4.Sınıf Kan Dolaşımı Testi Çöz

4.sınıf kanın vücudumuzda dolaşımı test soruları

4.sınıf kan dolaşımı testi çöz, 4.sınıf kanın vücudumuzda dolaşımı test, 4.sınıf fen bilimleri testi çöz, 4.sınıf testi çöz,

1-Kanın damarlarda dolaşmasının temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir? 

A) Vücudun her yerine madde taşınmasını sağlar.
B) Kanın akışını kolaylaştırır.
C) Kalp atışını düzenler.
D) Tansiyonu ayarlar.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

2-Aşağıdaki aletlerden hangisi kalp atışlarının dinlenmesinde kullanılır? 

A) teleskop
B) stetoskop
C) projeksiyon
D) mikroskop

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

3-Aşağıdakilerden hangileri kan yoluyla vücutta dolaşır? 
1- Besin
2- Oksijen
3- Nabız
4- Karbondioksit

A) 2-4
B) 1-2
C) 1-2 ve 4
D) 2-3 ve 4

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

4-Aşağıdakilerden hangileri dolaşım sistemi organı değildir? 
1- Bağırsaklar
2- Damarlar
3- Akciğerler
4- Pankreas

A) 2 – 4
B) 3 – 4
C) 1 – 4
D) 1 – 3

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

5-Kandan alınan karbondioksitin vücut dışına atılması sırasında karbondioksit aşağıdaki yollardan hangisini izler? 

A) akciğer – soluk borusu – gırtlak – yutak – burun
B) burun – gırtlak – yutak – soluk borusu – akciğer
C) akciğer – soluk borusu – yutak – gırtlak – burun
D) burun – yutak – gırtlak – soluk borusu – akciğerler

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

6-Egzersiz yapan bir kişinin vücudunda aşağıdakilerden hangisi görülmez? 

A) Nabzı hızlı atar
B) Vücut ısısı artar
C) Solunum hızı artar
D) Sinirliliği artar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

7-Aşağıdakilerden hangisinde kalbin atış sayısı değişmez? 

A) Derse yetişmek için koşan bir öğrencinin
B) Sınav öncesi heyecanlanan bir öğrencinin
C) Bir sorunun cevabını düşünen bir öğrencinin
D) Yazılıdan pekiyi alıp sevinen bir öğrencinin

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

8-Aşağıdakilerden hangisi damarlara ait bir özellik değildir? 

A) Boru şeklinde özel yapılardır.
B) Kalbin pompaladığı kanı organlara taşır.
C) Atık madde içeren kanı kalbe taşır.
D) Vücuttaki bazı yapılara ve organlara ulaşamazlar.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

9-Kalbin damarlara kan pompalaması sırasında damarlarda meydana gelen etkiye nabız denir. Nabız oluşumuyla ilgili olarak, aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 

A) Sağlıklı ve ergin bir insanin nabzı, dakikada ortalama 70 -80 civarındadır.
B) Nabız sayısı arttıkça, damarlardaki kan akışı yavaşlar.
C) Nabız sayısıyla, kalbin atış sayısı orantılı olarak değişir.
D) Nabız sayısı zamanla değişebilir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

10-Kalbin görevi aşağıdakilerden hangisidir? 

A) Kan yapmak
B) Soluk alıp vermek
C) Oksijen üretmek
D) Kan pompalamak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

11-Kalbin 1 dakikadaki atım sayısına ne denir? 

A) tansiyon
B) nabız
C) dolaşım
D) solunum

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

12-Dolaşım sistemimizde, kanı vücudumuzun her tarafına dağıtan borulara ne ad verilir? 

A) damar
B) kas
C) kalp
D) eklem

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

13-Aşağıdakilerden hangileri akciğerlerin görevlerindendir? 
I. Gaz alışverişini sağlamak.
II. Hareket etmemizi sağlamak
III. Kanın vücudumuzda dolaşmasını sağlamak

A) I ve II
B) I ve III
C) yalnız I
D) II ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

14-Kan vücutta nasıl dolaşır? 

A) Tüm vücutta kemiklerin yardımıyla dolaşır.
B) Tüm vücutta damarların yardımıyla dolaşır.
C) Tüm vücutta kasların yardımıyla dolaşır.
D) Tüm vücutta eklemlerin yardımıyla dolaşır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

15-Egzersiz yapan kişinin nabzı, yapmayan kişinin nabzına göre daha ………….. 

Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) düşüktür
B) belirsizdir
C) tehlikelidir
D) yüksektir

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.