4. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

4. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:

No:

1) Aşağıdakilerden hangisi temiz olmanın sonuçlarından biri değildir? 
A) İnsanlarla daha sağlıklı ilişkiler kurabiliriz.
B) Allah’ın sevgisini kazanmış oluruz.
C) Sağlıklı bir yaşam süreriz.
D) İnsanlar tarafından dışlanırız.

Cevap: D

 

2) Aşağıdakilerden hangisi dürüst bir insanın yapması gereken davranışlardan biri değildir?
A) Herkes için iyilik düşünür.
B) Söyledikleri ile davranışları farklı olur.
C) Yalan söylemez.
D) Verdiği sözü yerine getirir.

Cevap: B

 

3) Aşağıdakilerden hangisini yapmamız dinimizce doğru değildir?
A) Okulumuzu, camiyi ve yaşadığımız her yeri temiz ve düzenli tutmak
C) Engellilere yardımcı olmak
B) Trafik kurallarına ve toplumsal kurallara uymak
D) Komşularımızı rahatsız etmek

Cevap: D

 

4) ”Temizlik imanın yarısıdır.” sözünü aşağıdakilerden hangisi söylemiştir?

A) Hz.Muhammed (sas)
B) Mehmet Akif Ersoy
C) Mevlana
D)Yunus Emre

Cevap: A

 

5) Peygamberimiz nerede doğmuştur? 
A) Cidde’de
B) Taif’te
C) Medine’de
D) Mekke’de

Cevap: D

 

6) Bir şeyin olmasını istediğimiz zaman kime dua etmeliyiz?
A) Türbelere
B) Mezarlığa
C) Allah’a
D) Evliyalara

Cevap: C

 

7) Müslümanların ibadet ettikleri yere ne denir?
A) Kilise
B) Havra
C) Mabet
D) Cami

Cevap: D

 

8) ‘’ İnna …………… kel kevser………………………lirabbike venhar.İnne …………………… hüvel ebter.’’
Yukarıda Kevser suresinde boş bırakılan yerlere sırasıyla hangisi gelmelidir?

A- şanieke – fesalli – a’tayna
B- a’tayna – fesalli – şanieke
C- fesalli – a’tayna – şanieke
D- şanieke – a’tayna – fesalli

Cevap: B

 

9) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklıdır. 
A. Dürüstlük
B. Dişleri fırçalamak
C. Banyo yapmak
D. Tırnak kesmek

Cevap: A

 

10) Aşağıdakilerden hangisini yapmamız dinimizce doğru değildir? 
A) Okulumuzu, camiyi ve yaşadığımız her yeri temiz ve düzenli tutmak
B) Engellilere yardımcı olmak
C) Trafik kurallarına ve toplumsal kurallara uymak
D) Komşularımızı rahatsız etmek

Cevap: D

 

11) Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’e küçüklüğünden itibaren niçin “Muhammedü’l-Emin” deniliyordu? 
A) Çalışkan olduğu için
B) Peygamber olduğu için
C) Güvenilir olduğu için
D)Vahiy aldığı için

Cevap: C

 

12) Aşağıdakilerden hangisi temizlik türü açısından diğerlerinden farklıdır? 
A) Elleri yıkamak.
B) Kötü sözlerden uzak durmak.
C) Çevreyi temiz tutmak.
D) Elbiseleri temiz tutmak.

Cevap: B

 

13) Peygamberimiz kaç yılında doğdu?
A) 514
B) 535
C) 571
D) 632

Cevap: C

 

14) Aşağıdakilerden hangisi hem ibadettir, hem de temiz olmamızı sağlar?
A) Hac
B) Abdest
C) Zekât
D) Oruç

Cevap: B

 

15) Fatiha sûresini yazınız.


Cevap:

 

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/din-kültürü-4.-sınf-2.docx” download=”all” viewer=”google” text=”4. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019 Şimdi İndir”]

BENZER YAZILAR

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

51 − = 50

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul EtMetni Oku