10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 8. Sınıf İnkılap Tarihi Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 10. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 6.Sınıf Temel Dini Bilgiler 1.Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 9. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 6. Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 (Açık Uçlu) 9. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 Açık Uçlu 9. Sınıf Fizik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 5.Sınıf İngilizce 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 MEB 2023 Kasım Ayı LGS Örnek Soruları Sözel Testi İndir Açık Uçlu 8. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 6. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu (Açık Uçlu) 10. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 7. Sınıf Fen Bilimleri Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 10. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 7. Sınıf Kuranı Kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 9. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 10. Sınıf Fizik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 7. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu

4.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

2018-2019 4.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları

4.sınıf fen bilimleri 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları, fen bilimleri 4.sınıf yazılı soruları indir, 4.sınıf fen bilimleri testi çöz

……….. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:

NO:

1) Karışımları ayrıştırma yöntemlerinden üç tanesini yazınız.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Damıtma, Mıknatıs Kullanma, Eleme” ][/bg_collapse]

 

2) Boş bir kabın ağırlığı 175 gr’dır. Bu kabın içine bir miktar toz şeker konulduğunda brüt kütle 518 gr gelmektedir. Buna göre şekerin net kütlesi kaç gr’dır?
A) 343
B) 693
C) 443
D) 683

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

3) Aşağıdakilerden hangisi geçmişten günümüze kullanılan aydınlatma araçlarından biri değildir?
A) Ateş
B) Yağ lambası
C) Ateş böceği
D) Mum

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

4) (….) I. Süzme yöntemi çözeltilerde kullanılamaz.
(….) II. Süzme yönteminin kullanıldığı karışımlarda maddeler rahatça görülebilecek büyüklükte olmalıdır.
(….) III. Sıvıların içindeki çözünmemiş katıları ayırmak için süzme yöntemi kullanılmaktadır.

Yukarıda verilen bilgilerden doğru olanlara “D”, yanlış olanlara “Y” yazarak doğru sıralamayı yapınız. 
A) Y, D, Y,
B ) D, Y, D,
C) D, D, D,
D ) D, D, Y,

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

5) Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların başına “D”,yanlış olanların başına “Y” yazınız.
1. ( ) Ses titreşimler sonucu oluşur.
2. ( ) Ses kaynağından uzaklaştıkça ses şiddeti artar.
3. ( ) Naylon ve plastik petrol kökenli yapay maddelerdir..
4. ( ) Odun ve kömür doğal ışık kaynaklarıdır .
5. ( ) İnsanların kullandığı ilk yapay ışık kaynağı ampuldür.
6. ( ) Gök gürültüsü doğal ses kaynağıdır.
7. ( ) Süt ve su karışım oluşturmaz.
8. ( ) Gramafon ilk ses kayıt cihazıdır.
9. ( ) Megafon ses şiddetini değiştirmek için kullanılan bir araçtır.
10. ( ) Bol ışıklı ortamlar aydınlatma kurallarına uygundur.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

6) Ses hangi ortamda daha hızlı yayılır?
A.katılarda
B.sıvılarda
C.gazlarda
D.boşlukta

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıdakilerden hangisi kafatasımızın görevlerindendir? 
A) Vücudumuza kan pompalar.
B) Vücudumuzun dik durmasını sağlar.
C) Beynimizi darbelerden korur.
D) Hareketimizi sağlar.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

8) Aşağıdakilerden hangisi soluk verirken gerçekleşen olaylardan değildir?
A. Akciğerlerin içi hava dolar.
B. Diyafram kası kubbeleşir.
C. Göğüs kafesi genişler.
D. Akciğerler genişler.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

9) Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” harfi koyunuz.
(……) Kepek-un karışımı eleme yöntemiyle ayrılır.

(……) Mıknatısta zıt kutuplar birbirini iter.

(……) Işık ve ses madde değildir.

(……) Erime, sıvının gaz haline geçmesi olayıdır.

(……) Altın ve gümüş mıknatıs tarafından çekilir.

(……) Kalp ve damarlar dolaşım organıdır.

(……) Gevşeyen kasın boyu uzar, kalınlığı azalır.

(……) Omurga, iskeletin bölümlerindendir.

(……) Bazı katılar da bulunduğu kabın şeklini alabilir.

(……) Duvara çakılan çiviye çekme kuvveti uygulanır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

10) Işık kirliliğini önlemek için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
A) Gündüz vakitlerinde lambaları açmalıyız.
B) Gökyüzünü aydınlatmalıyız.
C) İyi aydınlatma elde etmek için fazla ışık kaynağı kullanmalıyız.
D) Zaman ayarlı reklam panoları kullanmalıyız.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

11) Işık kirliliği nedir?

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Işık kirliliği, yanlış yerde, yanlış miktarda, yanlış yönde ve yanlış zamanda ışık kullanılmasıdır” ][/bg_collapse]

 

12) Aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? 
A) Işık kirliliği aynı zamanda enerji israfına neden olur.
B) Işık bir enerji çeşididir.
C) Güneş ışıkları bizi hem aydınlatır hem ısıtır.
D) Şehir ışıkları geceleri gökyüzünü görmemizi kolaylaştırır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

13) “Katı maddelerin ısı …………… sıvı hale gelmesine …………….denir.”
Yukarıdaki boşluklara sırası ile ne gelmelidir?

A.alarak – donma
B.vererek – donma
C.alarak – erime
D.vererek – erime

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

14) Kerem, aynı büyüklükteki iki balondan birini iyice şişirip, diğerini şişirmeden ayrı ayrı hassas teraziye koyarak ölçüm yaptı. Kerem bu deneyi hangi amaçla yapmıştır?
A. Havanın hacmini bulmak
B. Balonun hacmini ölçmek
C. Balonun kütlesi olduğunu göstermek
D. Havanın kütlesi olduğunu göstermek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

15) Aşağıdakilerden hangisi karışımdır?
A. Salata
B. Gümüş
C. Demir
D. Altın

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

16) . Ezel ocağa koyduğu demlikteki suyun bir süre sonra azaldığını görmüştür. Bu olayın sebebi nedir?
A. Yoğunlaşma
B. Erime
C. Buharlaşma
D. Donma

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

17) Aşağıda verilen cümlelerdeki boşlukları uygun kelimelerle doldurunuz.

Edison-saf madde-çekme-Fonograf- ateş-ses kirliliği-hava-donma-şiddeti-aydınlatılmış 
1. İlk ses kaydı ……………………… adı verilen alet ile gerçekleştirildi.
2. Gürültü olarak tanımlanan sesler ………………… ………………………………neden olur.
3. Kağıt havlu, sünger ve bazı kumaşlar suyu ……………………… özelliğine sahiptir.
4. Maddeler ısı aldığında erime, ısı verdiğinde ise ……………………… olayı gerçekleşebilir.
5. Altın yüzük ve bakır cezve ……….……………………………örnekleridir.
6. Sesin kuvvetli ya da zayıf işitilmesini sağlayan ses özelliğine sesin …………………… adı verilir.
7. Su ,………………, ham petrol, kömür ve bitkiler doğal kaynaklardır.
8. ……………………ilk yapay ışık kaynağıdır.
9. Ay gibi ……………………cisimler ışık kaynağı olmadığı halde ışık yayarak parlak görünürler.
10. Ampul ilk kez …………………tarafından bulunmuştur.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

18) Ses oluşabilmesi için maddelerin ne yapması gerekir?
A.titreşmesi
B.ısınması
C.hareket etmesi
D.soğuması

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

19) Aydınlatma teknolojilerinin doğ­ru sıralanışı hangi seçenekte veril­miştir?
I-Gaz lambası
II-Meşale
III-Kandil
IV-Mum

A) III, II, IV,I
B) II, IV, I, III
C) II, III, IV, I
D) IV, I, III, II

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

20) Maddenin halleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Buz, suyun katı halidir.
B) Su buharı, gaz haline örnek olabilir.
C) Erimiş dondurma suyun gaz haline örnek olabilir.
D) İçtiğimiz su, sıvı haldedir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

Aşağıdaki bağlantıdan 4.sınıf fen bilimleri 2.dönem 1.yazılı soruları yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.

İNDİR

Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

− 1 = 2

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.