2023-2024 11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 9. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 2023-2024 8. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu Açık Uçlu 6. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 6. Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 8. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 5.Sınıf Matematik 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 9. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 2023-2024 5. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 6. Sınıf Sosyal Bilgiler 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 10. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 8. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 6. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 10. Sınıf Kimya Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 9. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 2023-2024 6. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 6. Sınıf Türkçe (MEB Yayınları) Ülke Genelinde Yapılacak Ortak Sınav Konuları 26 Aralık 2023 7. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 8. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 2023-2024 11. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 8. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Hukuk ve Adalet 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu

2018-2019 6.sınıf Temel Dini Bilgiler 2 dönem 1 yazılı soruları ve cevapları

6.sınıf Temel Dini Bilgiler 2 dönem 1 yazılı soruları ve cevapları 2018-2019

Temel Dini Bilgiler 6.sınıf 2.dönem 1.yazılı soruları, Temel Dini Bilgiler 6.sınıf 2 dönem 1 yazılı soruları indir, Temel Dini Bilgiler 6.sınıf testi

……. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:…….

NO:……..

1) Aşağıdaki namazlardan hangisinin kılınışları aynıdır?
a. Öğlenin 4 rekatlık sünneti ile ikindinin sünneti
b. Akşamın sünneti ile ikindinin sünneti
c. Yatsının 4 rekatlık sünneti ile ikindinin sünneti
d. Sabah namazının sünneti ile yatsının 4 rekatlık sünneti

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

2) Peygamber (sav) sıklıkla yaptığı ibadetlere…………………………denir.Boşluğa hangi kelime gelir?
A) sünneti müekkede
B) farz
C) sünnet
D) vacip

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

3) Müekked sünnet ne demektir?
a. Terk edilen sünnet
b. Kuvvetli sünnet
c. Kılınmayan sünnet
d. Bazen terk edilen sünnet

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

4) Aşağıdakilerden hangisi Allah’ın subiti sıfatlarından birisi değildir?
A) Hayat
B) İlim
C) Kıdem
D) İrade

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

5) Peygamberimiz sav’ın tavsiye ettiği yaşam tarzı,iş ve davranışlara …………denir.Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
a. farz
b. sahabe
c. vacip
d. sünnet

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

6) Aşağıdaki davranışlardan hangisini cemaat yapmamalıdır
a. İmama tabi olmak
b. Aynı namaza niyet etmek
c. Okunulan dua bitince imamı beklemeden selam vermek
d. İmamla aynı veya imamın sesinin ulaşacağı ortamda bulunmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

7) Allah’ın varlığının öncesi olmadığını belirten sıfatı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Kıdem
B) Beka
C) Semi
D) Tekvin

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

8) Namazı bozan durumlardan 4 tanesini yazınız.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

9) Aşağıdakilerden hangisi namazı bozan durumlardan değildir?
a)namazda konuşmak
b) bayılmak
c) namazda yemek,içmek
d)Fatihadan sonra amin demek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

10) Aşağıdakilerden hangisi gece bir süre uyuduktan sonra kalkıp kılınan namazdır? 
a)Kuşluk namazı
b)Tahiyyetül mescid namazı
c)Abdest namazı
d)Teheccüd namazı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

11) Uyku ya da gaflet nedeni ile unutulan namaz ne yapılır?
a. hatırlanınca kılınır.
b. Kılmaya gerek yoktur.
c. yaşlanınca kılınır.
d. İki katı kılınır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

12) Allah’ın Zati sıfatlarını yazınız ve bir cümle ile açıklayınız.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

13) Aşağıdakilerden hangisi nafile namaz değildir?
a)sabah namazının farzı b)Teravih namazı
c)Ebvabin namazı d)teheccüd namazı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

14) Zekat kimlere verilmez?
a. Fakir
b.Borçlu
c.Yoksul
d.Cami

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

15) Allah’ta var olan ama insanda olmayan özellik hangisidir?
A) İlim
B) Kelam
C) Beka
D) İşitmek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

16) Aşağıdakilerden hangisi farz-ı kifaye namazlarındandır?
A) Cenaze namazı
B) Farz namazı
C) Nafile namaz
D) Bayram namazı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

17) Peygamberimizin “Ey Allah’ın kulları! Hepiniz kardeş olunuz” sözü dinimizin hangi özelliğini göstermektedir?
A) Akla önem verdiğini
B) Sevgi ve barış dini olduğunu
C) İlme önem verdiğini
D) Evrensel bir din olduğunu

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

18) Aşağıdakilerden hangisi abdesti bozmaz?
a- Yellenmek ( Gaz kaçırmak)
b- Ağlamak
c- Vücuttan kan akması
d- Uyumak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

19) Ölüm meleği olarak bilinen ve insanların canını almakla görevli melek hangisidir?
A) Azrail (a.s)
B) Mikail (a.s)
C) İsrafil (a.s)
D) Cebrail (a.s)

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

20) Doğa olaylarının olmasından sorumlu melek hangisidir?
A) Cebrail (a.s)
B) Azrail (a.s)
C) Mikail (a.s)
D) İsrafil (a.s)

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

Aşağıdaki bağlantıdan yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.

İNDİR

 

 

Temel Dinî Bilgiler Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 + 2 =

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.