4. Sınıf Fen 1 . Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

4. Sınıf Fen 1 . Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…… OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Fen Bilimleri DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:

No:

1) Kapı ve pencerelerin açılıp kapanmasını sağlayan menteşeleri vücudumuzdaki hangi
yapıya benzetebiliriz ?

A) Eklemler
B) Kaslar
C) Kemikler
D) Damarlar

Cevap: A

 

2) Şekerli bir çay için hangileri doğrudur?
I – Çözelti oluşmuştur.
II- Çay çözücüdür.
III- Şeker çözünendir.

a- I
b- I- II
c- II- III
d- I-II-III

Cevap: D

 

3) Mıknatıslardaki itme ve çekme kuvvetine ne ad verilir?
a. Manyetik kuvvet
c. Ağırlık kuvveti
c . Yer çekimi kuvveti
d. Basınç kuvveti

Cevap: A

 

4) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına (D), yanlış olanların başına (Y) harfi koyunuz.

( ….. ) Kalp, damarlar yoluyla kanın içindeki oksijen ve besinleri vücudun her tarafına pompalar.

( ….. ) Nikel ve kobalt mıknatıs tarafından çekilir.

( ….. ) Buz, ısı aldığında donar.

( ….. ) Özellikle katı atıkların geri kazanılmasında yüzdürme yöntemi kullanılır.

( ….. ) Gözlük, opak bir maddedir.

Cevap:

 

5) Bir maddenin kütlesini ölçmek için hangisinden yararlanırız?
A) Terazi
B) Dereceli Kap
C) Metre
D) Silindir

Cevap: A

 

6) Kütlesi ve hacmi olmayan ancak duyu organlarımızla hissettiğimiz varlıklara ne denir? Örnek veriniz.

Cevap:

 

7) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) İskeletimiz; kafatası, göğüs kafesi, omurga, kollar ve bacaklardan oluşur.
B) Kafatasımız beynimizi korur.
C) Göğüs kafesi kalp ve akciğerlerimizi korur.
D) Spor yapmak iskelet ve kas sağlığımıza zarar verir.

Cevap: D

 

8) Aşağıdakilerden hangisi cisim değildir? 
A) altın
B) yüzük
C) bilezik
D) küpe

Cevap: A

 

9) Aşağıdaki verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A-Keser, makas, testere gibi maddeler alettir
B-Doğal maddeleri işleyip yeni işlenmiş maddeler oluşturabiliriz
C-Bütün maddeler sıvı haldedir ve akışkandır
D-Doğal kaynakları korumalıyız ve çevremizi kirletmemeliyiz

Cevap: C

 

10) Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A. Isı ve ışık bir maddedir.
B. Gazlar bulunduğu ortama yayılır.
C. Katıların belli bir şekli vardır.
D. Sıvılar bulunduğu kabın şeklini alır

Cevap: A

 

11) Aşağıdaki şıklarda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? 
A. Katı maddelerin belirli bir şekli vardır.
B. Sıvı maddeler akışkandır.
C. Gazlar bulundukları ortamda yayılabilir.
D. Sıvıların belli bir şekilleri vardır .

Cevap: D

 

12) Aşağıdaki kuvvet türlerinden hangisi farklıdır?
a- Trenin gara yaklaşması
b- Geminin limana yaklaşması
c- Yukarıya atılan topun yere düşmesi
d- Kırmızı ışığa yakalanan otomobilin hareketi

Cevap: C

 

13) Hangisi madde değildir? 
a. Bulut
b. Yağmur
c. Tavşan
d. Sıcaklık

Cevap: D

 

14) Aylin farklı şekillerdeki şişelerden ilkine su dolduruyor. Daha sonra bu suyu diğer şişeye boşaltarak suyun kap içindeki durumunu gözlüyor.
Aylin bu deney sonunda;
I. Sıvılar akışkandır.
II. Sıvılar konuldukları kabın şeklini alır.
III. Sıvılar belli bir şekle sahip değildir.
yargılarından hangilerine ulaşır? 

a. I ve II
b. I ve III
c. Yalnız III
d. I, II ve III

Cevap: D

 

15) karbondioksit,akciğerler, damar, akciğer, kalp, spor, yassı, oksijen, eklem, diyafram, stetoskop
Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere sözcüklerden uygun olanını yazınız.

1) Soluk alırken dışarıdan……………………alırız ,soluk verirken dışarıya ………………………………veririz.
2) Kanı vücuda ……………………pompalar.
3) Doktorlar ……………………………………………aleti ile kalp ve akciğerimizi dinlerler.
4) Soluk alırken …………………………düzleşir ve havanın akciğerlere girmesini sağlar.
5) Kanın vücudumuzda dolaşmasını sağlayan boru şeklindeki yapılara ………………………denir.

Cevap:

 

 

Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/01/4-sınıf-fen.docx” download=”all” viewer=”google” text=”4. Sınıf Fen 1 . Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019 Şimdi İndir”]

BENZER YAZILAR

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

− 2 = 2

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul EtMetni Oku