4.Sınıf Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

4 Sınıf Din Kültürü 2 Dönem 1 Yazılı Soruları ve Cevapları 2018 2019

4.sınıf din kültürü 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları, din kültürü 4.sınıf 2 dönem 1 yazılı soruları indir, 4.sınıf din kültürü yazılı testi

 

….. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:

NO:

1) Kuranıkerim’in ilk ve son sureleri aşağıdakilerden hangileridir?
a) Bakara – Nas
b) Fatiha – Bakara
c) Fatiha – Kevser
d) Fatiha – Nas

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

2) Hz. Muhammed’in annesi olmamasına rağmen kime “anne” der ve onu annesi gibi görürdü?
A) Fatıma
B) Kübra
C) Ayşegül
D) Hanife

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

3) Aşağıdakilerden hangisi Kur’an’ın özellikleri konusunda yanlış bir cümledir?
A) Kur’an tüm insanlığa vahiy yoluyla gönderilmiştir.
B) Kur’an son ilahi kitaptır ve her çağda geçerlidir.
C) Kur’an aslını koruyarak günümüze kadar gelmiştir.
D) Kur’an yaşlılar içindir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

4) Aşağıdakilerden hangisi Kur’an-ı Kerim’in özelliklerinden biri değildir?
A) Kur’an Arapça olarak gönderilmiştir
B) Kur’an sadece Araplara gönderilmiştir
C) Kur’an hiç değişmeden günümüze kadar gelmiştir
D) Kur’an son kutsal kitaptır

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

5) Aşağıdaki ifadelerden hangisi “ilahi kitapların” tanımıdır ? 
A) Allah tarafından, peygamberler aracılığıyla insanlara gönderilen kitaplardır.
B) Allah tarafından melekler aracılığıyla insanlara gönderilen kitaplardır.
C) Allah tarafından direkt olarak insanlara gönderilen kitaplardır.
D) İnsanların kendileri tarafından yazdığı kitaplardır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

6) Peygamberimize gelen ilk vahyin anlamı hangisidir?
A) Oku
B) Namaz kıl
C) Oruç tut
D) Dinle

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

7) Kur’an-Kerim hangi halife zamanında kitap haline getirildi.
A) Hz Ebu Bekir
B) Ömer
C) Hz. Osman
D) Hz. Ali

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

8) Hz. Muhammed’in doğduğu yıllarda Mekke’nin genel durumu hakkında verilenlerden hangisi yanlıştır? 
A) İnsanlar elleriyle yaptıkları putlara tapıyorlardı.
B) Ailede kız çocuklarına büyük değer verilirdi.
C) Kabile ve aile savaşları çok oluyordu.
D) Kumar, içki gibi kötü alışkanlıklar yaygındı.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

9) Kur’an’ın en kısa ve en uzun sureleri hangisidir?
A) Felak – Yasin suresi
B) İhlâs – Rahman suresi
C) Fatiha – Maide suresi
D) Kevser – Bakara suresi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

10) “Dürüstlük” ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Dürüst kişilerden oluşan toplumlar, huzurlu ve mutlu olurlar.
B) Dürüstlük, iç temizliğin bir göstergesidir.
C) Dürüst insanlar hem Allah (c.c.) hem de insanlar tarandan sevilir.
D) Dürüst insanlar başarısız olurlar.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

11) Kur’an-ı Kerim de ayetlerin birleşmesiyle oluşan bölümlere ne ad verilir?
A) Ayet
B) Sure
C) Cüz
D) Tümce

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

12) Hz. Muhammed’in doğduğu toplum için aşağıdakilerden hangisi yanlış bir bilgidir?
A) Tek olan Allah’a inanıyorlardı.
B) İnsanlar eğitimsiz ve cahildi.
C) Kabile olarak yaşantı vardı
D) Kız çocuklarına değer verilmezdi.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

13) Aşağıdaki davranış biçimlerinden hangisi yanlıştır?
a) Allah’ ın istediği bir kul olmaya çalışmak.
b) Bize kötü davrananlara kötü davranmak.
c) İnsanları Allah yarattığı için sevmek.
d) Doğayı ve tüm canlıları korumak.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

14) Aşağıdaki boşlukları doldurunuz
* Peygamberimizin süt annesi …………… dir.
* Peygamberimizin babası ………………… dır
* Peygamberimizin dedesi …………….. dir.
* Peygamberimizin annesi …………………. dir

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

15) “İnna a’tayna kel kevser. Fesalli ……………… venhar. İnne ………………… hüvel ebter”
Yukarıdaki surenin okunuşunda bazı yerler boş bırakılmıştır. Boşlukları hangi seçenekteki kelimeleri kullanırsak doğru olarak tamamlamış oluruz? 

A) vebihamdik – şanieke
B) lirabbike – ğayruk
C) lirabbike – şanieke
D) alemin – ceddük

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

16) .Aşağıdakilerden hangisi temizlik türü açısından diğerlerinden farklıdır? 
A) Elleri yıkamak
B) Çevreyi temiz tutmak C) Günahlardan uzak durmak
D) Elbiseleri temiz tutmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

17) Aşağıdaki davranışlardan hangisi bize sevap kazandırmaz?
A) Yaşlılara saygı göstermek
B) Çevreyi kirletmek
C) İbadet etmek
D) Yoksula yardım etmek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

18) Kuranıkerim’de Fatiha Suresi hangi cüzde yer almaktadır?
a) 1.
b) 19.
c) 23.
d) 30.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

19) Aşağıdakilerden hangisi ahlaklı, dürüst ve inançlı bir Müslüman’a yakışmayan bir davranıştır?
A Saygılı ve hoşgörülü olmak,
B Arkadaşlarımızın arkasından konuşmak
C)Temiz ve bakımlı olmak,
D İbadetlerini zamanında yapmak,

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

20) Kelime-i Şehadetin doğru yazılışı hangi seçenekte verilmiştir?
A) Eşhedü allah muhammeden resulullah
B) Allahümme salli ala seyyidina Muhammed
C) La ilahe illallah Ya Allah bismillah Allahu ekber
D) Eşhedü enla ilahe illallah ve eşhedü enne muhammeden abdühü ve rasülüh

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

Aşağıdaki bağlantıdan 4.sınıf din kültürü 2.dönem 1.yazılı soruları yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/03/4_sinif-Din-Kültürü-ve-Ahlak-Bilgisi2_donem-1.sinav_-4.docx” download=”all” viewer=”google” text=”4.sınıf din kültürü 2.dönem 1.yazılı soruları yazılı kağıdını şİMDİ iNDİR”]

 

 

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.