2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 9. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 5.Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 10. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 5.Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 11. Sınıf Matematik 1. Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu 8. Sınıf İnkılap Tarihi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 7. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 9. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 7. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 Açık Uçlu 5. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 8.Sınıf Matematik 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 6. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 6. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 6. Sınıf Kültür ve Medeniyetimiz 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 11. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 5.Sınıf Bilişim Teknolojileri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 9. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf İnkılap Tarihi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) Açık Uçlu 8. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 5. Sınıf İngilizce 1. Dönem 1. Sınav Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 5. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 10. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 8. Sınıf İnkılap Tarihi Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024

4. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2018-2019

4. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2018-2019

…. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Sosyal Bilgiler DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:

No:

1) Ülkemizde hava olaylarını inceleyerek hava olayları hakkında bilgi veren kurum hangisidir?

A)Meteroloji
B) Gözlem evi
C) Tübitak
D) Tüik

Cevap: A

 

2) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

A)Tüm toplumlar aynı kültür altındadır.
B) Kültür toplumu oluşturan ve bir arada tutan bir yapıdır.
C) Her toplumun kendine has kültürü vardır.
D) Toplumlar arası kültür alış verişi bulunmaktadır.

Cevap: A

 

3) Aşağıdakilerden hangisi doğal unsur değildir?

A)Park
B) Dağ
C) Orman
D) Deniz

Cevap: A

 

4) Aşağıdakilerden hangisi ana yönlerden biri değildir?

A)Kuzey
B) Güney
C) Güney doğu
D) Batı

Cevap: C

 

5) Kurtuluş savaşında Doğu cephesinde hangi devlet ile savaşılmıştır?

A)İtalya
B) Yunanistan
C) Ermeniler
D) Fransızlar

Cevap: C

 

6) Kurtuluş savaşında Güney cephesinde hangi devlet ile savaşılmıştır?

A)İtalya
B) Yunanistan
C) Ermeniler
D) Fransızlar

Cevap: D

 

7) Aşağıda verilen doğal afetlerden hangisi ülkemizde görülmez?

A)Sel
B) Çığ
C) Deprem
D) Volkan patlaması

Cevap: D

 

8) Kurtuluş savaşında aşağıdaki devletlerden hangisi ile savaşmadık?

A)İtalya
B) Yunanistan
C) Ermeniler
D) Fransızlar

Cevap: A

 

9) Mücadele döneminde İzmir’i işgale gelen devlet hangisidir?

A)İngiltere
B) Amerika
C) Yunanistan
D) Bulgaristan

Cevap: C

 

10) Karın büyük kütleler halinde yer değiştirmesi sonucu oluşan doğal afete ne denir?

A)Deprem
B) Sel
C) Çığ
D) Fırtına

Cevap: C

 

11) Bir soy ağacı oluşturmak isteyen Eren aşağıdakilerden hangisine soy ağacında yer vermez?

A)Büyük babası
B) Kardeşi
C) Amcası
D) Arkadaşı

Cevap: D

 

12) Kutup yıldızına doğru yol alan bir gemi hangi yöne doğru gidiyordur?

A)Doğu
B) Batı
C) Kuzey
D) Güney

Cevap: C

 

13) Aşağıdakilerden hangisi beşeri unsur değildir?

A)Köprü
B) Okul
C) Gölet
D) Baraj

Cevap: C

 

14) Yerkabuğunun içerisinde bulunan çatlaklardan dolayı hareket etmesi sonucu oluşan doğal afet hangisidir?

A)Deprem
B) Sel
C) Çığ
D) Fırtına

Cevap: A

 

15) Belirli bir mekanın üsten görünümünün çizildiği ve bilgi vermek amacıyla çizimdeki nesnelerin isimlendirildiği çizime ne denir?

A)Kroki
B) Kronoloji
C) Harita
D) GPS

Cevap: A

 

16) Kurtuluş savaşında ilk başarıyı sağlayan ve doğu cephesi komutanı …………………………… ‘dir.
Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?

A)M. Kemal Atatürk
B) İsmet İnönü
C) Kazım Karabekir
D) Rauf Denktaş

Cevap: C

 

17) Aşağıdakilerden hangisi ülkemizde en çok can kaybına yol açan doğal afettir?

A)Sel
B) Çığ
C) Deprem
D) Fırtına

Cevap: C

 

18) İsmet İnönü ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

A)Batı cephesinde savaşmıştır.
B) Lozan görüşmelerine Türkiye’yi temsil etmiştir.
C) İlk cumhurbaşkanıdır.
D) İnönü savaşlarında komutanlık yapmıştır.

Cevap: C

 

19) Kurtuluş savaşında Batı cephesinde hangi devlet ile savaşılmıştır?

A)İtalya
B) Yunanistan
C) Ermeniler
D) Fransızlar

Cevap: B

 

20) Aşağıdakilerden hangisi yön bulmada kullanılan yöntemlerden biri değildir?

A)Kutup yıldızı
B) Pusula
C) Ağaç yosunu
D) Rüzgar yönü

Cevap: D

 

 

Sosyal Bilgiler Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

 

İNDİR
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + = 10

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.