4. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:………………….. No:……..

1) Güzel bir işe başlarken Allah’ın ismini anmamız gerekmektedir.
Bunun için aşağıdakilerden hangisini söyleriz?

A) Elhamdülillah
B) Çok şükür
C) Bismillahirrahmanirrahim
D) İnşallah

Cevap: C

 

2)
* Dedikodu yapmak
* Yalan söylemek
* Yardımsever olmak
* Dürüst olmak
* Cimri olmak
Yukarıda verilenlerden kaç tanesi günah sayılan davrışlardandır?

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

Cevap: C

 

3) Peygamber efendimizin doğum yılı ve doğum yeri aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) 571 — Mekke
B) 632 — Mekke
C) 571 — Medine
D) 632 — Medine

Cevap: A

 

4) Yakınını kaybeden birisine aşağıdakilerden hangisini söylememiz daha doğru olur?
A) Başın sağolsun
B) Geçmiş olsun
C) Kolay gelsin
D) Allah korusun

Cevap: A

 

5) Ayşe arkadaşlarıyla konuşurken sürekli arkadaşlarıyla alay edici sözler söylemektedir.
Ayşe’nin yapmış olduğu aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ayşe iyi ahlak göstermiştir.
B) Ayşe kötü ahlak göstermiştir.
C) Arkadaşları tarafından çok sevilmektedir.
D) Ayşe arkadaşlarına iyi davranışlarda bulunmaktadır.

Cevap: B

 

6) Aşağıda verilenlerden hangisi manevi temizlik değildir?
A) Elbiselerini temiz tutmak
B) Dürüst olmak
C) Yardım sever olmak
D) Güvenilir olmak

Cevap: A

 

7) Aşağıda verilen cümlelerden maddi temizlik olanların sonuna Maddi manevi temizlik olanların sonuna Manevi yazınız.
1. Dişlerimizi fırçalamak ……………
2. Yalan söylememek ………………..
3. Güvenilir olmak ……………..
4. Tırnaklarımızı temiz tutmak ……………….
5. Cömert olmak ………………

Cevap: 1: Maddi — 2: Manevi — 3: Manevi — 4: Maddi — 5: Manevi

 

8) Yüce Allah bizlere bir çok nimet vermiştir.
Allah’ın bizlere verdiği nimetler karşısında aşağıdakilerden hangisini dememiz daha doğru olur?

A) Elhamdülillah
B) Ya Allah
C) Bismillahirrahmanirrahim
D) İnşallah

Cevap: A

 

9) Yasin sınıfa geldiğinde aşağıdakilerden hangisini söylerse arkadaşlarına selam vermiş olmaz?
A) Merhaba
B) Maşallah
C) Selamün aleyküm
D) Günydın

Cevap: B

 

10)
* Dedikodu yapmak
* Yalan söylemek
* Yardımsever olmak
* Dürüst olmak
* Cimri olmak
Yukarıda verilenlerden kaç tanesi sevap sayılan davrışlardandır?

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

Cevap: B

 

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/Yeni-Microsoft-Office-Word-Belgesi-2.docx” download=”all” viewer=”google” text=”4. Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.yazılı soruları ve Cevapları Şimdi İndir”]

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 − 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.