4.Sınıf Işık ve Ses Testi Çöz

Işık ve Ses Test Çöz 2

4.sınıf ses ve ışık testi çöz, ses ve ışık 4.sınıf konu tekrar testi çöz

1-Aşağıdakilerden hangisi yapay ses kaynağıdır? 

A) Kuş cıvıltıları
B) Müzik aletleri
C) İnsanlar
D) Kıyıya vuran dalgalar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

2-………………… 1879 yılında ampulü icat etti.
Yukarıdaki boşluğa aşağıda verilenlerden hangisi gelmelidir? 

A) Galile
B) Albert Einstein
C) Thomas Edison
D) Macellan

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

3-Aşağıdakilerden hangisi doğal ses kaynağından çıkan sestir? 

A) kedi miyavlaması
B) çalar saat
C) uçak sesi
D) gitar sesi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

4-Aşağıdakilerden hangisi ışık kaynağıdır? 

A) Ay
B) Ayna
C) Alüminyum Folyo
D) Mum

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

5-Aynı ses kaynağından çıkan sesin farklı uzaklıklarda, farklı duyulması sesin hangi özelliğini belirtir? 

A) şiddetini
B) uzaklığını
C) titreşimini
D) rengini

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

6-Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilenlerin tamamı doğal sestir? 

A) Kedi sesi, su sesi, rüzgar sesi
B) Piyano sesi, insan sesi, gök gürültüsü sesi
C) Kuş sesi, yağmur sesi, zil sesi
D) Dolu sesi, köpek sesi, davul sesi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

I. Kendiliğinden ışık yayan ışık kaynaklarına yapay ışık kaynağı denir.
II. Güneş en büyük ışık kaynağımızdır.
III. Ampul doğal ışık kaynağıdır.

7-Işık için yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri doğrudur? 

A) I ve II      B) Yalnız II      C) Yalnız III      D) II ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

8-Aşağıdakilerden hangisi ışık kirliliğinin etkilerinden değildir? 

A) Bilim insanlarının gökyüzünü incelemelerinin zorlaşması
B) Yabani kuşların zehirlenmesi
C) Göçmen kuşların yollarını şaşırması
D) Yumurtadan çıkan deniz kaplumbağalarının yönlerini şaşırması

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

I. Ses kaynağından uzaklaştıkça sesi daha az duyarız.
II. Ses kaynağına yaklaştıkça sesi daha çok duyarız.
III. Ses çıkaran her cisim titreşir.

9-Ses için yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri doğrudur? 

A) Yalnız I      B) I ve III      C) II ve III      D) I, II ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

10-Aşağıdakilerden hangisi gürültüye karşı alınacak önlemlerdendir? 

A) Gündüz dışarı çıkmamak
B) Sokakta kulaklıkla dolaşmak
C) Gürültülü iş yerlerini şehir dışına taşımak
D) Eğlence yerlerini kapatmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

11-Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? 

A) Işık katı cisimlerden geçmez.
B) Işık opak cisimlerden geçmez.
C) Işık saydam cisimlerden geçmez.
D) Işık boşlukta yayılmaz.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

12-Mandolin teli, davul derisi, çan vb. titreşen maddelerin oluşturduğu titreşimlerle aşağıdakilerden hangisi oluşur? 

A) gürültü

B) titreşim

C) ses

D) fısıltı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

13-İlk yapay ışık kaynağı aşağıdakilerden hangisidir? 

A) kandil

B) meşale

C) mum

D) fener

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

14-Işık ışınlarının cisimler üzerine düşerek geri dönmesine ne denir? 

A) Kırılma

B) Gölge

C) Yansıma

D) Işıma

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

I. Çıplak gözle güneşe bakmak
II. Gereğinden çok ya da az aydınlatılmış ortamlar
III. Bulunduğumuz ortamda ışığın doğrudan gözümüze gelmesi

15-Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri gözlerimize zarar verir? 

A) Yalnız I

B) I ve II

C) I ve III

D) I, II ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

BENZER YAZILAR

1 Response

  1. Burak dedi ki:

    Test gayet güzeldi. 13 doğru 2 yanlışım çıktı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + = 24

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.