2018-2019 Temel Dini Bilgiler 6.sınıf 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları

Temel Dini Bilgiler 6.sınıf 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları 2018-2019

Temel Dini Bilgiler 6.sınıf 2.dönem 1.yazılı soruları, Temel Dini Bilgiler 6.sınıf 2 dönem 1 yazılı soruları indir, Temel Dini Bilgiler 6.sınıf testi

……. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:…..

NO:……..

1) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

A) Kıyamet günü şüphesiz gelecek.
B) Kıyamet Sür’a üflenme ile başlayacak.
C) Kıyamet gününde herkes hesaba çekilecek.
D) Kıyamet gününde hayvanlar da hesaba çekilecek.

 

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

2) Son peygamber olan Hz. Muhammed’e Kuran’ı Kerim gönderilmiştir. Kuran’ı Kerim ile ilgili olarak;
I. İlahi bir kitaptır.
II. Günümüze kadar değiştirilmemiştir.
III. Son gönderilen ilahi kitaptır.
ifadelerinden hangisi veya hangileri doğrudur?

A) I ve II
B) II ve III
C) I ve III
D) I, II ve III

 

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

3) Allah gönderdiği peygamberlere zeka vermiştir. Böylece gönderilmiş tüm peygamberler zeki ve akıllıdır.
Buna göre yukarıda verilen parça daha çok hangisi ile ilgilidir?

A) Sıdk
B) Tebliğ
C) Emanet
D) Fetanet

 

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

4) Dünya üzerindeki ilk insan ve ilk peygamber olma özelliğini taşımaktadır. Dünyaya gönderilmeden önce Allah onu cennetinde barındırmaktaydı.
Yukarıda bahsi geçen peygamber aşağıdakilerden hangisidir?

A) Hz. İsa
B) Hz. Adem
C) Hz. Muhammed
D) Hz. Musa

 

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

5) Allah tarafından gönderilen kitaplarla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

A) İlahi kitaplardır.
B) Bazı peygamberlere gönderilmiş bazılarına gönderilmemiştir.
C) Türkçe dilinde indirilmiştir.
D) İnsanlara öğüt vermek amacıyla indirilmiştir.

 

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

6) Dünya hayatı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

A) Dünya hayatı sonsuzdur.
B) Dünya hayatı bir gösteriden ibarettir.
C) Dünya hayatı ahiretin tarlası gibidir.
D) Dünya hayatı gelip geçicidir.

 

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

7) Yüce Allah insanlara ………. ilahi kitap göndermiş ve bunlarda ayrı olarak da bazı peygamberlere içerisinde buyruk ve öğütlerin bulunduğu …………………. göndermiştir.
Yukarıda verilen boşluklara sırasıyla hangisi gelmelidir?

A) dört – suhuf
B) iki – kitap
C) üç – suhuf
D) dört – kitap

 

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

8) Aşağıdakilerden hangisi mucizelere örnek gösterilemez?

A) Peygamber efendimize gönderilen Kuran-ı Kerim
B) Hz. İsa (a.s)’ın ölüyle konuşması
C) Hz. Musa (a.s)’ın denizi ikiye ayırması.
D) Hz. İbrahim (a.s)’in Kabe’yi inşa etmesi

 

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

9) Kutsal kitaplardan olan İncil ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

A) Hz. İsa’ya indirilmiştir.
B) Geçerliliğini halen korumaktadır.
C) Günümüzde değiştirilmiş şekli kullanılmaktadır.
D) Dört büyük kitaptan biridir.

 

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

10) İslam dinini temel iki kaynağı bulunmaktadır. Bunlar; Kuran ve hadislerdir. Kuran, Allah’ın vahiy yoluyla peygamber efendimize gönderdiği Allah’ın öğütler, buyrukları, önceki toplumların ve peygamberlerin kıssalarından oluşmaktadır. Hadis ise peygamber efendimizin bizlere verdiği öğütlerdir.
Yukarıda verilen parçaya göre aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?

A) Kuran-ı Kerim son ilahi kitaptır.
B) Kuran-ı Kerim Allah’ın lafzıdır.
C) Peygamber efendimizin öğütlerini dinlemek üzerimize düşen görevler arasındadır.
D) Kuran-ı Kerim ve hadislerle İslam dinini anlayabiliriz.

 

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

11) Yüce Allah insanlık tarihi boyunca Hz. Muhammed’e kadar peygamberler göndermiş ve bu peygamberlerden bazılarına kitap verilmiştir.
Buna göre aşağıdaki peygamberlerden hangisine kitap gönderilmiştir?

A) Hz. İbrahim
B) Hz. İlyas
C) Hz. Muhammed
D) Hz. İshak

 

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

12) Kıyamet ile alakalı aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

A) Tüm canlılar yok olacaktır.
B) Hesap vaktidir.
C) Dünya hayatının bittiği andır.
D) Ne zaman gerçekleşeceği Kuran’da yazmaktadır.

 

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

13) Yüce Allah gönderdiği peygamberlere bazı olağanüstü özellikler vermiştir. Örneğin; Hz. Musa (a.s)’ın denizi asasıyla ikiye yarması Allah’ın vermiş olduğu mucizeler arasındadır.
Buna göre Allah peygamber efendimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v) hangi mucizeyi vermiştir?

A) Hayvanlarla konuşabilmesi
B) Uçabilmesi
C) Kuran-ı Kerim
D) Su üstünde yürüyebilmesi

 

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

14) Peygamber efendimizin hiçbir koşulda yalan söylememesi, her zaman ve her yerde doğruyu konuşması aşağıdakilerden hangisi ile alakalıdır?

A) Sıdk
B) Tebliğ
C) Emanet
D) Fetanet

 

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

15) 12 yaşındaki Erdem peygamber efendimizin yaşantısını örnek alarak kendi yaşamında uygulamaktadır. Erdem’in örnek aldığı davranışlardan bir tanesi de güvenilir olmasıdır. Erdem insanlara karşı sürekli dürüst olup doğru konuşmuştur.
Buna göre Erdem’in örnek aldığı davranış aşağıdakilerden hangisi ile daha çok alakalıdır?

A) Sıdk
B) Tebliğ
C) Emanet
D) Fetanet

 

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

Aşağıdaki bağlantıdan yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/03/6_sinif-Temel-Dinî-Bilgiler2_donem-1.sinav_.docx” download=”all” viewer=”google” text=”2018-2019 Temel Dini Bilgiler 6.sınıf 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları Şimdi İndir”]

 

Temel Dinî Bilgiler Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

BENZER YAZILAR

1 Response

  1. ysfkrt dedi ki:

    1 yanlış ım çıktı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.