Açık Uçlu 6. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 11. Sınıf Biyoloji Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 7. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 Açık Uçlu 10. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 10. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 8. Sınıf Çevre Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Kuranı Kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 5. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 7. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Çevre Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Uzman Öğretmenlik Sınavı Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı 2023 MEB Açık Uçlu 10. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 5.Sınıf İngilizce 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 2023-2024 7. Sınıf Hukuk ve Adalet 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu Açık Uçlu 10. Sınıf Fizik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 7. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 2023-2024 8. Sınıf Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ülke Genelinde Yapılacak Ortak Sınav Konuları 27 Aralık 2023 MEB 2023 Kasım Ayı LGS Örnek Soruları Sayısal Testi İndir 2023-2024 8. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 5. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 6. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf Kuranı Kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu

2018-2019 6.Sınıf Türkçe 1.Dönem 2.Yazılı Test Çöz

2018-2019 6.Sınıf Türkçe 1.Dönem 2.Yazılı Test Çöz

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Türkçe DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI 

Ad-Soyad:

No:

 

1) “Düşmek” sözcüğü, aşağıdaki cümlelerin hangisinde “aşırı ilgi ya da sevgi göstermek” anlamında kullanılmıştır?
A) Bulutlardan bir damla yağmur düşmedi.
B) Sen bu çocuğun üstüne fazla düştün.
C) Bana da bakkaldan ekmek almak düşüyor.
D) Oğlum, iyi bir öğretmene düştü.

Cevap: B

 

2) “Su” sözcüğüne aşağıdaki eklerden hangisi getirilirse yeni bir sözcük türetmez?
A) -suz
B) -lu
C) -sa
D) –lar

Cevap: C

 

3) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kişileştirme vardır?
A) Seni düşünüyordum penceremde
B) Yağmuru sevmediğin geldi aklıma
C) Bulutlar da hatırlamış olacaklar ki
D) Sağanak durdu birdenbire

Cevap: C

 

4) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
A) Babam 1951’de Ödemiş’in bir köyünde doğ­muş.
B) Yirmi iki yaşında üniversiteyi bitirip Ankara’da göreve başladı.
C) Kitabın 6’ıncı sayfasını yanlışlıkla yırttım.
D) Ömer Seyfettin’in “Kaşağı” adlı romanını zevkle okudum.

Cevap: C

 

5) Ey sevdiğim bir gün bana yar demedin,
Gece gündüz tenhalarda ağlayanım var demedin,
Var demedin, var demedin…
Yukarıdaki şiirde şair, kime seslenmektedir?

A) Gençlere
B) Sevgilisine
C) Annesine
D) Evladına

Cevap: B

 

6) Cümlelerin hangisinde “uyarı” anlamı vardır?
A)Lütfen daha dikkatli olun.
B)Hemen eve dönmeliyim.
C)Çok yoruldun , biraz dinlen.
D)Otobüs şuanda kalkmak üzeredir.

Cevap: A

 

7) Aşağıdakilerden hangisi türemiş bir kelimedir?
A)arabada
B)kelebekler
C)bilgelik
D)çiçekler

Cevap: C

 

8) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde iyelik eki almış bir kelime vardır?
A)Sepette üç tane elma var.
B) Ahırdaki hayvan acıktı.
C) Bahçemdeki meyveler olgunlaştı.
D) Sınıftaki öğrenci ağlıyor.

Cevap: C

 

9) Aşağıdakilerin hangisinde isimden isim yapan bir yapım eki vardır?
A) başla
B) susuz
C) başar
D) boşa

Cevap: B

 

10) “Sabırlı bir şekilde belli bir programa uyarak çalışanlar
başarılı olur.” cümlesinden aşağıdakilerin hangisi çıkarılamaz?

A) Başarılı olmak için sabırlı olmak gerekir.
B) Başarılı olmak için programlı çalışmak gerekir.
C) Başarılı olmak için çalışmak gerekir.
D) Başarılı olmak için çok çalışmak yeterlidir.

Cevap: D

 

11) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ki’nin yazımında yanlışlık yapılmıştır? 
A) Sokaktaki çocuklar camı kırdı.
B) Anlıyorum ki durum böyle.
C) Bizim ki seni çok özlemiş.
D) Akşamki olayı unutamıyor.

Cevap: D

 

12) Eski zamanlarda bir kral, saraya giden yolun üzerine kocaman bir kaya koydurmuş, kendisi de pencereye oturmuştu.
Yoldan geçenler kayanın etrafından dolaşıp saraya girdiler. Pek çoğu kralı yüksek sesle eleştirdi. “Halkından bu kadar vergi alıyor, ama yolları temiz tutamıyor vb.”
Sonunda bir köylü çıka geldi ve kayayı da yolun kenarına çekti.Kayanın eski yerinde bir kesenin durduğunu gördü. Açtı. Kese altın doluydu. Bir de kralın notu vardı içinde…“Bu altınlar kayayı yoldan çeken kişiye aittir” diyordu kral.

1- Padişah, saraya giden yolun üzerine niçin kocaman bir kaya koydurmuştur?

2- Yoldan geçenler padişahın hakkında neler düşünüyorlar?

3- Kayayı yolun kenarına kim çekiyor? Niçin?

Cevap:

 

13) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “amaç-sonuç” anlamı vardır? 
A) Sözleşme imzalamak için ülkemize geldi.
B) Sanatçı, topluma örnek olan insandır.
C) Benzinimiz bittiği için yolda kaldık.
D)Sizin önerilerinizden yeterince yararlanamadık.

Cevap: A

 

14) Aşağıdaki sözcüklerden hangisinin kökü ötekilerden farklıdır?
A) Yazı
B) Kitaplık
C) Çözücü
D) Kesici

Cevap: B

 

15) Soğuk bir kış günüydü. Birkaç gündür kar yağıyordu ve her yer bembeyaz bir örtüyü andırıyordu. Ağaçlar süslü bir gelini andırıyordu. Elinde küreklerle herkes evinin önünü temizlemeye çalışıyordu. Çocuklarda ise bir kardan adam yapma telaşı vardı. Köyün en küçüğü Ahmet yüzü soğuktan kızarmış halde, küçük elleriyle kar avuçladı. Bize doğru koşmaya başladı.

Yukarıdaki paragrafta hangi anlatım biçimleri ağır basmaktadır?
A) Öyküleme-Betimleme
B) Açıklama – Tartışma
C) Tanımlama – Betimleme
D) Öyküleme- Açıklama

Cevap: A

 

16) Aşağıdaki cümlelerden hangisi kanıtlanabilirlik açısından farklıdır?
A)Karanfil Sokak’ta yirmi altı bina vardır.
B)Avukat Neşe Hanım elli beş yaşındadır.
C)Keyifli bir sohbetten sonra uykuya daldı.
D)masanın üstünde çocuk kitapları duruyordu.

Cevap: C

 

17) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
A) Yarın Hamide Hanım’a gideceğim.
B) Bu işin arkasında da Tilki Volkan vardır.
C) Bu yıl Atatürk anadolu lisesini kazandım.
D) Yarın Cumhuriyet Mahallesi’ne gitmem lazım.

Cevap: C

 

18) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “de”nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
A)Evdeki hesap çarşıya uymaz.
B)Kızın boynun da şık bir kolye vardı.
C)Son vapur saat 17.45’teymiş.
D)Tiyatro ya da sinemaya gidelim.

Cevap: B

 

19) Paça…..balık……..tutulmaz.
Bu atasözünde boşluklara hangisi getirilmelidir?

A)Kıvrılmadan-gelmez
B) kesilmedikçe-avlanmaz
C)ıslanmadan-tutulmaz
D) kuruysa-tutulmaz

Cevap: C

 

20) Birdirbir dünyanın her tarafında sevilerek oynanan bir oyundur. Oyunun başında bir ebe seçilir. Ebe öne eğilerek ellerini dizlerine dayar. Diğerleri birkaç metre arayla sıra oluştururlar. Oyuncular  sırayla koşarak eğilmiş duran ebenin üzerinden ellerini sırtına bastırıp bacaklarını açarak atlarlar. Atlarken de sırayla tekerlemenin dizelerini söylerler. Atlayamayıp düşen ebe seçilir. Ebe, ebelikten kurtulmaya çalışır.

Birdirbir oyunu ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir? 
A) Oyunda birden fazla ebe seçildiğine
B) Ebe öne doğru eğilerek ellerini dizlerine dayar
C) Oyun esnasında tekerlemeler söylendiğine
D) Herkes tarafından sevilen bir oyun olduğuna

Cevap: A

 

 

Türkçe Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

İNDİR
BENZER YAZILAR

1 Response

  1. ecrinnaz dedi ki:

    2. sorunun cevabının D şıkkı olması gerek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

82 − 79 =

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.