2018-2019 sosyal bilgiler 4.sınıf 2.dönem 1.yazılı soruları soruları ve cevapları

2018-2019 4.sınıf sosyal bilgiler 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları

4.sınıf sosyal bilgiler 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları,sosyal bilgiler 4.sınıf yazılı soruları 2.dönem 1.yazılı testi çöz 

……. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 
AD-SOYAD:……

NO:….

1) İnsanların kullandıkları malzemeleri atık olarak doğaya atmak yerine, bu atıkları tekrar işlenerek kullanıma sunulmasına ne denir?
A) Ayırtma
B) Çöp
C) Kullanma
D) Geri dönüşüm

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

2) Yaz tatilinde Fethi ailesiyle birlikte tatile gidecektir. Fethi aşağıdaki ulaşım araçlarından hangisi kullanırsa gideceği yere daha hızlı gider?
A) Gemi
B) Tren
C) Otobüs
D) Uçak

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

3) İhtiyaçlarımız, hayatımızı devam ettirebilmemiz için gerekli ve zorunlu olan şeylerdir.
Aşağıda verilenlerden hangisi ihtiyaçlarımız arasındadır?

A) Barınma
B) Televizyon
C) Cep telefonu
D) Bisiklet

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

4) Aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Polise 155 arayarak ulaşabiliriz.
B) Günümüzde hicri takvim kullanmaktayız.
C) Takvimi kullanarak günleri sayabiliriz.
D) İlk yardım ekibi için 112’yi ararız.

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

5) Halis oyuncakçıdan aldığı oyuncağı eve getirip açtığında oyuncağın kırık olduğunu görmüştür.
Buna göre Halis aşağıdakilerden hangisini yaparsa doğru hareket etmiş olur?

A) Oyuncağı tamir etmeye çalışırsa
B) Oyuncağı aldığı yere faturasıyla birlikte götürürse
C) Oyuncakçıyı polise şikayet ederse
D) Bir daha oradan alış veriş yapmazsa

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

6) Aşağıda verilenlerden hangisi teknolojinin yararlarından sayılamaz?
A) Zamandan tasarruf sağlar
B) İş gücünü kolaylaştırır.
C) Maaliyeti artırır.
D) İşleri hızlandırır.

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıdakilerden hangisi iletişinde en yeni teknolojidir?
A) Mektup
B) Cep telefonu
C) İnternet
D) Telgraf

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

8) Aşağıda verilenlerden hangisi diğerlerine göre farklı bir alanla ilgili icattır?
A) Uydu
B) Cep telefonu
C) İnternet
D) Fritöz

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

9) Annesiyle alış verişe çıkan Sude aşağıdakilerden hangisini yaparsa bilinçli bir tüketici olmaz?
A) Aldığı malların son kullanma tarihlerine bakar.
B) Reklamlarda gördüğü ürünleri tercih eder.
C) Ürünün TSE belgesine bakar
D) Kaliteli ürünleri alır.

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

10) Bir ürün alırken ürünün garanti belgesini kesinlikle istemeliyiz. Ancak bazı ürünlerde garanti belgesi kullanılmamaktadır.
Aşağıdakilerden hangisinde garanti belgesi bulunur?

A) Kola
B) Çay
C) Elektrikli süpürge
D) Damacana su

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

11) Günümüzde kullandığımız takvim Miladi takvimdir. Miladi takvime göre bir yıl ……………. günden oluşmaktadır.
Boşluğa hangisi gelmelidir?

A) 360
B) 365
C) 370
D) 375

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

12) Güneş saati ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Türkler tarafından icat edilmiştir.
B) Hava bulutlu olduğu zaman kullanılmaz.
C) Güneş battıktan sonra kullanılmaz.
D) Yağmurlu günlerde kullanılmaz.

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

13) Ömer okul bahçesine çıkıp yönleri bulmak için hangi araca ihtiyaç olduğunu öğretmenine soru sormuştur. Öğretmeni Ömer’e yönleri bulması için hangi aracı tavsiye ederse doğru olur?
A) Saat
B) Takvim
C) Dinomometre
D) Pusula

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

14) Pusula ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Pusula yönleri bulmamızı sağlar
B) Pusulanın koyu renkli ucu güneyi gösterir.
C) Pusula sayesinde bir çok keşif olmuştur.
D) Pusulada dört ana yönde bulunur.

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

15) Ali’nin annesi ineklerinden sağdığı sütü peynir yapmıştır.
Yukarıda Ali’nin annesinin yaptığı aşama hangisi içe açıklana bilir?

A) Tüketim
B) Dağıtım
C) Üretim
D) Damıtım

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]
aşağıdaki bağlantıdan yazılı kağıdını görebilir,dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/03/4_sinif-Sosyal-Bilgiler2_donem-1.sinav_-2.docx” download=”all” viewer=”google” text=”2018-2019 sosyla bilgiler 4.sınıf 2.dönem 1.yazılı soruları soruları ve cevaplarıŞimdi İndir”]

 

 

Sosyal Bilgiler Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul EtMetni Oku