4.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

4.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:

No:

 

1) Aşağıdakilerden hangisi kültür öğelerimizden değildir?
A) Türkülerimiz
B) Noel Kutlaması
C) El sanatları
D) Hıdrellez Kutlaması

Cevap: B

 

2) Aşağıdakilerden hangisi en güvenilir yön bulma yöntemlerinden biridir?
A) Güneş’ten yararlanma
B) Pusula kullanma
C ) Yıldızlara bakma
D) Ağaçların yosunlu yüzüne bakma

Cevap: B

 

3) Hava sıcaklığını ne ile ölçeriz
A. Barometre
B. Higrometre
C. Santimetre
D. Termometre

Cevap: D

 

4) “Düşmanlar yurdumuzu işgal ediyorlar. Gemiler İstanbul Limanı’na yanaştı.” diyenlere karşı Atatürk “Geldikleri gibi giderler.” diyerek yanıt vermiştir. Atatürk’ün bu sözünden onun hangi kişilik özelliğini anlayabiliriz?
A) İleri görüşlü olması
B) Duygusal olması
C) Plânlı olması
D) Cesur olması

Cevap: A

 

5) Yaşamımızı sürdürebilmek için gerekli temel ihtiyaçlarımızı yazınız.

Cevap:

 

6) Aşağıdaki meslek gruplarından hangisi hava olaylarından fazla etkilenmez?
A) Çiftçiler
B) Gemi kaptanları
C) Balıkçılar
D) Hava tahmin uzmanları

Cevap: D

 

7) Halk, elindeki silahları orduya teslim edecek
Her aile bir askeri giydirecek
Yiyeceklerin @’ına el konulacak
Yukarıdaki maddeler hangisiyle ilgilidir ?

A) Büyük Taarruz
B) Tekalif-i Milliye
C) Sivas Kongresi
D) Amasya

Cevap: B

 

8) Doğu cephesini yöneten komutan kimdir?
A) Refet Bey
B) Kazım Karabekir
C) Rauf Bey
D) İsmet Paşa

Cevap: B

 

9) Aşağıdakilerden hangisi kültür öğelerimizden değildir?
A) Türkülerimiz
B) Noel Kutlaması
C) El sanatları
D) Hıdrellez Kutlaması

Cevap: B

 

10) Mustafa Kemal’in ilk askeri başarısı hangisidir?
A) Kurtuluş Savaşı
B) Çanakkale Savaşı
C) Trablusgarp Savaşı
D) Balkan Savaşları

Cevap: C

 

11) Milli Cemiyetler, aşağıdakilerin hangisinde tek çatı altında toplanmıştır?
A) Erzurum Kongresi’nde
B) Lozan Barış Konferansı’nda
C) Amasya Genelgesinde
D) Sivas Kongresi’nde

Cevap: D

 

12) Kurtuluş Savaşı’nda Batı Cephesi’nde kaybettiğimiz tek savaş hangisidir?
A) Büyük Taarruz
B) Sakarya Meydan Muharebesi
C) İnönü Savaşları
D) Kütahya-Eskişehir Savaşları

Cevap: D

 

13) Türk ordusu, Milli Mücadele’de Batı Cephesi’nde aşağıdakilerden hangisiyle savaştı?
A) Yunanlılarla
B) Fransızlarla
C) İtalyanlarla
D) İngilizlerle

Cevap: A

 

14) Türk birlikleri, Eskişehir – Kütahya Savaşları’nda yenilince aşağıdaki durumlardan hangisi yaşanmamıştır?
A) Ordu, Sakarya Irmağı’nın doğusuna çekilmiştir.
B)Tekalif-i Milliye emirleri çıkmıştır.
C) Taarruz Savaşı’na hazırlık yapılmaya başlanmıştır.
D) Meclis, Mustafa Kemal’e başkomutanlık yetkisi vermiştir.

Cevap: A

 

15) Yer tarifi için çizilen krokilerde aşağıdakilerden Hangisinin sembolle gösterimi yapılamaz?
a) apartman
b) trafik ışıkları
c ) canlı ve hareketli varlıklar
d) park

Cevap: C

 

16) Babamızın erkek kardeşine ne denir?
A) Hala
B) Teyze
C) Dayı
D) Amca

Cevap: D

 

17) Doğal çevreyi oluşturan unsurlardan doğal ve beşeri unsurlara beşer tane örnek veriniz

Cevap:

 

18) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.
( …) Bir yerin kuşbakışı görünümünün, kabataslak
çizilmesine kroki denir.
( …) Hava sıcaklığını barometre ile ölçeriz.
( …) Güreş, Türklerin ata sporudur.
( …) Türk kadını, Milli Mücadelede büyük görevler almıştır.
( …)Hava olaylarını bilmek çiftçilerin, balıkçıların, pilotların işlerini kolaylaştırır.

Cevap:

 

19) Aşağıdakilerden hangisi milli kültürümüzün ögelerinden biri değildir?
A)Mardin Evleri
B)Bayramlaşma
C)Ninnilerimiz
D)Havai fişekler

Cevap: D

 

20) Aşağıdaki bilgilerden doğru olanın başına (D), yanlış olanın başına (Y) yazınız.
(…..) Doğal kaynakları istediğimiz kadar ve istediğimiz şekilde kullanabiliriz.
(…..) Aniden oluşan ve insanlar tarafından kontrol edilemeyen afetlere doğal afet denir.
(…..) Güreş ve cirit ata sporlarımızdandır.
(…..) Peri bacaları ve Pamukkale travertenleri doğal unsurlara örnektir.
(…..) Hava gözlemleri Devlet Meteoroloji İşleri Müdürlüğü tarafından yapılır.
(…..) Erozyonu önlemek için ağaçlandırma çalışmalarına önem verilmelidir.
(…..) Kroki ölçeksiz yapılan çizimdir. (…..) Pusulanın renkli ucu daima kuzeyi gösterir.
(…..) İnsanlar için; giyinme, beslenme ve barınma gibi ihtiyaçlar, zorunlu ihtiyaçlardır.
(…..) Yönümüzü en kullanışlı ve doğru olarak bulmak için pusuladan yararlanırız.

Cevap:

 

 

Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/4.sınıf-hayat-bilgisi-1.dönem-2.yazılı-soruları.docx” download=”all” viewer=”google” text=”4.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019 Şimdi İndir”]
BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.