2023-2024 7. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 6. Sınıf Kültür ve Medeniyetimiz 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 8. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 10. Sınıf Fizik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 10. Sınıf Kimya Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 11. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 5. Sınıf Açık Uçlu Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 11. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 9. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf Hukuk ve Adalet 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu Açık Uçlu 5.Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 10. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) Açık Uçlu 5. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 7.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu 12. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 9. Sınıf Fizik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 10 Kasım Anma Günü Anma Konuşma Metni 2023-2024 7. Sınıf Kuran-ı Kerim 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 9. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 9. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 7. Sınıf Ahlak ve Yurttaşlık Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 7. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 Açık Uçlu 8. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024

2018- 2019 6.Sınıf Türkçe 1.Dönem 2.Yaızlı Soruları Testi çöz

2018- 2019 6.Sınıf Türkçe 1.Dönem 2.Yaızlı Soruları Testi çöz

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Türkçe DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:

No:

 

1) “Çocuklar, öğretmenlerinin söylediklerini harfi harfine yaptılar.” cümlesinde “harfi harfine” söz öbeğinin cümleye kattığı anlam  şaşıdakilerden hangisinde vardır?
A) Kapımıza gelen adam çok yaşlıydı.
B) Anlatılanları dikkatle not aldı.
C) Doktorun verdiği diyet listesine aynen uydu.
D) Üzülerek de olsa sınıftan hemen çıktı.

Cevap: C

 

2) Rüzgârlar ılık eser
Dalda erikler güler
Kayısı “Beni ye.” der.
Üzüme can dayanmaz.
Bu dörtlükte hangi varlıklar kişileştirilmiştir? 

A) Rüzgâr-Erik
B) Üzüm-Kayısı
C) Kayısı-Erik
D) Dal-Rüzgâr

Cevap: C

 

3) Ben hissetmediğim şeyi yazamam. Daha doğrusu yazmak istemem. Hâlbuki en büyük eserler histen çok mantıkla yazılır. Bu tür eserler yüzyıllar ötesine seslenir. Hissin ağır bastığı eserler kalıcılığını az da olsa yitirir.
Bu parçaya göre yarınlara kalabilen eserlerin özeliği nedir?

A) Hissetmeden yazılmaları
B) Yoğun duygularla yazılması
C) Mantığın ağır basması
D) Güncel konuları işlemesi

Cevap: B

 

4) “Aşağıdakilerin hangisinde “-ler” eki cümleye abartma anlamı katmıştır?
A)Çocuklar bahçede top oynuyordu.
B)O, kitaplarını toplayıp gitti.
C)Annesini görünce dünyalar onun olmuştu.
D)Gençler, geleceğimizin teminatıdır.

Cevap: C

 

5) “Yüz” kelimesi hangi cümlede diğerlerinden farklı bir anlamda kullanılmıştır?
A) Ona fazla yüz vermeye gelmez.
B) Bahçemizin genişliği yüz metredir.
C) Sağ tarafa doğru yüz adım gidiniz.
D) Futbol sahasının uzunluğu yüz metreden fazladır.

Cevap: A

 

6) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik sözcük yoktur?
A) Sivrisinekler tatilde bizi mahvetti.
B) Yiyecekleri buzdolabında sakla.
C) Tatilimizi Karadeniz’de geçirdik.
D) Yoldaki kazanın nedeni dikkatsizlikmiş.

Cevap: D

 

7) Aşağıdakilerden hangisi türemiş bir kelimedir?
A) baktım
C) koşar
B) bilgelik
D) çiçekler

Cevap: B

 

8) .Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “mi”nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? 
A) Bizim güzel mi güzel bir bahçemiz yokmu?
B) Ağabeyin yarın mı geliyor askerden?
C) Mahallenizdeki yol yapım çalışmaları bitmedi mi?
D) Aklını mı kaçırdın, bu saatte sokağa çıkılmaz!

Cevap: A

 

9) Çoktandır tiyatroya gitmedim. Neredeyse yıllar oluyor. Oysaki eskiden ne çok giderdim. Gençliğimde ne kadar severdim tiyatroyu. Sonraları oyunları sahnede izlemek yerine okumayı tercih ettim. Buna da alıştım galiba.
Bu parçadan aşağıdakilerin hangisine ulaşılamaz?

A) Yazarın tiyatroyu çok sevdiğine
B) Yazarın artık yaşlandığına
C) Zamanla hoşlandığı şeylerin değiştiğine
D) Tiyatronun artık eskiden olduğu gibi kimse tarafından
izlenmediğine

Cevap: D

 

10) Aşağıdaki kelimelerden hangisi büyük ünlü uyumuna uymaz?
A) Elma
B)Ağaç
C) Akıl
D) Şeker

Cevap: A

 

11) -“Düşmek” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde “Buza basınca ayağı kayıp düştü.” Cümlesindeki anlamıyla kullanılmıştır?
A)Altının değeri bugünlerde az da olsa düştü.
B)Bu yaptıklarınla gözümden düştün.
C)Bu olayı çözmek de maalesef bana düştü.
D)Çocuk dengesini kaybedip ağaçtan düştü.

Cevap: D

 

12) Aşağıdaki kelimelerden hangisi basit bir kelimedir?
A) balıkçı
C) kalemlik
B) bir
D) eskici

Cevap: B

 

13) Gökyüzü hüzünlüydü biraz,
Dalgalar olabildiğine hırçın,
Ağaçlar üzüntüden yaprak döktü,
Yağmurlar yağdı sen gittin diye.
Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki dizelerde kişileştirilen varlıklardan biri değildir?

A) Gökyüzü
B) Yağmurlar
C) Dalgalar
D) Ağaçlar

Cevap: B

 

14) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “kuru” sözcüğü “ıslak” sözcüğünün karşıt anlamlısı olarak kullanıl­mıştır? 
A) Kuru ekmekle karın doymaz, derdi annem.
B) Bilgisayarın tozunu kuru bir bezle sildi.
C) Kuru vaatlerle oyalayamazsınız bizi.
D) Yazarın romanında kuru bir anlatım vardı.

Cevap: B

 

15) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “yaşam” sözcüğü­nün eş anlamlısı kullanılmıştır? 
A) Hatıraları engin bir denizi andırıyordu.
B) İnişli çıkışlı bir hayatı olmuştu.
C) Anılarında yaşayan bir hayaldi çocukluğu.
D) Düşüncelerimi kime açacağımı bilmiyorum

Cevap: B

 

16) 1. İyi dostu olanın, aynaya gereksinimi yoktur.
2. Dostu çok olan kimse, hiçbir zaman sıkıntı çekmez.
3. Gerçek dostlar, insanın kendini tanımasını ve eksiklerini görmesini sağlar.
4. Dostlarına sevgi veren kişi, hiçbir zaman dostsuz kalmaz.
Yukarıdaki numaralanmış cümlelerden hangileri anlamca birbirine en yakındır?

A) 1. ve 3.
B) 1. ve 2.
C) 3. ve 4.
D) 2. ve 4.

Cevap: A

 

17) Aşağıdakilerin hangisinde kalınlık-incelik uyumuna uymayan sözcükler kullanılmıştır? 
A) Pilot – Dünya – Merak
B) Yağmur – Savcı – Karanlık
C) Ozan – Bozuk – İnce
D) Bilge – Takı – Öncü

Cevap: A

 

18) ‟Nefret – Sıcak – Sürü – İnsanlar” isimlerinin türleri
aşağıdakilerin hangisinde doğru sıralanmıştır?

A) Somut – Soyut – Çoğul – Cins
B) Soyut – Somut – Topluluk – Çoğul
C) Soyut – Somut – Cins – Tekil
D) Somut – Soyut – Özel – Cins

Cevap: B

 

19) Aşağıdaki sözcüklerden hangisi isim kökündedir?
A) Akşam
B) Sevgi
C) Doğu
D) Silgi

Cevap: A

 

20) Aşağıdaki atasözlerinden hangisinin açıklaması yanlıştır?
A) İki dinle bir söyle: Çok dinleyip, iyi düşünmeli, öyle konuşmalıyız.
B) Baş dille tartılır: Kişinin aklı, söylediği sözle ölçülür.
C) Akıl akıldan üstündür: Bildiklerimizle yetinmemeli, başkalarına da danışmalıyız.
D) Akıl yaşta değil baştadır: Yaşlı insanlar her zaman bir yol bulur

Cevap: D

 

 

Türkçe Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

İNDİR
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

67 + = 69

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.