4.Sınıf İnsan Hakları 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

4.Sınıf İnsan Hakları 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

4.sınıf insan hakları 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları, insan hakları 4.sınıf 2.dönem 1.yazılı soruları testi çöz, 4.sınıf yazılı soruları çöz

 

…….. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF İNSAN HAKLARI, YURTTAŞLIK VE DEMOKRASİ DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:

NO:

1) İletişim esnasında hangisi yapılırsa yanlış yapılmış olur?

A) Konuşurken kelimeleri ve cümleleri açık kullanmak.
B) Karşıdaki kişi ile göz teması kurmak.
C) Uzun ve sürekli konuşmak.
D) Konuşmayı mimiklerle desteklemek.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

2) Aşağıdakilerden hangisi ifade özgürlüğü kapsamında değildir?

A) Hoşlanmadığı bir durum karşısında duygularını dile getirmek.
B) Sevdiği bir kitabı başkasına anlatmak.
C) Yalan yere şahitlik yapmak.
D) Haksızlıklar karşısında düşüncelerini dile getirmek.

 

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

3) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

A) Çocuk hakları aileleri tarafından korunmaktadır.
B) Her birey 18 yaşına kadar çocuk sayılmaktadır.
C) Çocuklar yetişkinlerden hariç bazı haklara sahiptir.
D) Çocuk haklara tüm dünyada aynıdır.

 

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

4) Duygu, düşünce ve bilgilerin çeşitli kanallarla karşı tarafa aktarılmasına ……………….. denir.
Yukarıdaki boşluğa hangisi getirilmelidir?

A) Sorgu
B) İletişim
C) Empati
D) Sempati

 

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

5) 
I. Askerlik hakkı
II. Okul çıkışı çalışma hakkı
III. Vatandaşlık hakkı
Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri çocuk hakları arasındadır? 
A) I ve II
B) II ve III
C) Yalnız I
D) Yalnız III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

6) Aşağıdakilerden hangisi çevreye karşı sorumluluklarımızdan biri değildir?

A) Çöpleri çöp kutusuna atmak.
B) Günlük dişlerimizi fırçalamak.
C) Sıramızı ve sınıfımızı temiz tutmak.
D) Sokak hayvanlarına karşı duyarlı olamk.

 

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

7) Temel haklar;
I. Doğuştan kazanılır.
II. Devredilemez.
III. Koruma altındadır.
ile ilgili olarak yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

A) I, II ve III
B) I ve II
C) I ve III
D) II ve III

 

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

8) “Bir elin nesi var iki elin sesi var” atasözündeki el sözcükleri ile vurgulanmak istenen ne olabilir? 
A) Çalışmanın Önemi
B) İş birliğinin önemi
C) Sorumluluk almak gerektiği
D)Tek kişinin başarılı olduğu

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

9) Aşağıdakilerden hangisi haberleşme özgürlülüğü ile ilgilidir?

A) Eslem’in arkadaşı ile telefonda konuşması.
B) Mert’in okul çantasını hazırlaması.
C) Eylem’in annesine ev işlerinde yardım etmesi.
D) Murat’ın boş zamanlarında oyun oynaması.

 

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

10) İletişim sayesinde;
I. Anlaşmazlıklar ortadan kalkar.
II. Sorunlar çözüm bulur.
III. Adaletli toplumlar oluşur.
verilenlerden hangisi veya hangileri sağlanır?

A) I ve II
B) II ve III
C) I, II ve III
D) I ve III

 

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

11) Aşağıdakilerden hangisi kişilerin kendilerine karşı sorumluluklarından biri değilidir?

A) Kişisel temizliğini yapmak
B) Vücudunu sağlıklı tutmak.
C) Spor yapmak
D) Her gün en az on iki saat uyumak

 

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

12) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

A) Çocuğun ailesi dahil hiç kimse çocuk haklarını kısıtlayamaz.
B) Çocuklar haklarının yanında sorumlulukları da vardır.
C) Çocukların okul çıkışlarında çalışma sorumlulukları vardır.
D) Çevreye ve kendine karşı çocuklar sorumluluk sahibidir.

 

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

13) Adaletin, eşitliğin ve hukukun sağlandığı toplumlarda hangisi görülmez?

A) Saygı
B) Güven
C) İşbirliği
D) Öfke

 

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

14) Bütün insanlar;
I. Fiziksel
II. Temel haklara sahip olarak
III. Özgürsel
verilenlerden hangisi veya hangilerine eşit derecede sahip olarak yaşarlar?

A) I ve II
B) II ve III
C) I, II ve III
D) I ve III

 

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

15) İnsanların temel ve diğer hakları …………….. tarafından koruma altındadır. Bu hakların başkaları tarafından ihlal edilmesi sonucu yine ……………… tarafından gerekli ceza işlemleri yapılmaktadır.
Yukarıdaki boşluğa hangisi getirilmelidir?

A) kendisi
B) ailesi
C) devlet
D) okulu

 

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

16) Empati ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

A) Kişi kendini başka açılardan inceler.
B) Amaç karşıdaki kişinin duygu ve düşüncelerini anlamaktır.
C) İletişimde kullanıldığında anlaşmazlıklar büyük oranda biter.
D) Empati insanlar arasındaki sorunların çözümünde etkilidir.

 

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

17) Kişiler arasındaki sorumluluğun ortadan kaldırılması akabinde ………………. sağlanmış olur.
Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

A) uzlaşı
B) hoşgörü
C) empati
D) iletişim

 

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

18) Demokratik toplumun üyeleri nasıl yaşamalıdır? 

A. Hak ve özgürlükleri kısıtlanarak.
B. Uzlaşıya gerek duymadan yaşamalıdır.
C. Kendi çıkarlarını düşünerek yaşamalıdır.
D. Şiddetten uzak barış içinde yaşamalılar.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

19) Haksızlığa uğrayan kişi aşağıdakilerden hangisini yaparsa yanlış yapmış olur?

A) Karşı taraftaki kişiyle iletişim kurduğu zaman
B) Hakkını yasal yollarla aradığı zaman
C) Uzlaşı yoluna gittiği zaman
D) Haksızlık karşısında hiç sesini çıkarmadığı zaman.

 

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

20) Aşağıda verilen haklardan hangisi hiçbir surette engellenemez?

A) Seyehat hakkı
B) Yerleşme hakkı
C) Eğitim hakkı
D) Yaşama hakkı

 

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Güvenlik 30 + = 39

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.