2023-2024 7. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 12. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 8. Sınıf Kuranı Kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 7.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu 12. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf İnkılap Tarihi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 10. Sınıf Kimya Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 7. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 9.Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 5.Sınıf Türkçe 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Hukuk ve Adalet 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 6. Sınıf Afet Bilinci 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 11. Sınıf Fizik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 9. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 6.Sınıf Temel Dini Bilgiler 1.Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu 6. Sınıf Matematik Ülke Genelinde Yapılacak Ortak Sınav Konuları 26 Aralık 2023 5. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 12. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 6. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 9. Sınıf Biyoloji Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 9. Sınıf Kimya Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Sosyal Bilgiler 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu

4.Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

4.Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Fen Bilimleri DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI


Ad-Soyad:

No:

 

 

1) İskeletin görevlerini yazınız. 
a)
………………………………………………………………………………………..
b)
………………………………………………………………………………………..
c)
………………………………………………………………………………………..
d)
……………………………………………………………………………………….

Cevap:

 

2) Evlerimize gelen su faturalarında su sarfiyatı hangi birimle gösterilir? 
a. Kilometre ve metre cinsinden
b. Kilogram ve gram cinsinden
c. Litre ve metreküp cinsinden
d. Metrekare ve santimetrekare cinsinden

Cevap: C

 

3) Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere kutucuklarda verilmiş sözcüklerden uygun olanı yazınız.
akışkanlık – hava – hacim – kırılgan – kalp – küçük taneli – gazlar – dara – arttırmış – katı 

1- Bir futbolcu duran bir topa vurarak onun hızını ……………………. olur.
2- Kanın damarlarda hareketini ……………….. sağlar.
3- …………………. maddelerin belli bir şekli vardır.
4- Un, kum ve tuz gibi …………………………………….… katılar da sıvılar gibi bulunduğu kabın şeklini alırlar.
5- …………………………… bulunduğu ortama yayılırlar.
6- Yaşamamız için gerekli olan …………… , maddenin gaz hâline örnektir.
7- Sıvıların ………………………. özelliği, katı maddelerde yoktur.
8- Varlıkların boşlukta kapladığı yere …………… denir.
9- Ölçmede kullanılan boş kabın kütlesine …….…….. adı verilir.
10- Cam, sert ama ……………….……….. bir maddedir.

Cevap:

 

4) Ahmet’in , 1 kg gelen çinko kap ile mahalle bakkalından köy yoğurdu almaya gidiyor. Bakkal Hasan Amca , Ahmet’e yoğurdu nasıl vermelidir?
a. Yoğurdun en kaymaklısından hemen kaba ekleyip tartmalıdır.
b. Kaç metre alacağını sormalıdır.
c. Önce yoğurt koyacağı kabın darasını almalıdır.
d. Yoğurt kabının sadece kapağını tartmalıdır.

Cevap: C

 

5) Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” işareti koyunuz.
(……) Un, tuz, şeker, kum gibi küçük taneli katılar da sıvılar gibi bulunduğu kabın şeklini alır.
(……) Mıknatısları taş ile kırdığımızda mıknatıslık özelliğini kaybeder ve tek N harfli kutbu kalır.
(……) Bazı gazlar basınç altında sıkıştırılınca çakmak içerisindeki gaz gibi sıvılaşabilir.
(……) Sıvılar akma özelliğine sahip olup akıcıdırlar.
(……) Gazlar bulundukları kabı tamamen doldururlar.
(……) Katı maddelerin belirli bir şekli vardır. Şekilleri bulundukları kaba göre değişmez.
(……) Hava bir madde değildir.
(……) Suyun belirli bir şekli olduğundan kendisi bir cisimdir.

Cevap:

 

6) Soluk alıp verirken aşağıdakilerden hangisi gerçekleşir?
A) Oksijen alınıp karbondioksit verilir
B) Karbondioksit alınır oksijen verilir
C) Oksijen alınır oksijen verilir
D) Karbondioksit alınır karbondioksit verilir

Cevap: A

 

7) Kütlesi ve hacmi olmayan ancak duyu organlarımızla hissettiğimiz varlıklara ne denir? Örnek veriniz.

Cevap:

 

8) Aşağıdakilerden hangisi destek ve hareketi sağlayan yapılardan birisi değildir
A) kemik
B) damarlar
C) eklemler
D) kaslar

Cevap: B

 

9) Aşağıdaki bilgilerden hangisi yan­lıştır?
A) Maddeler doğada; katı, sıvı ve gaz hâlinde bulunur.
B) Sıvı maddelerin belli bir şekli yoktur.
C) Plastik sandalye doğal maddedir.
D) Ses ve ışık madde değildir.

Cevap: C

 

10) Şekerli bir çay için hangileri doğrudur?
I – Çözelti oluşmuştur.
II- Çay çözücüdür.
III- Şeker çözünendir.

a- I
b- I- II
c- II- III
d- I-II-III

Cevap: D

 

11) Kütlesi 120 g gelen kaba, su doldurunca 250 g geliyor. Doldurulan suyun kütlesi kaç gramdır? 
A. 370 g
B. 330 g
C. 230 g
D. 130 g

Cevap: D

 

12) Kütle ile ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır? 
A) Her maddenin kütlesi vardır
B) Kütle birimleri g ve kg’dır.
C) Madde miktarına kütle denir.
D) Kütle dereceli silindir ile ölçülür.

Cevap: D

 

13) Aşağıdakilerden hangisi iskeletin görevi değildir?
A) Dolaşıma yardım eder.
B) İç organları korur.
C)Vücudumuza destek olur.
D)Hareket etmenizi sağlar.

Cevap: A

 

14) Duvara çivi çakan kişinin uyguladığı kuvvetin şekli aşağıdakilerden hangisidir?
a) itme
b) çekme
c) germe
d) sıkma

Cevap: A

 

15) Vücudumuzun oksijen alıp karbondioksit verme olayına ne denir?
A) Enerji üretme
B) Boşaltım
C) Solunum
D) Sindirim

Cevap: C

 

16) Bir çocuk boş bir akvaryuma su koyuyor. Suyun hacmini 1760 mL olarak ölçüyor. Daha sonra akvaryuma resimdeki gibi bir balık koyuyor ve suyun hacmini 2 L olarak ölçüyor. Buna göre balığın hacmi kaç mL’dir?

Cevap:

 

17) “Bazı katı maddeler konuldukları kabın şeklini alabilirler.”
Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki açıklamaya örnek verilebilecek bir katı maddedir?

A) Tahta
B) Demir
C) Toz Şeker
D) Kağıt

Cevap: C

 

18) Aşağıdaki sıvılardan hangisinin hacmi en fazladır?
a. 2 L meyve suyu
c. 1750 mL süt
c. 1 L 500 mL ayran
d. 250 mL kutu kola

Cevap: A

 

19) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanlara (D) ,yanlış olanlara (Y) yazınız.
1. ( ) Tahta kaşık ve cam şişe işlenmiş maddedir.
2. ( ) Boş kabın kütlesine brüt kütle denir.
3. ( ) Eklemler üçe ayrılır.
4. ( ) Gazlar bulundukları ortamda yayılırlar.
5. ( ) Uyuyan insanın nabız sayısı, yürüyen insandan daha fazladır.
6. ( ) Her cisim bir maddedir. Ama her madde cisim değildir.
7. ( ) Karışımı oluşturan maddeler, özelliklerini kaybeder.
8. ( ) Şekerin su içinde eriyip dağılmasına çözünme denir.
9. ( ) Dönme dolabın hareketi dairesel harekettir.
10. ( ) Duraktan kalkan minibüsün hareketi yavaşlayan harekete örnektir.

Cevap:

 

20) Aşağıdakilerden hangisi gaz madde değildir
a. Azot gazı
b. Akciğerlerimizdeki hava
c. Ayran
d. Top içindeki hava

Cevap: C

 

 

Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

İNDİR
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

− 1 = 1

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.