4 Sınıf Fen Bilimleri 2 Dönem 2 Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

Fen Bilimleri 4.Sınıf 2 Dönem 2.Yazılı Soruları 2018 2019

4 sınıf fen bilimleri 2 dönem 2 yazılı soruları, 2.dönem fen bilimleri 4.sınıf 2.yazılı soruları indir, 4 sınıf fen bilimleri yazılı testi çöz

 

………… OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:

NO:

1) Aşağıdaki canlılardan hangisinin boşaltım yapması diğerlerine göre farklıdır?
A) Köpek
B) Maymun
C) İnsan
D) Ağaç

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

2) Aşağıdakilerden hangisi elektrik çarpmasına yol açabilecek durumlardan biri değildir?
A) Bozuk bir elektrikli aleti tamirciye götürmek.
B) Yıpranmış elektrik kablolarına dokunmak.
C) Elektrik direklerine tırmanmak.
D) Islak elle elektrik prizlerine dokunmak.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

3) Aşağıdakilerden hangisi elektrik çarpmasına yol açabilecek davranışlardan değildir?
A) Elektrikli araçların bakımını uzmanına yaptırmak
B) Elektrik prizine sivri bir cisim sokmak
C) Yıpranmış elektrik kablosuna dokunmak.
D) Islak elle elektrikli aletlere dokunmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

4) Devreden elektrik akımının geçmesini sağlayan ya da akımı kesmek için kullanılan araca ne denir?
A) anahtar
B) Ampul
C) Duy
D) iletken tel

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

5) Basit bir elektrik devresinin ışık vermesi için hangisinin olması şart değildir?
a) pil
b) duy
c) ampul
d) bağlantı kablosu

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

6) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanlara D, yanlış olanlara Y yazın. 
Anahtar, devrenin açılıp kapanmasını sağlayan devre elemanıdır.
Mevsimler, Dünya’nın kendi etrafında dönmesi sonucu oluşturur.
Hayvan ve bitki kalıntılarının toprağa karışmasını mikroskobik canlılar sağlarlar.
Yiyecek maddelerini kurutma, tuzlama, konserve vb. yöntemlerle uzun süre bozulmadan saklayabiliriz.
Basit elektrik devresinde anahtar açık olursa, ampul ışık verir.
Dünya’nın kendi etrafında dönüşü doğudan batıya doğrudur.
Basit bir elektrik devresinin çalışabilmesi için pil sayısının fazla olması gerekir.
Evlerimizde kullandığımız lambaların enerji kaynakları kendi içlerindedir.
Bağlantı kabloları elektrik enerjisini kontrol eden devre elemanıdır.
Mikroskobik canlılar, çıplak gözle görülemezler.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıdakilerden hangisi mikroskobik canlıların özelliği değildir?
A) Tüm mikroskobik canlılar zararlıdır.
B) Hastalıklara neden olur.
C) Gözle görülmez.
D) Ekmeğin küflenmesine neden olurlar.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

8) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Dünya’nın en sıcak katmanı ateş küredir.
B) Dünya’nın merkezinde ağır küre bulunur.
C) Taş küre, ateş küreyi sarar.
D) Ağır küre, Dünya’nın en kalın katmanıdır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

9) Aşağıdakilerden hangisi elektrik kaynağı değildir? 
A) Akü mülatör
B) Elektrik direkleri
C) Şehir cereyanı
D) Pil

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

11) Aşağıdaki faaliyetlerden hangisi nabız atışını artırır?
A) Uyumak
B) Kitap okumak
C) Film izlemek
D) Merdivenleri koşarak çıkmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

12) ( demir tozu , şeker , tuz , odun talaşı )
Yukarıda verilen maddelerden kaç tanesi suda çözünür?

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

13) Biten piller için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
A) Çevremize atmalıyız.
B) Denize atmalıyız
C) Toprağa gömmeliyiz.
D) Geri dönüşümünü sağlamalıyız.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

14) Aşağıdakilerden hangisi Dünya’nın gözlemlenebilen katmanlarından değildir?
A)Su küre
B)Çekirdek
C)Taş küre
D)Atmosfer

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

15) Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” harfi koyunuz.
( ) Açıkta kalan yiyeceklerin küflenmesine mikroskobik canlılar neden olur.
( ) Bir devrede piller ters bağlansa bile devre çalışır ( ) Güneş doğal ışık kaynağıdır.
( ) Uyuyan insanın nabız sayısı, yürüyüş yapandan daha fazladır.
( ) Pillerin(+) ve (-) olmak üzere iki kutbu vardır. ( ) Mikroskobik canlılar teleskop adı verilen alet ile incelenir.
( )Kalp, soluk alıp vermede görevli organlarımızdan biridir. ( ) Dünyanın şekli küreye benzer.
( ) Anahtar açık iken devre çalışır.
( ) Göğüs kafesi, beyni korur.
( )Poşet ve plastik tabak doğal madde değildir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

 

16) Aşağıdakilerden hangisi Dünya etrafında döner?
A)Güneş
B)Ay
C)Gezegenler
D)Yıldızlar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

17) Elektrik devreleri konusunda araştırma yapan birisi hangi sonuca ulaşamaz?
A) Evimizdeki elektrik düğmeleri birer anahtardır .
B) Elektrik devresiyle aydınlanmak için ampul kullanmalıyız. C) Odamızı aydınlatan ampulün kabloları duvar içerisindedir.
D) Elektrik devrelerindeki kablo kopuklukları devrenin çalışmasını etkilemez.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

18) I.Yapay gübre kullanılması
II. Kimyasal atıkların denizlere karışması
III.Toplu taşıma araçlarının kullanılması
Yukarıdakilerden hangileri hava, su veya toprak kirliliğine neden olur?

A) Yalnız II
B) II ve III
C) I ve II
D)I,II ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

19) Bir günde hem gündüz hem gece yaşanmasının sebebi nedir?
A) Dünya nın Güneşten uzak olması
B) Dünyanın Güneş etrafında dönüşü
C) Dünya nın Ay etrafında dönüşü
D) Dünya nın kendi ekseni etrafında dönüşü

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

20) Pillerle ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Bir pilin üzerinde artı(+) ve eksi(-) kutuplar bulunur.
B) Elektrik enerji kaynağıdır.
C) Bitmiş piller doğaya zarar verebilir.
D) Evdeki tüm araçlarımızı pille çalıştırabiliriz.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

Bu yazılı kağıdı 4.sınıf fen bilimleri yazılı soruları ana kategorisinin 4 sınıf fen bilimleri 2 dönem 2 yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 4.sınıf fen bilimleri 2.dönem 2.yazılı soruları kategorisine bakabilirsiniz.
Aşağıdaki bağlantıdan 4.sınıf fen bilimleri 2.dönem 2.yazılı sorularını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/4_sinif-Fen-Bilimleri2_donem-2.sinav_-1.docx” download=”all” viewer=”google”]
BENZER YAZILAR

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

80 − = 74

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul EtMetni Oku