2023-2024 7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 6.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 8. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 6. Sınıf Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 9. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 10. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 5.Sınıf Ahlak ve Yurttaşlık 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 6. Sınıf İngilizce 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 10. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu 7. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 5. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 10. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 6. Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları 2023-2024 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 5.Sınıf Türkçe 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 9.Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf Çevre Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 6. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 8. Sınıf Çevre Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu Açık Uçlu 7. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 10. Sınıf Felsefe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024

4.Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

4.Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Fen Bilimleri DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI 


Ad-Soyad:

No:

 

1) Hızla giden bir arabayı durdurmak için hangi kuvvet kullanılır?
A) Döndürme
B) Hızlandırma
C) Sallanma
D) Yavaşlatma

Cevap: D

 

2) Aşağıda maddelerin halleri ile ilgili verilenlerden hangisi doğrudur?
A) Sıvıların belirli bir şekli vardır.
B) Gazlar katılara göre daha az sıkıştırılabilir
C) Katı maddelerin belirli bir şekilleri vardır.
D) Gazlar bulundukları ortamda yayılma özellikleri yoktur

Cevap: C

 

3) Bir maddenin cisim olarak adlandırılabilmesi için şekil alması gerekmektedir.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi cisimdir?

A) Taş
B) Ağaç
C) Masa
D) Dağ

Cevap: C

 

4) Önüne ışık geldiği zaman ışığı arka tarafa geçiren maddelere saydam madde denmektedir.
Buna göre aşağıda verilenlerden hangisi saydam madde değildir?

A) Naylon
B) Cam
C) Buz
D) Tahta

Cevap: D

 

5) Bekir, bidonda bulunan bir miktar suyun hacmini ölçmek istemektedir.
Buna göre Bekir aşağıdakilerden hangisini kullanırsa suyun hacminin en doğru şekilde ölçer?

A) Su bardağıyla
B) Dereceli kapla
C) Leğenle
D) Terazi ile

Cevap: B

 

6)
* İç organlarımızı korur
* Vücuda destek olur
* Vücudumuza şekil verir
Yukarıda verilenler hangisinin görevidir?

A) Kaslar
B) Eklemler
C) İskelet
D) Sinirler

Cevap: C

 

7) Sıvı maddelerin ısı vererek katı hale geçmesine ne denir?
A) Erime
B) Buharlaşma
C) Donma
D) Kırağınlaşma

Cevap: C

 

8) Ahmet sabahları evden işe koşarak gitmektedir.
Ahmet koşarken aşağıdakilerden hangisi olması beklenmez?

A) Nabız sayısının artması
B) Solunumun hızlanması
C) Kalp atışının yavaşlaması
D) Kan pompalamasının artması

Cevap: C

 

9) Canlılık fonksiyonlarımızdan en önemlisi olan solunumda oksijen alıp ……………………….. gazı dışarıya vermekteyiz.
Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) Azot
B) Karbondioksit
C) Oksijen
D) Fosfor

Cevap: B

 

10) Aşağıda verilenlerden hangisi gaz halinde bir maddedir?
A) Bardaktaki su
B) Dağlardaki karlar
C) Havadaki bulutlar
D) Göldeki su

Cevap: C

 

 

Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

İNDİR
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − = 8

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.