4.sınıf Maddenin Halleri Test

Maddenin 3 Hali Test 4.Sınıf

maddenin halleri test, maddenin halleri test çöz, maddenin halleri 4.sınıf test, 4.sınıf maddenin halleri test çöz

1-Aşağıdakilerden hangisi suyun katı hali değildir? 

A) Kırağı

B) Çiy

C) Kar

D) Buz

 

2-Bir maddeyi ısıtınca hangi kaba koyarsak koyalım onun şeklini aldığını görmekteyiz. Bu madde ısıtılmadan önce ne haldeydi? 

A) Katı

B) Sıvı

C) Gaz

D) Akıcı

 

 

I. Şekilleri sabittir.
II. Maddelerin en düzenli şeklidir.
III. Sıkıştırılamazlar.
3-Yukarıdaki özellikleri taşıyan madde hangisidir ? 

A) Süt
B) Su
C) Küp şeker
D) Kolonya

 

4-Gaz maddenin sıvıya dönüşmesi olayına ne denir? 

A) Buharlaşma

B) Yoğunlaşma

C) Kaynama

D) Erime

 

5-Aşağıdaki maddelerden hangisi bulundukları kaba göre şekil değiştirir? 

A) taş

B) fayans

C) su

D) kitap

 

6-Havada bulunan su buharına ne denir? 

A) Çiy
B) Kırağı
C) Yağmur
D) Nem

 

7-Yavuz, odasında parfüm sıkıyor. Yavuz’un annesi odanın diğer yerinden bu kokuyu algılıyor. Bu durum maddenin hangi özelliğinden kaynaklanmaktadır? 

A) Sıvılar ortama hızla yayılır.
B) Katılar, gazlarla beraber ortama yayılır.
C) Gazlar bulundukları ortama hızla yayılır ve bu ortamı doldurur.
D) Burnumuz, en hassas kokuları bile alır.

 

8-Hangi olay her sıcaklıkta gerçekleşebilir? 

A) Kaynama
B) Buharlaşma
C) Donma
D) Erime

 

9-Aşağıdakilerden hangisinde bir maddenin üç farklı hali birlikte verilmiştir? 

A) su buharı, yağmur, buz
B) buz, su, yağmur
C) tuz, su, tuzlu su
D) benzin, mazot, kömür

 

I. Çok küçük gözeneklerden kaçabilirler.
II. Konuldukları kaba yayılabilirler.
III. Belli şekilleri vardır.
IV. Hava örnek olarak verilebilir.
10-Yukarıda verilen bilgilerden kaç tanesi gazlar için doğrudur? 

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

 

11-Aşağıdakilerden hangisi katıların ve sıvıların ortak özelliğidir? 

A) Belirli bir şekilleri vardır.
B) Belirli hacimleri yoktur.
C) Bulundukları kabın tamamını doldururlar.
D) Belirli kütleleri vardır.

 

12-“Belli bir şekli vardır. Dışarıdan bir etki olmadığı sürece şeklini korur, sıkıştırılamaz.” 
Yukarıdaki tümcede sözü edilen madde aşağıdakilerden hangisidir? 

A) kalem
B) meyve suyu
C) kolonya
D) oksijen

 

13-Aşağıdaki maddelerden hangisinin belirli bir şekli yoktur? 

A) Tahta

B) Su

C) Taş

D) Bardak

 

14-Aşağıdakilerden hangisi sıvıların özelliklerinden biri değildir? 

A) Belirli bir hacmi vardır.
B) Belirli bir şekilleri yoktur.
C) Konuldukları kabın şeklini alırlar.
D) Sıkıştırılarak hacimleri çok küçültülebilir.

 

15-Sıvı halde bulunan bir maddenin ortamdan ısı alarak gaz haline geçmesine ne ad verilir? 

A) Buharlaşma
B) Donma
C) Erime
D) Yoğunlaşma

 

CEVAP ANAHTARI

1-B  2-A  3-C  4-B  5-C  6-D  7-C   8-B   9 -A  10-C  11- D 12-A  13-B  14-D  15-A  

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

45 − 37 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.