4.Sınıf İngilizce 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

4.Sınıf İngilizce 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF İngilizce DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI


Ad-Soyad:

No:

 

1) Aşağıda verilen aile üyelerinin Türkçe anlamlarını yanlarına yazınız.
1. Mother: ……………………….
2: Grandfather: ……………….
3. Sister: …………………..
4. Aunt: ………………..
5. Brother: ………………..

Cevap: 1: Anne — 2: Büyük baba — 3: Kız kardeş — 4: Hala, Teyze — 5: Erkek kardeş

 

2) Sabah İngilizce dersine giren Sude öğretmenine aşağıdakilerden hangisini derse doğru olur?
A) Good morning
B) Good afternoon
C) Good evening
D) Good night

Cevap: A

 

3) Aşağıda Türkçe olarak verilmiş kelimeleri İngilizce olarak yazınız.
1. Arkadaş : ……………..
2. Uyumak: ………………
3. Otobüs: ………………..
4: Ödev: ………………….
5: Araba sürmek: …………………….

Cevap: 1: Friend — 2: Sleep — 3: Bus — 4: Homework — 5: Drive

 

4) Derse giren İngilizce öğretmeni Mustafa öğrencilere hangisini derse öğrenciler oturun demiş olur?
A) Get up
B) Get in
C) Sit down
D) Sit in

Cevap: C

 

5) Aşağıda verilen vücudumuzun bölgelerinin İngilizcelerini yanlarına yazınız.
1. Burun: …………..
2. Kulak: …………..
3. Kafa: ………….
4. Kol: ………..
5. Göz: …………..
6. Ağız: …………..
7. Diz: …………….

Cevap: 1: Nose — 2: Ear — 3: Head — 4: Arm — 5: Eye — 6: Mouth — 7:Knee

 

6) What is your grandmather name?
…………………………………………………

Cevap:

 

7) Sokakta oyun oynayan Ömer ile Halis akşam olduğu için evlerine gideceklerdir. Buna göre aşağıdakilerden hangisini birbirlerine demeleri daha doğru olur?
A) Good morning
B) Good afternoon
C) Good evening
D) Good night

Cevap: C

 

8) Aşağıda 10 ritmik sayılar verilmiştir. Boşlukları uygun olanlarla doldurunuz.
sixty — one hundred — seventy — ninety — twenty — fifty

a. Ten
b. ………..
c. Thirty
d. Fourty
e. …………..
f. …………..
f. …………..
g. eighty
h. ………..
j. ………….

Cevap: b: twenty — e: fifty — f: sixty — f: seventy — h: ninety — j: one hundred

 

9) Aşağıda verilen işlemleri İngilizce olarak cevaplayınız.
1. five * two : …………….
2. three + eight: …………….
3. one – one: …………….
4. seven + six: ………….
5: two * three: ………….

Cevap: 1: ten — 2: eleven — 3: zero — 4: thirteen — 5: six

 

10) İngilizce öğretmeni sınıfta ders anlatırken arkadaki öğrencilerin aralarında konuştuklarını görmüştür. Öğretmen öğrencilere sessiz olmalarını İngilizce olarak söylemiştir.
Buna göre öğretmen aşağıdakilerden hangisini söylemiştir?

A) Sit down
B) Be quiet
C) Write down
D) Get out

Cevap: B

 

 

İngilizce Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/4.sınıf-ingilizce-1.dönem-2.yazılı-soruları.docx” download=”all” viewer=”google” text=”4.Sınıf İngilizce 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019 Şimdi İndir”]

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

− 4 = 1

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.