Açık Uçlu 7. Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 10. Sınıf Tarih Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf İnkılap Tarihi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 7. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 7. Sınıf Matematik Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 10. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 6. Sınıf Çevre Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 6. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu Okul Sağlığı Planı 2023-2024 10. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 6. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu (Açık Uçlu) 10. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 Açık Uçlu 6. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 10. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 9.Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 10. Sınıf Kimya Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 9. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 (Açık Uçlu) 10. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 6. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 7. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 9. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 2023-2024 7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 8. Sınıf Ahlak ve Yurttaşlık Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu

4.Sınıf Saf Madde Karışım Test Çöz

Saf Madde ve Karışım 4.Sınıf Test Çöz

saf madde karışım test çöz, 4.sınıf saf madde karışım testi çöz, 4.sınıf saf madde karışım yazılı soruları, 4.sınıf test çöz

 

I-Saf maddelerin yapısında tek tür madde bulunur.

II-Karışımlar saf maddelerin biraraya gelmesiyle oluşur.

III-Saf maddeler ayrıştırılamaz.

1 – Yukarıdakilerden hangileri doğrudur?

a) I ve II

b) I ve III

c) II ve III

d) I, II ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

Karışımlarla ilgili olarak;

I-İki veya daha fazla maddeden oluşur.

II-Karışımı oluşturan maddeler özelliğini kaybetmez.

III-Çeşitli yöntemlerle ayrıştırılabilir.

2 – Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

a) I ve II

b) I ve III

c) II ve III

d) I, II ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

3 – Aşağıdakilerden hangisi karışımdır?

a) Bakır

b) Oksijen

c) Turşu

d) Demir

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

4 – Aşağıdakilerden hangisi saf maddedir?

a) Salata

b) Limonata

c) Pekmez

d) Gümüş

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

5 – Yukarıdaki tablonun doğru olabilmesi için kaç numaralı maddelerin yerleri değişmelidir?

a) 1 – 4

b) 2 -6

c) 3 – 5

d) 2 – 4

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

I- Şekerli su bir karışımdır.

II- Tuz, saf bir maddedir.

III- Yağmur suyu, saf bir maddedir.

6 – Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

a) I ve II

b) I ve III

c) II ve III

d) I, II ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

  • Mercimek çorbası
  • Tuzlu su
  • Ayran
  • Altın

7 – Yukarıdakilerden kaç tanesi karışımdır?

a) 1

b) 2

c) 3

d) 4

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

I- Domates çorbası

II- Bakır tel

III- Kek

8 – Yukarıdakilerden hangileri karışımdır?

a) I ve II

b) I ve III

c) II ve III

d) I, II ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

9 – Aşağıdakilerden hangisi saf maddedir?

a) Gazoz

b) Alüminyum

c) Ayran

d) Reçel

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

10 – Aşağıdakilerden hangisi karışıma örnektir?

a) Demir parçası

b) Altın yüzük

c) Gümüş kolye

d) Şehriye çorbası

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

11 –  Aşağıdakilerden maddelerin hangileri karışımdır?

1.Toprak  2. Bakır  3. Gazoz   4. Oksijen

a) 1-2-3

b) Yalnız 1

c) 2-4

d) 1-3

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

12 – Aşağıdakilerden hangisinde karışımlar ile ilgili yanlış bilgi vardır?

a) Toprak, katı halde bulunan bir karışımdır.

b) Karışımlar, en az iki maddeden oluşur.

c) Karışımları oluşturan maddeleri ayırabiliriz.

d) Karışımların içindeki maddeler özelliklerini kaybederler.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

– Hava bir karışımdır

– İçerisinde birden fazla madde bulunan saf maddelere denir

– Karışımı oluşturan maddelerin özellikleri kaybolur

– Karşımlar ayrılabilirler

13 – Karışımlarla ilgili verilen bilgilerden kaç tanesi doğrudur?

a) 1          b) 2          c) 3           d) 4

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

14 – Aşağıdaki maddelerden hangileri saf maddelerdir?

1.Limonata    2. Cacık      3. Tuz       4. Şeker

a) 1-2-3

b) Yalnız 3

c) 3-4

d) 1-2

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

+ 70 = 73

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.