11. Sınıf Tarih Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Ahlak ve Yurttaşlık Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) Açık Uçlu 9. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 10. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 Açık Uçlu 7. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 8. Sınıf Türkçe Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 10. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 8.Sınıf Matematik 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 8. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 7. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 5.Sınıf Türkçe 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 9. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 2023-2024 10. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 11. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) Açık Uçlu 8. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Açık Uçlu Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 7. Sınıf Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 9. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 1.Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu Açık Uçlu 9. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 5.Sınıf Sosyal Bilgiler 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Kuran- Kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 6.Sınıf İngilizce 1.Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu 6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 9.Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu

4.Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

4.Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Fen Bilimleri DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

 


Ad-Soyad:

No:

 

 

1)
* Bulundukları kabı tamamen doldururlar
* Esnek yapıları vardır
* Diğer maddenin hallerine göre en çok bu maddenin hali sıkıştırılabilir
Yukarıdaki verilenler maddenin hangi halidir?

A) Katı
B) Sıvı
C) Gaz
D) Esnek

Cevap: C

 

2) Vücudumuzda kanı temizlemek ve tekrar vücudumuza göndermek hangi organımızın görevidir?
A) Akciğer
B) Dalak
C) Kalp
D) Böbrek

Cevap: C

 

3) Doğada maddeler üç halde bulunmaktadır. Kola, su, meyve suyu, kahve gibi içecekler maddenin hangi halidir?
A) Katı
B) Sıvı
C) Gaz
D) Dolgun

Cevap: B

 

4) Boşlukta yer kaplayan, hacmi ve kütlesi olan varlıklara madde denir.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi madde değildir?

A) Araba
B) Masa
C) Soğuk
D) Kar

Cevap: C

 

5)
* Esneme payları en azdır.
* Sıkıştırılmazlar
* Bulundukları kabın şeklini almazlar
Yukarıda verilenler maddenin hangi halidir?

A) Katı
B) Sıvı
C) Gaz
D) Dolgun

Cevap: A

 

6) Berrin öğretmen fen bilgisi dersinde öğrencilerle birlikte sıvıların hacmini ölmek için bir deney düzeneği oluşturmuştur. Buna göre bu düzenekte kullanılacak araç aşağıdakilerden hangisidir?
A) Terazi
B) Tartı
C) Dereceli Silindir,
D) Baskül

Cevap: C

 

7) Maddenin halleri ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Katılar bulundukları kabın şeklini alırlar
B) Sıvılar akışkandır
C) Gazlar bulundukları kabı doldururlar
D) Gazlar sıkıştırılabilir

Cevap: A

 

8) Sude ile Ayşegül aralarında oyun oynamaktadır. Oyunlarında Sude ile Ayşegül arasına bir tane madde yerleştirmişler ve Sude elindeki feneri yakıp maddenin üzerine tutmuştur. Maddenin diğer tarafında oturan Ayşegül maddeden dolayı fenerden gelen ışığı görememiştir.
Bu madde aşağıdakilerden hangisi ile adlandırılır?

A) Saydam
B) Opak
C) Organik
D) Buzlu

Cevap: B

 

9) Ahmet panoya resim asarken elinde bulunan toplu iğne kutusunu yanlışlıklar yere düşürmüş ve tüm toplu iğneler yere dağılmıştır.
Ahmet aşağıdakilerden hangisini yaparsa toplu iğneleri daha çabuk toplar?

A) Eliyle toplarsa
B) Mıknatısla toplarsa
C) Süpürge ile toplarsa
D) Arkadaşları ile toplarsa

Cevap: B

 

10) Maddelerin bazı özellikleri vardır. Bu özelliklerinden bir tanesi de maddeler doğada yer kaplamaktadır.
Buna göre maddelerin doğada kapladıkları yere ne denir?

A) Kütle
B) Özkütle
C) Ağırlık
D) Hacim

Cevap: D

 

 

Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

İNDİR
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

37 − 34 =

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.