2019 matematik 6. sınıf 2 dönem 1 yazılı soruları ve cevapları

matematik 6. sınıf 2 dönem 1 yazılı soruları ve cevapları 2018-2019

6.sınıf matematik 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları, matematik 6 sınıf 2 dönem 1 yazılı soruları indir ,6.sınıf matematik testi çöz

……. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:……

NO:……..

1) Aşağıdaki sözel ifadeleri cebirsel ifade şeklinde, cebirsel ifadeleri de sözel olarak yazınız
Bir sayının 2 katının bir fazlası : ……………………
 Bir sayının 1 eksiğinin 3 katı : ……………………..
 Bir sayının 7 eksiğinin yarısı : ………………………
 2(x-5)=………………………………………
 5x-2 =………………………………

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

2) -24 ile 17 arasında kaç tane tamsayı vardır?
A)40
B)41
C)42
D)43

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

3) 

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

4) Bir sınıftaki kızların sayısının erkeklerin sayısına oranı 2 /3 ‘tür.
Kızlar 12 kişi olduğuna göre, sınıf mevcudu kaç kişidir?

A) 15
B)24
C) 27
D)30

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

5) 5, 12, 19, 26 sayı örüntüsünün genel kuralı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) 7n + 3
B) 2n-5
C) 4n + 1
D) 7n – 2

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

6) 

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

7) 

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

8) Aşağıdaki ifadelerin belirttiği tam sayıları yazınız? 
a. 755 TL gelir (………………………………..)
b. Sıcaklık sıfırın altında 8 derece(………………….)
c. 14 adım ileri (………………………)
ç. 78 TL alacak (………………………………..)
d. Deniz seviyesinin altında 12m (…………………….)

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

9) Aşağıda verilen sayıları 1/10 lar basamağına göre yuvarlayınız?
a) 102,54=

b)24,099=

c)6,99=

d)0,781=

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

10) 8 , 14 , 20 , 26 , 32 , …

Yukarıdaki sayı örüntüsünün kuralı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 8n + 2
B) 8n + 6
C) 6n + 8
D) 6n + 2

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

11) Aşağıdaki durumlara karşılık gelen tam sayıları işaretleriyle yazınız. 
12 TL borç=………..
26 TL gelir= ……………
0’ın altında 5 ˚C= ………..
Deniz seviyesi= ……………
Yerin altında 4 m= ………….

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

12) 2x+18-x+5+3x cebirsel ifadesinin x= 15 olması durumunda değeri kaç olur?
A)80
B)82
C)83
D)84

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

13)
5x- 6y +4 cebirsel ifadesinin ;

Değişkenlerini:……………………………..
Terimlerini:……………………………………
Kat sayılarını:…………………………………
Sabit terimini:…………………………………
Kat sayılar toplamı:…………………………

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

14) 5, 8, 11, 14, 17, …

Yukarıda verilen örüntünün genel kuralı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 3n + 2
B) 2n – 3
C) 3n – 2
D) 4n + 2

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

15) Aşağıdaki ifadelerde belirtilen tamsayılardan hangisi pozitif tamsayıdır
A) Deniz seviyesinin 200 m altı
B) Şirket 200 TL zararda
C) Ahmet Bey’in aylık geliri 1200 TL
D) Hava sıcaklığı sıfırın altında 8 derece

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

16) 

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

17) 

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap 7″ ][/bg_collapse]

 

18) 3x – 5 –(-7x + 2) işleminin sonucu kaçtır?
A) 10x + 7
B) 10x -4
C) 10x – 7
D) 4x + 7

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

19) Aşağıdaki işlemleri yapınız. 
a) (-4) + (- 9) =

b) (+13) – (-16) =

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

20) 2x+18-x+5+3x –(-3x- 4)-(-5)-x-12-(-5)+4x

cebirsel ifadesinin x= 15 olması durumunda değeri kaç olur?

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

Aşağıdaki bağlantıdan yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/03/6_sinif-Matematik2_donem-1.sinav_-1.docx” download=”all” viewer=”google” text=”2019 matematik 6. sınıf 2 dönem 1 yazılı soruları ve cevaplarıŞimdi İndir”]

 

Matematik Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.