Kum saati
c) Güneş saati
d) Mekanik saatler

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

aşağıdaki bağlantıdan yazılı kağıdını görebilir,dilerseniz indirebilirsiniz.

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/03/4_sinif-Sosyal-Bilgiler2_donem-1.sinav_-3.docx” download=”all” viewer=”google” text=”4.sınıf sosyal bilgiler 2 dönem 1 yazılı soruları ve cevapları 2019Şimdi İndir”]

 

 

Sosyal Bilgiler Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul EtMetni Oku