4.sınıf sosyal bilgiler 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları 2018-2019

4.sınıf sosyal bilgiler 2.dönem 1.yazılı soru ve cevapları 2019

4.sınıf sosyal bilgiler 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları,sosyal bilgiler 4.sınıf yazılı soruları 2.dönem 1.yazılı testi çöz 

…. OKULU 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:….

NO:…

1) Aşağıdakilerden hangisi Mustafa Kemal’in askeri alandaki ilk başarısıdır?
A) Çanakkale zaferi
B) Trablusgarp savaşı
C) Sakarya Meydan Muharebesi
D) Büyük taaruz

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

2) Aşağıda verilenlerden hangisi en yeni haberleşme teknolojisidir?
A) Telgraf
B) Telefon
C) İnternet
D) Mektup

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

3) Kullanılmış eşyaların bazı işlemlerden geçirilerek tekrar kullanıma getirilmesine ne denir?
A) Kullan at
B) Geri dönüşüm
C) Kullanılabilirlik
D) Çöp

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

4) Uzaydaki gezegenleri, yıldızları incelemek için yaptığı teleskopla dünya bilimine büyük katkı sağlayan bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Graham Bell
B) Galileo
C) Thomas Edison
D) Tesla

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

5) 15 yaşındaki Murat’ın hayat kronolojisinde aşağıdakilerden hangisi bulunur?
A) Askere gittiği tarih
B) Ehliyet aldığı tarih
C) Evlilik tarihi
D) Liseye başladığı tarih

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

6) Ortaokul 5.sınıfa giden Mert aşağıdakilerden hangisini yaparsa aile bütçesine katkıda bulunmuş olur?
A) Okul çıkışı bir işte çalışarak
B) Hafta sonları bir işte çalışarak
C) Ticaret yaparak
D) Tutumlu davranarak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

7) 4. sınıfa giden Erdem yaşadığı olayları kronolojik olarak sıralamıştır.
Buna göre Erdem’in kronolojisinde aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?

A) Doğum yılı
B) Konuşmaya başladığı tarih
C) Askere gittiği tarih
D) Okula yazıldığı tarih

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

8) Dünyanın her tarafını bir örümcek ağı gibi saran ve günümüzde en çok kullanılan haberleşme ve iletişim teknolojisi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Mektup
B) İnternet
C) Telefon
D) Telgraf

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

9) Miladi takvim için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Hz. İsa’nın doğumu başlangıçtır.
B) Güneş yılına göre hazırlanmıştır.
C) 1926’dan beri ülkemizde kullanılmaktadır.
D) On iki hayvanı temsil eder.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

10) Teknoloji ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Teknoloji her geçen gün gelişmektedir.
B) Teknoloji insan hayatını kolaylaştırır.
C) Teknolojik gelişmeler dünya sonunu hızlandırır.
D) Teknoloji insanlığın varlığından beri süre gelmiştir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

11) İnsan yaşamını en asgari düzeyde devam ettirebilmesi için gerekli olan ihtiyaçlara temel ihtiyaçlar denmektedir.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi temel ihtiyaçlarımız arasında gösterilemez?

A) Barınma
B) Beslenme
C) Korunma
D) Eğlenme

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

12) Ben bir şeyler üretebiliyorum diyen bir insan için aşağıdakilerden hangisi üretim olmaz?
A) Tarlada soğan yetiştirmek.
B) Ahırda koyun beslemek.
C) Bakkaldan makarna almak.
D) Tandırda ekmek yapmak.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

13) Üretilen ürünlerin önceden belirlenmiş standartlara ait olup olmadığını kontrol eden ve kontrol sonucuna göre onaylayan kurum aşağıdakilerden hangisidir?
A) TSE
B) İçişleri bakanlığı
C) TSK
D) MSB

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

14) Aşağıda verilenlerden hangisi 4.sınıf öğrencisi Aylin’in yapması doğru değildir?
A) Babasına iş yerinde okul çıkışı yardım etmesi.
B) Eşyalarını özenli kullanarak israfa yol açmaması
C) Annesine ev işlerinde yardımcı olması.
D) Harçlıklarını biriktirerek kendi ihtiyaçlarını karşılaması

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

15)
I. Pil
II. Plastik
III. Kağıt
Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri geri dönüştürülebilir?

A) I ve II
B) I ve III
C) II ve III
D) I, II ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]
aşağıdaki bağlantıdan yazılı kağıdını görebilir,dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/03/4_sinif-Sosyal-Bilgiler2_donem-1.sinav_-1.docx” download=”all” viewer=”google” text=”4.sınıf sosyal bilgiler 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları 2018-2019Şimdi İndir”]

 

 

Sosyal Bilgiler Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul EtMetni Oku