4.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

Fen Bilimleri 4 Sınıf 2 Dönem 2 Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

4.sınıf fen bilimleri 2.dönem 2.yazılı soruları,  fen bilimleri 4 sınıf 2 dönem 2 yazılı soruları, 4 sınıf fen bilimleri 2 dönem 2 yazılı testi çöz

 

………… OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:

NO:

1) “Elektrikle çalışan matkap, ucunda dönen burgulu bir demir çubukla tahta ve duvarı deler.”
Elektrik enerjisinin, matkaptaki asıl etkisi aşağıdakilerden hangisidir?

a. ısı
b. hareket
c. ışık
d. Ses

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

2) Aşağıdakilerden hangisi Dünya’nın Güneş etrafında dönmesi sonucu oluşur?
A) gece-gündüz
B)mevsimler
C) atmosfer
D)hilal

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

3) Ekmeğin küflenmesi, yemeğin bozulması, sütten yoğurt yapılması olaylarını gerçekleştiren canlı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hayvanlar
B) Bitkiler
C) İnsanlar
D) Mikroskobik canlılar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

4) Elektrik devresinde elektrik enerjisini sağlayan devre elemanı hangisidir? 
A) Anahtar
B) Pil
C) Duy
D) Ampul

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

5) I. Çiçek dikmek.
II. Ağaçları kesmek.
III. Denize çöp dökmek.
Yukarıdakilerden hangileri canlıların yaşam alanlarını olumsuz etkiler?

A) Yalnız I
B) I ve II
C) II ve III
D) Yalnız II

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

6) Aşağıdakilerden hangisi çevreyi kirletmeyen enerji kaynağıdır?
A) Güneş
B) Petrol
C) Odun
D) Kömür

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıdaki bilgilerden doğru olanların başına (D) yanlış olanların başına (Y) yazalım
( ) Zararlı mikroskobik canlılar sadece suda yaşar.
( ) Bir devrede piller ters bağlansa bile devre çalışır.
( ) Ay doğal ışık kaynağıdır
( ) Anahtar kapalı iken devre çalışır.
( ) Çevremizdeki bütün küçük canlıları büyüteç yardımıyla görebiliriz.
( ) Mikroskop günümüzden 400 yıl önce icat edilmiştir.
( ) Bütün mikroskobik canlılar zararlıdır.
( ) Açıkta kalan yiyeceklerin küflenmesine mikroskobik canlılar neden olur.
( ) Elektrik devrelerinde bağlantıyı kolaylaştırmak için duy ve pil yatağı bulunur.
( ) Bazı mikroskobik canlılardan ilaç yapılır.
( ) Pilin kuzey ve güney olmak üzere 2 kutbu bulunur.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

 

8) Aşağıda verilen boşlukları verilen sözcüklerden uygun olanı ile tamamlayınız.
Anahtar – kablo – gürültü – hastalığa
Mevsimler – mikroskop

a) Mikroskobik canlılar ancak _________________ yardımıyla görülebilir.
b) Pilden gelen elektrik enerjisini tüm devreye ileten devre elemanı ­­­­­­­­­­__________________dur.
c) Zararlı mikroskobik canlılar insanlarda birçok ________________ yol açar.
d) ____________ , elektrik devresini açıp kapamaya yarar.
e) Dünyanın Güneş’in etrafında dönmesi ile ____________ oluşur.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

 

9) Şehir elektriğinin üretildiği yerlere ne ad verilir?
A)Fabrika
B)Atölye
C)Santral
D)Dinamo

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

10) Gece ve gündüz aşağıdaki olayların hangisinin sonucunda oluşur?
A) Güneş’in Dünya etrafında dönmesi
B) Dünya’nın kendi etrafında dönmesi
C) Güneş’in kendi etrafında dönmesi
D) Dünya’nın Güneş etrafında dönmesi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

11) Dünya’nın Güneş etrafında dolanması ile ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Bu hareket 365 gün 6 saatte tamamlanır.
B) Bir tam dolanım 1 yıl olarak adlandırılır.
C) Bu dolanım gece ile gündüzü meydana getirir.
D) Dünya’nın Güneş etrafında dolanması ile mevsimler meydana gelir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

12) Ekonomik değeri olan kayaç ve minarelere ne denir?
A) Maden
B) Kaya
C) Mineral
D) Taş

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

13) Taşınabilir elektrikli aletlerin çalışması için aşağıdakilerden hangisi kullanılmaz?
a. Şehir elektriği
b. Pil
c. Batarya
d. Akü

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

14) Basit bir elektrik devresinde ampul yanmıyorsa bunun birçok nedeni olabilir. Bu nedenlerden 4 tanesini yazınız.


[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

15) Aşağıdaki boşlukların doğru olanlarına “D”, yanlış olanlarına “Y” yazalım. 
(….) Ses ve ışık bir çeşit enerjidir.
(….) Elektrik devresinin çalışması için anahtarın kapalı olması gerekir
(….) Çevremizdeki tüm canlı varlıkları çıplak gözle görebiliriz.
(….) Dünya’mızın Güneş etrafında dönmesinin so-nucunda oluşur.
(….) Pil devrenin enerji kaynağıdır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

16) Aşağıdakilerden hangisi iskeletimizin görevlerinden biri değildir? 
A)Vücuda genel şeklini vermek
B)Vücudun dik durmasını sağlamak.
C)İç organları dış etkilerden korumak
D)Kanın damarlarda ilerlemesini sağlamak.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

17) Aşağıdakilerden hangisi basit elektrik devreleri elemanlarından biri değildir?
A) pil
B) kablo
C) anahtar
D) motor

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

18) I. Canlı bir varlıktır.
II. Uyku halindedir.
III. Yeni bir canlı oluşturabilir.
Yukarıda verilen özelliklere sahip olan varlık hangi seçenekte doğru verilmiştir?

A) Toprağa ekilen tohum
B) Ağaçtan düşen yaprak
C) Haşlanmış yumurta
D) Kurumuş dal

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

19) Ceyda basit elektrik devresi kurdu.
Ancak ampulün ışık vermediğini gördü.

Bunun nedeni aşağıdakilerden hangisi olamaz?
A) Tel kopuk olabilir.
B) Devrede anahtar olmayabilir.
C) Pilin gücü yetersiz olabilir.
D) Ampul bozuk olabilir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

20) Işık kirliliği ne demektir?


[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim
Bu yazılı kağıdı 4.sınıf fen bilimleri yazılı soruları ana kategorisinin 4 sınıf fen bilimleri 2 dönem 2 yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 4.sınıf fen bilimleri 2.dönem 2.yazılı soruları kategorisine bakabilirsiniz.
Aşağıdaki bağlantıdan 4.sınıf fen bilimleri 2.dönem 2.yazılı sorularını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/4_sinif-Fen-Bilimleri2_donem-2.sinav_.docx” download=”all” viewer=”google”]
BENZER YAZILAR

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

− 2 = 8

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul EtMetni Oku