4.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

Fen Bilimleri 4.Sınıf 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

4 sınıf fen bilimleri 2.dönem 2.yazılı soruları, fen bilimleri 4.sınıf 2.dönem 2.yazılı testi çöz, 4.sınıf fen bilimleri yazılı soruları indir

 

…………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:

NO:

1) I. Araba egzozlarından çıkan gazlar.
II. Sulama suyuna atılan fabrika atıkları.
III. Gübre ve kimyasal ilaçlar.
IV. Parfüm ve deodorantlar.
Yukarıdakilerden hangileri toprak kirliliğine neden olabilir?

A) I – II
B) II – III
C) III – IV
D) I – III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

2) Aşağıdakilerden hangisi elektrik çarpmalarından kendimizi korumak için alabileceğimiz başlıca önlemlerden biri değildir?
A) Sağlam prizler kullanmalıyız.
B) Islak elle elektrik düğmelerine dokunmamalıyız.
C) Elektrikli araçlar bozulunca kendimiz tamir etmeliyiz.
D) Çoklu prizlere çok fazla fiş takmamalıyız.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

3) Elektrikçilerin kullandığı aletlerin elle tutulan kısımlarının plastikle kaplı olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
A) Satışını artırmak için güzel göstermek
B) Elektrik akımının geçmesini önlemek
C) Elin kolayca kavramasını sağlamak
D) Aletin dayanıklılığını artırmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

4) şağıdaki cümlelerden doğru olanların başına (D), yanlış olanların başına (Y) harfi yazınız. 
1) ( ) Gözle görülemeyecek kadar küçük canlıları mikroskop ile inceleriz.
2) ( ) Pil yatağı,pilin devreye bağlandığı yerdir.
3) ( ) Cam şişeleri ve pet şişeleri toprağa gömebiliriz.
4) ( ) Basit elektrik devresinde ampulün yanması için kesinlikle anahtara ihtiyaç vardır.
5) ( ) Telde elektrik olduğunu dokunarak anlarız.
6) ( ) Elektrik devresinin çalışması için anahtarın kapalı olması gerekir.
7) ( ) Bütün mikroskobik canlılar hastalıklara neden olur.
8) ( ) Lambaların takıldığı bölüme pil yatağı denir.
9) ( ) Pil devrenin enerji kaynağıdır.
10) ( ) Dünya, kendi etrafında dönmesini 24 saatte (1 günde) tamamlar.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

5) Basit bir elektrik devresinde olmazsa olmaz devre elemanları nelerdir?

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

6) Aşağıdakilerin hangisinde büyüme yaşam boyu sürer?
A) İnsan
B) Çınar Ağacı
C) Kartal
D) Tavuk

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

7) I. Nohut – un
II. Un –pirinç
III. Kum – çakıl
Yukarıda verilen karışımlar aşağıda verilen hangi yöntemle ayrılır?

A) Eleme
B) Süzme
C) Mıknatısla ayırma
D) Suda yüzdürme

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

8) Aşağıdakilerden hangisinde mikroskobik canlıların etkisi yoktur?
A) Ekmeğin küflenmesi
B) Sütün yoğurda dönüşmesi
C) Dondurmanın erimesi
D) Yemeğin bozulması

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

9) Şule bez bebeği ile evcilik oynarken, bebeğin ayakta durması için demir çubuk kullanmıştır. Buna göre Şule’nin kullandığı demir çubuk hangi görevi yerine getirmiştir?
A) Kas
B) İskelet
C) Eklem
D) Kıkırdak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

10) Aşağıdaki karışımlardan hangisi eleme yoluyla ayrıştırılamaz?
A) Tuz – Nohut karışımı
B) Çakıl – Kum karışımı
C) Şeker – Tuz karışımı
D) Pirinç – Un karışımı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

11) Aşağıdakilerden hangisi toprak kirliliğine neden olmaz?
A) Atık piller
B) Tarımsal ilaçlar
C) Teneke kutular
D) Çürüyen otlar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

12) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır ?
A) Bütün canlılar hareket eder.
B) Bütün canlılar solunum yapar.
C) Bütün canlılar yer değiştirir.
D) Bütün canlılar boşaltım yapar:

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

13) Elektriğe çarpılan bir insanı kurtarmak için aşağıdakiler-den hangisini kullanmak doğru olmaz?
A)Kuru tahta
B)Demir çubuk
C)Sopa
D)Plastik eldiven

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

14) Aşağıdakilerden hangisi basit elektrik devreleri elemanlarından biri değildir?
A) pil
B) kablo
C) anahtar
D) motor

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

15) Elektrik ile çalışan aşağıdaki araçlardan hangisinin kullanım amacı ses ve görüntü üretmektir?
A)Çamaşır makinesi
B)Lamba
C)Bulaşık makinesi
D)Bilgisayar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

16) Aşağıdaki paragrafta verilen boşlukları uygun şekilde doldurun. 
Dünya, kendi ekseni etrafındaki dönüşünü ……… saatte, yani …… günde tamamlar. Böylece ………… ve
……………………… oluşur. Dünya, Güneş’in etrafındaki dolanımını ise …………… gün …… saatte tamamlar. Böylece ………………………, ……………………… ve ………………………… oluşur. Her yılın sonunda artan 6 saat, dört yılda 24 saat
(1 gün) eder. Bu 1 gün ………………… ayına eklenir. Yani ……………… ayı, 4 yılda bir ……… çeker.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

 

17) I. Araba kornaları
II. Yüksek şiddetteki sesler
III. Balinaların sesleri
Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri ses kirliliğine neden olur?

A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) II ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

18) Aşağıdakilerden hangisi çevre kirliliğinin sebepleri arasında yer almaz?
a) Çevreye atılan plastik şişeler
b) Fabrikalardan çıkan gazlar
c) Ağaçlardan dökülen yapraklar
d) Arabalardan çıkan gazlar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

19) Madde nedir? kaça ayrılır yazınız?

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

20) Aşağıda boş bırakılan alanlara uygun kelimeleri yazınız.
Bir elektrik devresinde ……………………………… açıldığında ampul söner.
…………………………… elektrik devresinde ampulün takıldığı araçtır
Pillerde artı ve eksi olmak üzere iki ………………………………… vardır.
Gücü yüksek olan pil, ampulü daha ………………………… yakar.
Elektrik devrelerinde birden fazla pilin içerisine konulduğu araca ……………………………… denir.
Dünya’nın güneş etrafında dönmesi sonucu ………………………………. oluşur.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

 

 

Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

Bu yazılı kağıdı 4.sınıf fen bilimleri yazılı soruları ana kategorisinin 4 sınıf fen bilimleri 2 dönem 2 yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 4.sınıf fen bilimleri 2.dönem 2.yazılı soruları kategorisine bakabilirsiniz.
Aşağıdaki bağlantıdan 4.sınıf fen bilimleri 2.dönem 2.yazılı sorularını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/4_sinif-Fen-Bilimleri2_donem-2.sinav_-3.docx” download=”all” viewer=”google”]
BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 + 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.