Açık Uçlu 6. Sınıf Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 5.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5.Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 10 Kasım Anma Günü Anma Konuşma Metni 9. Sınıf Matematik Ülke Genelinde Yapılacak Ortak Sınav Konuları 27 Aralık 2023 2023-2024 5. Sınıf Sosyal Bilgiler 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Görgü Kuralları 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 5. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 6. Sınıf Çevre Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 6. Sınıf İngilizce 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 10. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) Açık Uçlu 5.Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları 2023-2024 7. Sınıf İngilizce Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 10. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 10. Sınıf Fizik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 8. Sınıf Kuranı Kerim Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 9. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 7. Sınıf Türkçe Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 1. Sınav Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 9. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 9. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 10. Sınıf Kimya Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 7. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu Uzman Öğretmenlik Sınavı Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı 2023 MEB Açık Uçlu 6. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 6. Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024

2018-2019 5. sınıf Kur’an-ı Kerim 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları

2018-2019 Kur’an-ı Kerim 5. sınıf  2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları

5 sınıf Kur’an-ı Kerim 2 dönem 2 yazılı soruları,  5. sınıf  Kur’an-ı Kerim 2 dönem 2 yazılı soruları,  5. sınıf Kur’an-ı Kerim 2.dönem 2 yazılı testi çöz

1) Aşağıdakilerden hangisi dudak harflerinden birisidir?
a) ب
b) ت
c) غ
d) ق

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

2) Kur’anın tamamını ezberlemiş kimselere ne denir?
A) Vaiz
B) Hafız
C) Molla
D) Müezzin

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

3) ‘’Kur’an’da adı 27 defa geçer. Hz. İbrahim’e (as) iman etmiş ve onunla hicret etmiş kişilerdendir. Sodom şehrine peygamber olarak görevlendirilmiştir. Bu kavim en aşağılık günahı işledikleri için helak olmuşlardır. Helak olmaktan sadece bu peygamber ve iki kızı kurtulmuştur.’’
Yukarıda hakkında bilgiler verilen peygamber kimdir?

A) Hz. Lut
B) Hz. Yunus
C) Hz. Davut
D) Hz. Süleyman

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

4) İlk insan ve ilk peygamber aşağıdaki hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir? 
a- Hz.Muhammed
b- Hz.Nuh
c- Hz.İdris
d-Hz.Adem

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

5) Kur’an-ı Kerim hangi ayda ve hangi gecede indirilmeye başlanmıştır?
A) Şaban ayı, Miraç gecesinde
B) Ramazan ayı, Kadir gecesinde
C) Recep ayı, Berat gecesinde
D) Muharrem ayı, Regaip gecesinde

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

6) Kur’an-ı Kerim’de kaç sure bulunur?
A) 114
B) 94
C) 44
D) 30

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

7) İçinde yaşadığı toplumun kendisine inanmayacağını iyice anlamıştı. Onlar için çok üzülüyordu. Allah’ın emrinin ne anlama geldiğini iyi biliyordu. Halkı ise azgınlıklar içinde yaşıyor,gülüp oynuyorlardı.Hayatı bir film şeridi gibi gözünün önünden geçti. Yüreği sızladı ve Rabb’ine dua etmeye başladı.
— ‘’Ben yenildim. Rabb’im bana yardım et. Rabb’im! Milletim beni yalanladı. Benimle onlar arasında sen hüküm ver. Beni ve beraberimdeki inananları kurtar”(Şuara suresi 117. Ve 118. ayetler)
Bu ayetlerde sözü edilen Peygamber kimdir?

a) Hz.Salih
b) Hz.Muhammed
c) Hz. Nuh
d) Hz. Adem

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

8) “Eğer yeryüzündeki ağaçlar kalem, deniz de mürekkep olsa, arkasından yedi deniz daha ona katılsa Allah’ın sözleri (yazmakla) yine de tükenmez. Şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.” (Lokman suresi, 27. ayet.)
Yukarıdaki ayetten aşağıdaki seçeneklerden hangisi çıkarılamaz? 

a-Allah çok güçlüdür.
b- Yeryüzündeki hüküm ve hikmet Allah’a aittir.
c- Allah’ın sözlerini yazmaya yeryüzündeki hiçbir şey yetmez.
d- Allah insanı çamurdan yaratmıştır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

9) ’ Sadakallahu’l Azim’’ sözünün anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.
B) Kovulmuş, lanetlenmiş Şeytan’ın kötülüklerinden Allah’a sığınırım.
C) Her şeyden büyük olan Allah çok doğru söylemiştir.
D) Allah her şeyi hakkıyla işiten ve bilendir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

10) “Eğer yeryüzündeki ağaçlar kalem, deniz de mürekkep olsa, arkasından yedi deniz daha ona katılsa Allah’ın sözleri (yazmakla) yine de tükenmez. Şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.” (Lokman suresi, 27. ayet.)
Yukarıdaki ayetten aşağıdaki seçeneklerden hangisi çıkarılamaz?

a)Allah çok güçlüdür.
b) Yeryüzündeki hüküm ve hikmet Allah’a aittir.
c)Allah’ın sözlerini yazmaya yeryüzündeki hiçbir şey yetmez.
d)Allah insanı çamurdan yaratmıştır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

11) ‘’Kur’an’da adı 25 defa geçer. Babasız olarak doğmuştur. Bu özelliğiyle Dünya’ya gelen ilk ve tek insan ve peygamberdir. Hz. Meryem’in oğludur. Kendisine dört kutsal kitaptan üçüncüsü olan İncil indirilmiştir.’’
Yukarıda hakkında bilgiler verilen peygamber kimdir?

A) Hz. Muhammet
B) Hz. Adem
C) Hz. İsa
D) Hz. İsmail

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

12) “Kim Kur’anı okur ezberler,onun helal kıldığı şeyi helal, haram kıldığını haram kabul ederse Allah o kimseyi cennete koyar…”
Yukarıdaki hadisten aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz.

A) Kur’an okuyan, Allah tarafından mükâfatlandırılır
B) Oruç tutmak mü’minler için farzdır.
C) Kur’an okumak kişiye sevap kazandırır.
D) Kur’anın ezberlenmesine de önem vermeliyiz.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

13) Aşağıda harflerin başta, ortada ve sonda yazılımları boş bırakılımıştır. Boşlukları doldurunuz? 

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

14) Kur’an Allah tarafından peygamberimize hangi melek aracılığıyla indirilmiştir?
a) Mikail
b) İsrafil
c) Cebrail
d) Kiramen Katibin

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

15) اَلْخَالِقُ İfadesinin okunuşu nedir?
a) Vel halifü
b) El haligu
c) El caligu
d) El califü

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

16) ……. (övme ve övülme), âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. O, rahmândır ve ……….. dir. Ceza gününün mâlikidir. (Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız. Bize doğru yolu göster. Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil!
Fatiha suresinin Türkçe anlamında boş bırakılan yerlere aşağıdakilerden hangileri gelmelidir?

a) Hamd – Rahîm
b) İhlas – Rab
c) Tevbe – Rahîm
d) İman – Rauf

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

17) (Resûlüm!) Kuşkusuz biz sana …………..’i verdik. Şimdi sen Rabbine kulluk et ve ………….. Asıl sonu kesik olan, şüphesiz sana hınç (öfkeli kin) besleyendir.
Kevser suresinin Türkçe anlamında boş bırakılan yerlere aşağıdakilerden hangileri gelmelidir?

a) cennet – namaz kıl
b) cennet – kurban kes
c) Mekke – oruç tut
d) Kevser – kurban kes

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

18) Allah:
— Sana emrettiğim hâlde seni secdeden alıkoyan şey nedir? dedi. (Bakara suresi, 30-34. ayetler.)
Şeytan:
— Beni ateşten, onu çamurdan yarattın. Ben ondan üstünüm, cevabını verdi.
Şeytanın Yüce Allah’a isyan etmesine neden olan özelliği nedir?

a) Dedikodu
b) Büyüklenme
c) İbadet etme
d) Alay etme

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

19) Harfin altına yazılan yatık bir çizgi olan harekenin adı nedir?
a) Üstün
b) Esre
c) Şedde
d) Ötre

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

20) ‘’Kur’an-ı Kerim Öğretmeniniz iki yıl süren bir eğitimin ardından Kur’an-ı Kerim’i baştan sona kadar ezberlemiştir.’’
Buna göre Kur’an-ı Kerim’i baştan sona kadar ezberleyen kişilere ne denir?

A) Hafız
B) Hoca
C) İmam
D) Üstad

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

Bu yazılı kağıdı 5.sınıf Kur’an-ı Kerim yazılı soruları ana kategorisinin 5 sınıf Kur’an-ı Kerim  2 dönem 2 yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 5.sınıf Kur’an-ı Kerim 2.dönem 2.yazılı soruları kategorimize bakabilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantıdan 5.sınıf Kur’an-ı Kerim  2.dönem 2.yazılı sorularını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

+ 40 = 42

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.